به گزارش خبرنگار دانشگاه ایرنا، امیرعلی حمیدیه امروز شنبه در مراسم رونمایی از موش های مدل هموفیلی با فناوری كریسپر، اظهار كرد: دستیابی محققان پژوهشگاه مهندسی ژنتیك به تولید این نوع موش یكی از دستاوردهای مهم در كشور است و در سال های گذشته محققان كشور تحقیقات گسترده ای درباره تولید موش های مدل با روش كریسپر انجام دادند.
وی در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیك، خاطرنشان كرد: این بار تحقیقات منجر به تولید یك محصول نهایی با موش مبتلا به هموفیلی نوع A شد.
این مسئول، عدم وجود حیوانات مدل برای انجام مطالعات پیش بالینی را از چالش های داروسازی عنوان كرد و افزود: البته این مشكل توسط پژوهشگاه برطرف شده است كه امیدوارم روز به روز بر تعداد محصولات مدل حیوانی افزوده شود.
حمیدیه با بیان اینكه امروز توانستیم با روش كریسپر بر این مشكل فائق شویم، تاكید كرد: روش كریسپر یك تكنیك در زمینه دست ورزی داخل ژنی است و موش های تولیدشده با این روش برای درمان تمام بیماری ها قابل استفاده است.
حمیدیه گفت: موشی كه امروز رونمایی شد، نسل چهارم موش های مدل هموفیلی است. تاكنون چهار بار از این موش ها، نوزادهایی متولد شدهاند كه دارای ویژگی نقصان در فاكتور 8 هستند.
حمیدیه یكی از چالش های اصلی توسعه روش دست ورزی داخل سلولی را عدم تدوین آیین نامه های مرتبط عنوان كرد و افزود: با همكاری اعضای هیأت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، آیین نامه های مرتبط با سلول ها به تصویب رسید.
وی با بیان اینكه قانونی در حوزه سلولی به تصویب رسیده است، ادامه داد: در حال حاضر مراكز درمانی بر اساس این قانون خدمات سلولی خود را ارائه می دهند. در ستاد سلول های بنیادی بر همكاری میان مراكز خدمات دهنده سلولی تاكید داریم و تلاش می كنیم تمام خدمات مربوط به ویرایش ژنوم را در یك مكان، متمركز كنیم.
دبیر ستاد سلول های بنیادی، اظهار كرد: به زودی این مركز كه تمام خدمات سلول درمانی را ارائه می دهد، راه اندازی می شود. هم اكنون 47 مركز در زمینه سلول و ژن تحقیقات می كنند و ادامه فعالیت این مراكز مستلزم ملزوماتی است كه با همكاری بخش های تحقیقاتی و شركت ها محقق می شود.
مراسم رونمایی از نخستین موش مدل بیماری هموفیلی، تولید شده با روش ویرایش ژن(كریسپر) در كشور امروز در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیك زیست فناوری و ستاد سلول های بنیادین برگزار شد.
9492**1584
رئیس ستاد توسعه سلول های بنیادی:
نسل چهارم موش مدل هموفیلی در پژوهشگاه مهندسی ژنتیك متولد شد
۲۷ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۲۵
کد خبر:
83211246
![نسل چهارم موش مدل هموفیلی در پژوهشگاه مهندسی ژنتیك متولد شد نسل چهارم موش مدل هموفیلی در پژوهشگاه مهندسی ژنتیك متولد شد](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13971127/83211246/N83211246-72848543.jpg)
تهران - ایرنا - رئیس ستاد توسعه سلول های بنیادی، گفت: عدم دسترسی به موش های مدرن، یكی از چالش های داروسازی است، اما ما نسل چهارم موش های مدل هموفیلی را تولید كردیم.