۲۹ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۵۲
کد خبر: 83213979
T T
۰ نفر

تنها 35 درصد اراضي كشاورزي اصفهان زير كشت مي رود

۲۹ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۵۲
کد خبر: 83213979
تنها 35  درصد اراضي كشاورزي اصفهان زير كشت مي رود

اصفهان - ايرنا - قائم مقام سازمان جهاد كشاورزي اصفهان گفت: بدليل كمبود منابع آبي در زمان حاضر از 546 هزار هكتار اراضي كشاورزي استان فقط حدود 35 درصد معادل 197 هزار هكتار زير كشت زراعي مي رود.

مهرداد مرادمند روز دوشنبه در آيين تجليل از برترين هاي بخش كشاورزي استان اصفهان در سالن اجتماعات موزه ترويج جهاد كشاورزي افزود: از اراضي كه زير كشت زراعي مي رود 177 هزار هكتار زراعت آبي و 20 هزار هكتار ديم است.
وي با بيان اينكه استان اصفهان 10.7 ميليون هكتار اراضي دارد، خاطرنشان كرد: حدود پنج درصد آن يعني 546 هزار هكتار متعلق به بخش كشاورزي است.
مرادمند با تاكيد بر اينكه اصفهان با وجود كاهش اراضي زير كشت و منابع آبي ظرفيت خوبي در اين بخش و توليد سالانه 3.2 ميليون تُن محصولات زراعي دارد، گفت: اين استان در توليد محصول هاي زيادي از جمله رتبه نخست در سيب زميني ميني تيوبر و پياز، رتبه دوم در گلرنگ و سوم در سيب زميني صاحب رتبه هاي برتر كشوري است.
وي سطح باغ هاي استان را 75 هزار و 500 هكتار با توليد 474 هزار تُن در سال اعلام و اضافه كرد: در محصولات باغي مانند به، سيب درختي و گل محمدي نيز رتبه هاي برتر كشور را داريم.
قائم مقام سازمان جهاد كشاورزي اصفهان با بيان اينكه سطح باغ هاي مقاوم به خشكسالي در استان رو به افزايش است، تصريح كرد: يكي ديگر از راه هاي مقابله با كم آبي، گسترش گلخانه هاست كه در زمينه توليدات آن از جمله قارچ خوراكي نيز داراي رتبه هاي برتر هستيم.
وي با اشاره به اينكه در توليد محصولات دام و طيور رتبه هاي برتر از جمله مقام نخست در گوشت مرغ و شير، دوم در تخم مرغ و پنجم در گوشت قرمز را داريم، افزود: تعداد زيادي از استان هاي همجوار براي اين محصولات وابسته به اصفهان هستند.
مرادمند به موضوع آب مَجازي نيز اشاره و تاكيد كرد: ضرورتي ندارد كه همه مواد اوليه مورد نياز برخي بخش ها را خودمان توليد كنيم بلكه واردات آنها به صرفه تر است.
آب مجازي عبارت است از ميزان آبي كه براي توليد يك محصول در صنعت يا كشاورزي مصرف مي‌شود.
قائم مقام سازمان جهاد كشاورزي اصفهان گفت: اين استان در صنايع تبديلي و تكميلي رتبه سوم كشور را دارد و هرچه از ضايعات كشاورزي كم شود، ارزش افزوده محصولات آن بيشتر خواهد شد.
وي به رتبه نخست اصفهان در تكثير ماهيان زينتي نيز اشاره و اضافه كرد: 28 درصد از سهم اين ماهيان در كشور متعلق به استان اصفهان است و با آب كم حتي در مناطق خشك و كم آب مي توان طرح هاي توليد آن را با ارزش افزوده بالا اجرا كرد.
در اين آيين از حدود 60 نفر از برترين هاي بخش كشاورزي استان اصفهان در زمينه هاي زراعت، باغداري، گلخانه اي، شيلات، دام و طيور، نظام صنفي، كارآفريني و تسهيلگران تجليل شد.
همچنين تعدادي از افراد برتر در بخش كشاورزي استان در اين آيين به بيان تجربه ها، مسائل و مشكلات خود پرداختند كه وام هاي بانكي و تسهيل در امور از جمله آنها بود.
اصفهان در توليد گل شب بو، پياز، سيب زميني ميني تيوبر، گوشت بوقلمون، شير خام، گوشت مرغ، ماهيان زينتي و گرمابي و جوجه بومي، گاوداري صنعتي و مبارزه با سِن گندم رتبه نخست كشور را دارد.
اين استان در توليد تخم مرغ، بِه، گل محمدي و گلرنگ، رتبه دوم و در توليد قارچ، گل و گياهان زينتي، سبزي و صيفي، سيب درختي، سيب زميني و خربزه رتبه سوم كشوري را دارد.
6022/ 3011