۲۷ بهمن ۱۳۹۷، ۱۷:۵۳
کد خبر: 83211577
T T
۰ نفر
كمبود ماده اوليه؛ مشكل كارخانه هاي چرم سازي

تهران- ايرنا- انجمن صنايع چرم ايران هشدار داد: صنعت قديمي چرم سازي اين روزها به دليل كمبود مواد اوليه با مشكلات متعددي روبروست و بيم آن مي‌رود كه واحد هاي وابسته به تعطيلي كشانده شوند.

به گزارش روز شنبه ايرنا از انجمن ياد شده، چرم سازي به دليل وابسته نبودن به واردات مواد اوليه اصلي پوست خام و با توجه به اشتغال زايي كه در فرايند توليد چرم و محصولات چرمي داشته و توانمندي بالايي كه دارد، مي تواند كمك شاياني در بخشي از اقتصاد ملي ايفا كند.
كنترل نشدن پديده قاچاق، اكنون صنعت چرم را با مشكل تامين ماده اوليه اصلي بويژه پوست سنگين روبرو ساخته است.
برپايه اين گزارش، قاچاق دام زنده و صدور مواد اوليه نيم ساخته مانند «وت بلو»، «وت وايت» پوست هاي سنگين با بد اظهاري و خلاف اظهاري و نبود نظارت كافي در گمركات از جمله مشكلات كنوني است.
همچنين قاچاق پوست خام به روش هاي مختلف از جمله به بهانه ترانزيت بويژه از عراق به تركيه و دستكاري پلمب كانتينرهاي حامل پوست، از ديگر عواملي است كه شرايط كنوني را بوجود آورده است.
علاوه براين گران شدن گوشت موجب كاهش شديد كشتار دام شده و در نتيجه پوست خام كه ماده اوليه مورد نياز چرمسازي است با كمبود و افزايش قيمت بي‌رويه دارد.
اين گزارش مي افزايد: ورود گوشت گرم و يخ زده به عنوان عوامل ديگر تهديدكننده اين صنعت محسوب مي شود و چنانچه اين واردات به صورت دام زنده باشد ضمن اينكه ظرفيت كشتارگاه هاي صنعتي كشور را مورد استفاده قرار مي‌دهد، پوست حاصل از آن صنعت چرم را نيز فعال خواهد كرد.
به گزارش ايرنا، انجمن صنايع چرم ايران بيش از 200 عضو توليدكننده انواع چرم و محصولات چرمي دارد.
كارشناسان معتقدند صنعت چرم كشور از ظرفيت بالايي براي ارزآوري، كارآفريني و اشتغال‌افزايي برخوردار است و از آنجايي كه رونق صنعت چرم نقش كليدي در ساختار اقتصادي كشور دارد، ضروري است دولت نيز حمايت‌هاي لازم را از فعالان اين حوزه به عمل آورد.
اقتصام*3065**1559