سیدعلی اصغر رفاهی روز یكشنبه در نخستین نشست كارگروه سازمانهای مردم نهاد اداره كل دادگستری خراسان رضوی در مشهد به وجود 19 هزار سازمان مردم نهاد و موسسه خیریه در سطح كشور اشاره و بیان كرد: این سمنها ظرفیت خوبی برای توسعه اقدامات پیشگیرانه در حوزه آسیبهای اجتماعی هستند.
وی افزود: 16 درصد از مجموع این سمنها هم اینك غیرفعال، 17 درصد آنها نیمه فعال و 67 درصدشان فعال هستند. 50 درصد سازمانهای مردم نهاد كه از وزارت كشور مجوز دریافت كرده اند در حوزه امور اجتماعی فعال هستند و بر این اساس به ازای هر 10 هزار نفر جمعیت كشور یك سمن وجود دارد.
مدیركل پیشگیریهای مردمی و مشاركتهای مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ادامه داد: توانمندسازی سمنها به صورت تخصصی در دستور كار قرار دارد لذا می بایست با برنامه ریزی مشخص سازمانهای مردم نهاد در رشته های تخصصی و در قالب گارگاههای آموزشی توانمند شوند. همچنین شبكه سازی سمنها باید به صورت ویژه مدنظر باشد، از موازیكاری پرهیز شود و با آسیب شناسی مشكلات اجتماعی این معضلات به صورت ریشه ای حل شوند.
وی همچنین گفت: دو هزار عنوان مجرمانه در چارچوب قوانین كنونی وجود دارند. همچنین 10 اتهام اولیه و پنج آسیب اجتماعی اولیه وجو دارد كه باید از رشد آنها جلوگیری شود.
رفاهی در ادامه خراسان رضوی را یكی از 10 استان مطرح كشور در زمینه طلاق ذكر و بیان كرد: برای كاهش این آسیب اجتماعی باید كار جدی و عملیاتی صورت گیرد. خراسان رضوی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی همیشه پیشرو بوده كه بخشی از این موفقیت مرهون كمكهای مردمی و سمنها است.
وی همچنین 'سامانه سجام' قوه قضاییه را بهترین زمینه و بستر برای سمنهای دغدغه مند توصیف و بیان كرد: سازمانهای مردم نهاد می توانند مشكلات احصا شده را از طریق سامانه اعلام كنند تا قوه قضاییه آنها را به منظور رفع، به دستگاههای ذیربط ارجاع دهد.
مدیركل پیشگیریهای مردمی و مشاركتهای مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه افزود: سمنها باید تاثیرگذار باشند و اگر قرار است بودجه ای تخصیص یابد در اختیار سازمانی مردم نهادی قرار گیرد كه خروجی داشته باشد.
هزار و 200 سازمان مردم نهاد در خراسان رضوی فعالیت دارند.
7505/1858
مدیركل پیشگیریهای مردمی قوه قضاییه:
باید برای كاهش آسیبهای اجتماعی به سمت مردم رفت
۲۸ بهمن ۱۳۹۷، ۱۲:۰۳
کد خبر:
83212307
مشهد- ایرنا- مدیركل پیشگیریهای مردمی و مشاركتهای مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: باور قوه قضائیه این است كه اگر می خواهیم از آسیبهای اجتماعی پیشگیری كنیم چاره ای نداریم جز اینكه كه به سمت مردم برویم.