۱ اسفند ۱۳۹۷، ۱۱:۲۴
کد خبر: 83216200
T T
۰ نفر
800 هزار بیمار اوتیسم در خانواده ها نگهداری می شوند

تهران- ایرنا- معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: تعداد 800 هزار بیمار اوتیسم در ایران در خانواده هایشان مدیریت و نگهداری می شوند. وزارت بهداشت باید برای درمان این افراد هزینه كند.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، حسین نحوی نژاد روز چهارشنبه در چهارمین همایش اوتیسم و توانمندسازی با موضوع نیروی انسانی و خانواده كه در سالن همایش های بین المللی برج میلاد در حال برگزاری است، افزود: بالغ بر سه هزار و 500 فرد مبتلا به اوتیسم در مراكز سازمان بهزیستی نگهداری می شوند.
وی اضافه كرد: مسئولان دستگاه ها باید پاسخ دهند كه برای حمایت از افراد مبتلا به اوتیسم چه اقداماتی انجام داده اند آیا یك مركز دانشگاهی در كشور وجود دارد كه برای بیماری اوتیسم و دیگر اختلالات روانی الگو ارائه دهد. وزارت بهداشت برای بیماری های روان و پیشگیری از ابتلا به این بیمارها چه اقداماتی را تا كنون انجام داده است.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی كشور اظهار داشت: وزارت بهداشت تاكنون چند كلینیك برای اوتیسم راه اندازی كرده، سازمان بهزیستی یك مركز مددكاری است، چرا باید وارد فرآیند درمان اوتیسم و از این دست بیماری ها شود.
نحوی نژاد اضافه كرد: مراكز توانبخشی در طیف اوتیسم هزینه های زیادی برای خانواده های مبتلا به بیماری های طیف اختلالات روانی انجام داده اند. وزارت بهداشت باید برای تامین هزینه های خانواده های مبتلا به اوتیسم كمك كند.
وی گفت: در طرح تحول سلامت جای افراد معلول كجاست، اوتیسم یك بیماری روانی است و سوال این است كه رسیدگی به این بیماران در این طرح كجا قرار گرفته و چه برنامه های برای توانبخشی آن وجود دارد.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی كشور ادامه داد: چرا بهزیستی باید دارو بیماری های روانی مزمن را تامین كند ما دنبال این هستیم كه به یك سیستم پزشكی نزدیك شویم ولی از خانواده های بیماران دور شده ایم.
اوتیسم نوعی اختلال رشدی (از نوع روابط اجتماعی) است كه با رفتارهای ارتباطی، كلامی غیرطبیعی مشخص می شود و علائم این اختلال تا پیش از سه سالگی بروز می كند و علت اصلی آن ناشناخته است.
این اختلال در پسران شایع تر از دختران است و بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت های ارتباطی تأثیر می گذارد.
كودكان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، در ارتباطات كلامی و غیر كلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت های مربوط به بازی، مشكل دارند و این اختلال، ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار می كند.
اجتمام *1417* 7029 * 3063