مدير عامل شركت آب منطقه اي استان فارس چهارشنبه در اين زمينه به ايرنا گفت: اين طرح ملي كه با هدف تامين زيرساخت هاي توسعه استان فارس اجرا مي شود و شامل مديريت توليد و توزيع و مصرف آب در استان فارس است كه با توجه به خشكسالي هاي پي در پي سال هاي اخير موضوعي مهم و حساس است.
مهندس حميدرضا دهقاني گفت: انتقال آب از دريا به شهرستان لامرد مي تواند زمينه اي براي مديريت بهتر منابع آب در استان فارس فراهم كند.
وي اضافه كرد: هدف اصلي اجراي اين طرح، شيرين سازي و انتقال آب خليج فارس به ميزان 15 ميليون متر مكعب در سال براي مصارف منطقه ويژه انرژي بر پارسيان، منطقه ويژه اقتصادي انرژي بر لامرد و تأمين كمبود آب شرب لامرد و مُهر است.
مدير عامل شركت آب منطقه اي استان فارس گفت: مسير انتخابي خط انتقال طبق بازديدهاي ميداني انجام شده از محل پروژه، بين شهر لامرد و منطقه ويژه پارسيان است كه با احداث آزاد راه جديد حد فاصل روستاهاي بركه دوكا و بندو به منطقه ويژه پارسيان مي رسد.
دهقاني افزود: از سمت ديگر، اين آزاد راه به حدود 40 كيلومتري شهرلامرد خواهد رسيد كه اين نقطه حدود پنج كيلومتر با جاده شهر لامرد به شهر مُهر فاصله دارد.
وي اضافه كرد : با احداث اين آزاد راه فاصله دو شهر پارسيان و لامرد به حدود 70 كيلومتر كاهش خواهد يافت و در حقيقت اين مسير شاه راه مواصلاتي اصلي بين منطقه ويژه پارسيان با جنوب كشور خواهد بود.
دهقاني ادامه داد : با آگاهي از وجود اين آزاد راه در حال احداث، مذاكراتي با سازمان ها و ارگان هاي ذيربط انجام شده و پس از امكان سنجي مقدماتي و اطمينان از امكان پذير بودن و اقتصادي بودن طرح ، اجراي خط لوله در كنار آزاد راه ياد شده انجام خواهد شد و مسير خط لوله براي انتقال آب از سه راهي جاده هاي عسلويه - پارسيان تا حومه شهر لامرد تعريف شده است.
مدير عامل شركت آب منطقه اي فارس گفت:براي پروژه ياد شده مجوزهاي قانوني نظيرمجوزهاي زيست محيطي، پدافند غير عامل،ميراث فرهنگي و ساير مجوزها از هر دو استان فارس و هرمزگان و از حدود 20 سازمان و نهاد استاني اخذ شده است.
وي افزود: طرح انتقال آب از دريا به جنوب فارس داراي 7 مخزن تعادلي ، 5 ايستگاه تقويت فشار ، 67.5 كيلومتر طول خط انتقال است و از لوله هاي به قطر 300 تا 800 ميليمتر در آن استفاده شده است.
مدير عامل شركت آب منطقه اي استان فارس طول نسبتاً كوتاه خط را از مزاياي فوق العاده اي اجراي اين طرح دانست و گفت : كاهش احتمال هدر رفت آب از محل اتصالات لوله ها به دليل تعداد كمتر اتصالات، كاهش هزينه ي حمل و نقل لوله ها، كوچكتر بودن مساحت كارگاه هاي نصب و فضاهاي دپو كه مستقيماً روي تعداد تجهيزات و نيروهاي انساني اثر خواهد داشت، كاهش
ميزان تعميرات و كاهش هزينه هاي مانيتورينگ از جمله شاخص ترين مزاياي مسير خط انتقال است.
دهقاني ادامه داد : مناطق لامرد و مهر دراستان فارس از نظر كمبود آب بسيار در مضيقه هستند و اين امكان بسيار محتمل است كه در آينده نزديك طرح هاي توسعه و انتقال آب متعددي براي انتقال آب دريا به اين شهرها و نواحي اطراف اجرا شود بنابراين مسير اين خط انتقال ، با توجه به عرض بالاي پيش بيني شده آن آينده نگري بسيار كليدي و اساسي را براي خطوط آتي در نظر گرفته است.
عمليات اجرايي اين خط قرار است چهارشنبه اول اسفند 97 آغاز شود.
شهرستان هاي لامرد و مُهر به ترتيب در فاصله 365 و 330 كيلومتري جنوب شيراز واقع شده اند.
6113 /1876
شيراز - ايرنا - طرح تأمين آب شرب و صنعت شهرستان هاي مُهر و لامرد از دريا و انتقال آب از خليج فارس به استان فارس طرحي مهم و حياتي نام گرفته و قرار است در شهرستان لامرد آغاز شود.