۲۸ بهمن ۱۳۹۷، ۱۵:۲۳
کد خبر: 83212667
T T
۰ نفر
سند ارتقاي وضعيت زنان و خانواده استان ها رونمايي مي شود

قزوين - ايرنا - مديركل برنامه ريزي معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري گفت: سند ارتقاي وضعيت زنان و خانواده استان هاي كشور در آينده نزديك رونمايي خواهد شد.

بهناز موحدي روز يكشنبه در حاشيه همايش زنان كارآفرين، زندگي و كار كه در قزوين برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اگر قرار است در حوزه زنان اتفاقات خوبي رقم بخورد ابتدا بايد با توجه به بوم و ساختارهاي فرهنگي و اجتماعي هر استان مشكلات و نيازها و استعدادهاب اين قشر شناسايي و براي آنها راهكار انديشيده شود.
وي با بيان اينكه هدف از تدوين سند ارتقاي وضعيت زنان و خانواده نيز همين بوده است،اضافه كرد: تدوين و تهيه اين سند در استان ها از شهريورماه سال جاري آغاز شده و تاكنون چندين استان از جمله قزوين آن را تهيه كرده اند و اين اسناد به زودي در مراسمي با حضور رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي رونمايي شود.
موحدي ادامه داد: اين سند با مشخص كردن نيازها و روشن كردن استراتژي هاي مناسب در حوزه زنان و خانواده در واقع راهنماي فعاليت هاي ما براي تصميم گيري و برنامه ريزي در خصوص اين قشر خواهد بود.
وي گفت: تبديل سياست‌هاي كلان كشور در حوزه زنان و خانواده به اقدامات اجرايي، نيازمند چنين سندهايي است و ما در معاونت امور زنان و خانواده طي فرايندي با اجماع فرابخشي توانستيم در تدوين سند ارتقاي وضع زنان و خانواده مشاركت داشته باشيم.
موحدي با تاكيد بر اينكه شناسايي دقيق وضعيت زنان به طور قطع نيازمند نگاه استاني است،ادامه داد: با توجه به زيست و تنوع فرهنگ ها و خرده فرهنگ ها در كشور، هر استان شرايط بومي اجتماعي و فرهنگي متفاوتي نسبت به استان هاي ديگر دارد و نمي توان براي همه نقاط ايران در اين زمينه نسخه واحدي پيچيد.
وي در ادامه توسعه كارآفريني زنان را در گرو حس مسئوليت اجتماعي و همدلي اين قشر دانست و گفت: با توجه به شرايط دشوار اقتصادي كشور بايد با اتكا به ظرفيت هاي داخلي چرخ توسعه اقتصاد را بچرخانيم.
موحدي خاطرنشان كرد: زنان نقشي اثر گذار در توسعه محلي دارند و كارآفريني زنان در اين شرايط مي تواند ظرفيت هاي جديدي براي كشور ايجاد كند.
وي بوروكراسي اداري را به عنوان يكي از چالش هاي مشترك بين كارآفرينان زن و مرد دانست و گفت: البته مردان در مقايسه با زنان به خاطر تقدم در ورود به حوزه كارآفريني و تجربيات بيشتر در اين حوزه، كمتر از زنان با مشكل مواجه مي شوند به همين خاطر معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري كارگاه هاي مختلفي را در جهت آشنايي زنان كارآفرين با قوانين و فرايندهاي كارآفريني برگزار مي كند.
وي با بيان اينكه معاونت امور زنان و خانواده به دنبال ايفاي نقش نهادي و تسهيل گري فرايندهاست،گفت: در حال حاضر كارگروه كارآفريني زنان مشكلات اين حوزه را رصد مي كند كه يكي از آنها موضوع بيمه است تا از طريق پيشنهاد به مراجع قانون گذار معافيت هاي خاصي براي زنان كارآفرين فراهم شود.
موحدي افزود: همچنين از سال 94 در قالب تفاهم نامه اي با صندوق كارآفريني اميد، سهمي براي زنان كارآفرين گرفته شد تا با فراخوان اين زنان و در صورت توجيه اقتصادي طرح هاي آنها، تسهيلات لازم به آنان پرداخت شود.
وي در ادامه تقويت استارت اپ ها در حوزه كارآفريني زنان را از ديگر اقدامات اين نهاد عنوان كرد و افزود: با توجه به انقلاب در عصر ديجيتال و رويدادهاي نوآورانه بايد فضايي ايجاد شود كه زنان به بازارهاي فروش جديد دست بيايند كه به همين منظور طي تفاهم نامه با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري به دنبال تقويت استارت اپ ها هستيم.
7388*3013