۲۸ بهمن ۱۳۹۷، ۱۵:۴۹
کد خبر: 83212711
T T
۰ نفر
60 درصد جرایم فضای مجازی مربوط به مسائل مالی است

تهران- ایرنا- رئیس پلیس تهران بزرگ گفت: 60 درصد جرایم فضای مجازی مربوط به مسائل مالی است؛ 40 درصد از برداشت های غیرقانونی و 20 درصد از كلاهبرداری های مالی كشور در فضای مجازی صورت می گیرد.

به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا سردار حسین رحیمی روز یكشنبه در نشست تخصصی پیگیری جرایم سایبری در حوزه بانكداری الكترونیك گفت: در سال های اخیر نیروی انتظامی و پلیس فتا اشراف خوبی بر فضای مجازی داشته است؛ به طوری كه توانسته ایم بیش از 70 درصد جرایم در فضای مجازی را در تهران بزرگ كشف كنیم.
وی از ضرورت ناامن كردن فضا برای مجرمان فضای مجازی سخن گفت و افزود: امسال وقوع جرایم در تهران 80 درصد افزایش داشته است و ما باید مراقبت هایمان را در بخش های مختلف به ویژه امنیتی افزایش دهیم.
رحیمی با اشاره به برخی فعالیت های پلیس در مبارزه با جرایم اقتصادی گفت: در بیش از 20 پرونده بزرگ فساد كلان، از سوی پلیس برخورد قاطع صورت گرفته و صدها نفر دستگیر شده اند.
وی با گرامی داشت یاد 27 شهید سپاه پاسداران اظهار داشت: سال ها در مناطقی كه این حادثه رخ داده، بوده ام و مظلومیت كسانی را دیدم كه به صورت گمنام زحمت می كشند. دشمنان نمی توانند رو در رو اقدام كنند و ناجوانمردانه برخورد می كنند.
در این نشست جواد جاویدنیا معاون فضای مجازی دادستانی كل كشور و حجت الله سیدی مدیرعامل بانك صادرات سخنرانی می كنند.
این نشست به همت قوه قضاییه و با همكاری پلیس فتا تهران بزرگ، مدیرعاملان بانك ها و شركت های تجارت الكترونیك برگزار شده است.

* افزایش 80 درصدی جرایم فضای سایبری در تهران
رئیس پلیس تهران بزرگ در جمع خبرنگاران در خصوص میزان جرایم در فضای مجازی در تهران اظهار داشت: فضای مجازی و جرایم در این فضا یك روند رو به رشدی به خود گرفته است؛ به گونه ای كه در سال جاری در حوزه پایتخت حدود ۸۰ درصد افزایش جرایم فضای مجازی در بخش های مختلف را شاهد بوده ایم.
سردار رحیمی افزود: بیشترین جرایم صورت گرفته در این فضا، مربوط به مسائل مالی و اقتصادی است و مابقی به مسائل دیگر مرتبط می شود. بر اساس آمارها، بالغ بر ۷۰ درصد جرایم كشف می شوند و یكی از اقدامات ویژه ای كه آن را دنبال می‌كنیم، تقویت پلیس فتا از نظر مكان، نیرو و امكانات است.
وی افزود: بسیاری از كسانی كه در دام كلاهبرداران فضای مجازی گرفتار می‌شوند، به دلیل اشراف نداشتن و عدم آگاهی در مسائل فضای مجازی با اینگونه مشكلات مواجه می شوند. اگر مردم اطلاعات خود در زمینه فضای مجازی را افزایش دهند، این جرایم كمتر خواهد شد.
سردار رحیمی همچنین از افزایش ضریب امنیت فضای مجازی در پایتخت خبر دارد و گفت: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، به مردم قول می‌دهیم كه ضریب امنیت را در پایتخت افزایش دهیم.
وی افزود: پلیس در بخش بهبود ارائه خدمات در تمام زمینه‌ها و اهتمام به بحث اقدامات ایجابی و مردم مدار برنامه ریزی مفصلی را در كلانتری ها، پلیس راه و بخش‌های دیگر انجام می دهد و برنامه‌ریزی‌های ما در سال ۹۸ حول این دو محور خواهد بود.
سردار رحیمی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص برنامه های پیشگیرانه پلیس در آستانه نوروز گفت: برای اسفند ماه و شب عید برنامه‌های پلیس شروع شده و نیروهای تخصصی پلیس پایتخت در بخش‌های مختلف فعالیت خود را آغاز كرده اند. همچنین در مراكز مهم تجاری اقتصادی و مراكز مهم خرید فعالیت های ویژه ای با تیم‌های نامحسوس آغاز شده است
وی افزود: در خصوص مسائل ترافیكی نیز با توجه به اینكه عیدی ها و پاداش ها واریز و خریدهای مردم آغاز شده است، بحث كنترل و مدیریت ترافیك را در نظر داریم و به ویژه تامین امنیت مراكز مهم تجاری را آغاز كرده‌ایم. در واقع بعد از ۲۲ بهمن ماه برنامه های ویژه پلیس در پایتخت آغاز شده تا امنیت مناسب و همچنین عبور و مرور و ترافیك روان در این روزها فراهم باشد.
اجتمام*1003*1834