۴ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۴۴
کد خبر: 83219268
T T
۰ نفر

كارنامه سياه 6 ساله گروهك تروريستي جيش العدل

۴ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۴۴
کد خبر: 83219268
كارنامه سياه 6 ساله گروهك تروريستي جيش العدل

زاهدان- ايرنا- گروهك تروريستي موسوم به جيش العدل وابسته به القاعده ازحدود 6 سال پيش تاكنون با ادعاي دفاع از حقوق اهل سنت در سيستان و بلوچستان دست به جنايات متعدد زده بطوركه تنها امسال با انجام حداقل 14 عمليات تروريستي كور و ناجوانمردانه خون 40 نفر شيعه و سني را بر زمين ريخته است.

به گزارش ايرنا مردم مرزدار سيستان و بلوچستان از ابتداي پيروزي انقلاب تاكنون خاطرات تلخي از دشمني ها و جنايات نوكران و مزدوران استكبار داشته و هيچگاه در عزم و اراده شان براي دفاع از كيان ميهن و دستاوردهاي نظام اسلامي خللي وارد نشده است.
مردم شيعه و سني اين استان از حدود 12 سال پيش خاطرات تلخ و گزنده اي از جنايات گروهك هاي تروريستي را در دفتر دلاوري ها و پايداري هاي خود ثبت كرده اند. اكثر اين خاطرات تلخ و اتفاقات جان گداز از زماني شروع شد كه شروري به نام عبدالمالك ريگي به همراه گروهك خود موسوم به جندالله به انجام جنايات غير انساني و ناجوانمردانه دست زد و هر بار تعداد زيادي از مردم بي گناه شيعه و سني اين استان را قرباني اهداف شوم خود و اربابان مستكبر و ظالم خويش كرد.
پس از دستگيري عبدالمالك ريگي و برادرش عبدالحميد و هلاكت تعدادي از سركردگان گروهك جندالله در ايران و پاكستان، باقي مانده گروهك تروريستي وي دست از شرارت برنداشتند و از حدود 6 سال پيش تا كنون در قالب گروهك جيش العدل وابسته به القاعده در گوشه و كنار اين استان با استفاده از خاك كشور پاكستان به انجام برخي اقدامات كور تروريستي مي پردازند. افزايش قابل توجه اقدامات تروريستي اين گروهك در سيستان و بلوچستان در سالجاري در حالي اتفاق افتاده كه اين استان در كانون توجه دولتمردان قرار گرفته و چرخ توسعه و پيشرفت نيز در حال چرخيدن است.
فعاليت اين گروهك هاي تروريستي هدفي جز ناامن سازي جنوب شرق ايران نداشته و ندارد چرا كه ناامني موقعيت خوبي را براي جولان اين گروهك ها فراهم مي كند. همانگونه كه ناامني در خاك كشورهايي مانند افغانستان و پاكستان سبب قدرت يافتن و آزادي عمل اين گروهك ها مي شود. اما خوشبختانه اين هدف در ايران براي اين گروهك هاي تروريستي محقق نشد و اقدامات و تدابير امنيتي و انتظامي در سيستان و بلوچستان افزايش يافت. هر چند از نظر رواني انجام اين قبيل فعاليت ها سبب شد تا چهره اين استان در كشور و حتي منطقه مخدوش شود اما بعد از دستگيري عبدالمالك و منهدم شدن گروهكش تلاش هاي فراواني براي تغيير چهره سيستان و بلوچستان از سوي دولت و نظام انجام و تا حدودي هم موثر واقع شد.
از طرفي تشديد اقدامات امنيتي و انتظامي تا جايي پيش رفت كه فعاليت بازماندگان عبدالمالك در قالب گروهك جيش العدل بيشتر معطوف به نقاط صفر مرزي و فرار مجدد به خاك پاكستان شد.
مخالفت با حكومت جمهوري اسلامي به بهانه آزادي بلوچستان ايران هدف اصلي گروهك تروريستي جيش العدل وابسته به القاعده است. اين گروهك كه بنا بر ديكته اربابانش از فعاليت ايران در جنگ داخلي سوريه ناراضي است سعي مي كند تا هر از چند گاهي با ايجاد ناامني و رقم زدن حادثه اي تروريستي توان و نيروي نظامي ايران را درگير مرزهاي جنوب شرقي كند و بر اين هدف خود سرپوشي به نام حمايت از مردم بلوچ سيستان و بلوچستان بگذارد حال آنكه مردم بلوچ و اهل سنت اين استان بعد از ارتكاب هر جنايت از سوي اين گروهك، يك صدا با برادران شيعه خود اين اقدامات تروريستي را محكوم مي كنند. مانند جديدترين جنايت اين گروهك كه حادثه تروريستي جاده خاش - زاهدان و شهادت 27 نفر از سپاهيان مرزبان را رقم زد و شركت علما و ريش سفيدان طوائف بلوچ در مراسم تشيع پيكر اين شهيدان در اصفهان به منزله اعلام برائت قوم بلوچ از اين گروهك تروريستي بود.
به گفته يكي از مجروحان اين حادثه تروريستي بعد از انفجار اتوبوس نخستين كساني كه به كمك آنان شتافتند برادران اهل سنت سيستان و بلوچستان بودند كه بسيار صميمي و با دلسوزي غير قابل وصفي مجروحان را منتقل مي كردند و حتي با يكي دو نفر كه در حال فيلم برداري با موبايل بودند با غضب برخورد كرده و گفتند بجاي فيلم برداري به زخمي ها كمك كنيد.
وي افزود: بيشتر برادران اهل سنت حاضر در محل به عاملان اين حادثه نفرين مي كردند.

** جيش العدل چگونه به وجود آمد؟
به ادعاي برخي منابع، اين گروه بعد از نابودي گروهك تروريستي جندالله، با سازمان ‌دهي تشكيلاتي‌ تر برخي از اعضاي آن، در سال 2013 شروع به فعاليت و اعلام موجودي كرد.
جيش العدل وابسته به القاعده از جمله حاميان معارضان در جنگ داخلي سوريه است و يكي از دلايل اقدامات خود عليه جمهوري اسلامي را حمايت از معارضان دولت سوريه اعلام كرده ‌است و خود را مدافع حقوق اهل سنت بلوچستان ايران مي داند.
پس از معدوم شدن عبدالمالك ريگي و تعدادي از سركردگان اين گروهك، برادرش عبدالرئوف ريگي و تعدادي ديگر از اشرار تروريست در تلاش براي ساماندهي باقيمانده گروهك برآمدند اما خيلي زود به علت اختلافات درون گروهي و تسويه حسابهاي داخلي با يكديگر درگير و به 2 شاخه تقسيم شدند و در نهايت گروهي به نام جيش العدل راه انداختند.
عبدالرئوف ريگي برادر ديگر مالك گروه النصره راه انداخت.
گروهك انصارالفرقان شاخه گروه تروريستي «جبهه النصره» يكي از بزرگترين تشكل هاي تروريستي منطقه بود كه در كنار گروهك هايي چون «جيش العدل» در سال هاي گذشته براي ايجاد ناامني در سيستان و بلوچستان تلاش هاي گسترده اي داشته است.
سركرده اين گروهك اواخر خردادماه در درگيري با نيروهاي سپاه پاسداران به هلاكت رسيد و با كشته شدن وي گروهك انصارالفرقان نيز منهدم شد.
تلاش تروريست هاي يادشده پس از دستگيري و اعدام «عبدالمالك ريگي» سركرده گروهك تروريستي «جندالله» در خردادماه 1389 وسعت يافت تا به زعم خودشان و حاميان آنان نمود پابرجايي چالش هاي امنيتي جمهوري اسلامي ايران از جانب مرزهاي شرقي باشد. نقطه آغاز فعاليت هاي جيش العدل سال 91 بود و پس از يك سال اين فعاليت ها اوج گرفت.
شهادت 14 مرزبان ايراني در آبان ماه 92 و اسارت پنج مرزبان ديگر در بهمن ماه همان سال نقطه عطف شرارت جيش العدل بود. اين گروه در فروردين ماه 94 و نيز ششم ارديبهشت امسال به ترتيب هشت و ده مرزبان را به شهادت رساند.

** بيش از 40 نفر در سالجاري به دست جيش العدل شهيد شدند
اين گروهك از زمان تشكيل تاكنون براي اعلام موجوديت و كسب رضايت اربابان خود هر ازگاهي به پاسگاهها و پايگاههاي مرزي ايران حمله مي كند يا از داخل خاك پاكستان پاسگاهها و برجك هاي مرزي ايران را مورد حملات سلاح هاي نيمه سنگين قرار مي دهد.
به طوري كه از ابتداي سالجاري حداقل 9 حمله تروريستي از خاك پاكستان عليه پاسگاههاي مرزي ايران انجام شده است كه در جريان اين حملات حداقل 10 نفر از نيروهاي انتظامي و نظامي در مرزهاي سيستان و بلوچستان به شهادت رسيدند.
در آخرين حمله مرزي اين گروهك در مهرماه سالجاري با استفاده از عوامل نفوذي در پايگاه مراقبتي در نقطه صفر مرزي لولكدان ميرجاوه 12 نفر از بسيجيان بومي و نيروهاي هنگ مرزي را ربودند كه خوشبختانه پس از يك ماه 5 نفر از اين مرزبانان آزاد و به وطن بازگشتند. بنا بر اعلام برخي منابع رسمي داخلي هفت مرزبان ديگر نيز هم اينك در سلامت به سر مي برند.
علاوه بر اين، حادثه تروريستي مقر انتظامي چابهار با شهادت يك سرباز بلوچ و يك كادر انتظامي شيعه، انفجار دو بمب صوتي در زاهدان، حمله به پايگاه بسيج نيكشهر و شهادت 2 نفر از كاركنان سپاه، تيراندازي به بخشداري سرباز و در آخر هم حمله انتحاري به اتوبوس حامل سپاهيان درجاده خاش - زاهدان و شهادت 27 نفر، از ديگر جناياتي بود كه اين گروهك تروريستي فقط در سال 97 مرتكب شد.

** كارنامه سياه جيش العدل در 6 سال گذشته
در نخستين شرارت گروهك جيش العدل وابسته به القاعده سوم آبان 92 در پي كمين عليه نيروهاي مرزباني در منطقه سراوان، 14 نفر از نيرو‌هاي انتظامي مرزباني به شهادت رسيدند.
پس از آن در بهمن همان سال اين گروهك با حمله به پاسگاه مرزي در منطقه جكيگور اقدام به ربايش پنج تن از مرزبانان ايراني كرد كه در اين ميان
گروهبان يكم جمشيد دانايي فر پس از 36 روز اسارت در چهارم فروردين 93 توسط گروهك جيش العدل وابسته به القاعده، به شهادت رسيد. انتشار خبر شهادت وي كه تنها بيست روز از به دنيا آمدن فرزندش گذشته بود، موجي از واكنشها را در ميان مردم ايران برانگيخت. اما خوشبختانه چند روز پس از اين حادثه تلخ چهار مرزبان ديگر آزاد و به ايران منتقل شدند.
درست يكسال بعد يعني در فروردين 94 شرارت هاي اين گروهك در مرزهاي ايران با استفاده از خاك پاكستان ادامه يافت و اين بار منجر به شهادت هشت مرزبان ديگر شد. در اين حادثه نيروهاي مرزباني نيروي انتظامي در محدوده منطقه «نگور» حدفاصل ميل مرزي 239 پايين تر از جكيگور در جنوب استان سيستان و بلوچستان در حين گشتزني متوجه ورود عواملي از نيروهاي تروريستي و اشرار شدند كه از طريق مرز پاكستان وارد كشور شده بودند و مرزبانان با آنها درگير مي شوند. در اين درگيري تلفاتي متوجه گروه هاي تروريستي مي شود اما هشت نفر از نيروهاي مرزباني كشورمان به شهادت مي رسند.
حمله گروهك تروريستي جيش العدل القاعده به 11 مرزبان ايراني در مرز ميرجاوه در ارديبهشت 96 حادثه تلخ ديگري بود كه در آن هر 11 نفر به شهادت رسيدند و باري ديگر مردم شيعه و سني سيستان و بلوچستان را داغدار كرد.

** تاريخچه حوادث تروريستي در سيستان و بلوچستان
بهمن سال 85 در شهر زاهدان در نتيجه انفجار اتومبيل بمب گذاري شده ۱۱ نفر از نيروهاي سپاه كشته شده و ۳۱ نفر زخمي شدند. مسئوليت اين حمله را گروهك جندالله به عهده گرفت. 6 نفر به اتهام آماده سازي اين حملات دستگير و اعدام شدند.
خرداد سال 88 در مسجد شهر زاهدان در زمان نماز مغرب تروريست انتحاري گروهك جندالله خود را منفجر كرد. ۲۷ نفر كشته و بيش از ۱۰۰ نفر زخمي شدند.
آبان 88 در پيشين شهرستان سرباز ، تروريست انتحاري گروهك جندالله با ورود به محل نمايشگاه صنايع دستي و برگزاري همايش سران و معتمدان طوايف اهل سنت و بلوچ جنوب سيستان و بلوچستان با حضور سردار نورعلي شوشتري فرمانده قرارگاه قدس سپاه پاسداران و شماري از افسران و كادر سپاه اقدام به انفجار كرد كه ۴۲ نفر از جمله سردار شوشتري و سردار احمدزاده به شهادت رسيدند.
تيرماه 89 در شهر زاهدان در نزديكي مسجد دو تروريست انتحاري خود را منفجر كردند. ۲۷ نفر كشته شدند (از جمله چند سرباز سپاه) و بيش از ۱۷۰ نفر در اين حادثه آسيب ديدند. گروهك جندالله اعلام كرد كه اين انفجار انتقام براي اعدام عبدالمالك ريگي فرمانده آنها (۲۰ ژوئن ۲۰۱۰) توسط مقامات ايراني بوده است.
آذر 89 در نتيجه دو انفجار توسط تروريست هاي انتحاري گروهك جندالله در چابهار ، ۳۳ نفر كشته و تقريبا ۱۰۰ نفر زخمي شدند. اين حملات در روز تاسوعا اتفاق افتاد. اين آخرين حمله تروريستي بزرگ توسط جندالله بود زيرا پس از آن گروهك يادشده متلاشي و بسياري از اعضاي آن دستگير و اعدام شدند.

** تاريخچه حملات تروريستي گروهك موسوم به جيش العدل در استان
4شهريور 91 ادعاي شهيد كردن 10 پاسدار، 18 مهر 91 ادعاي شهيد كردن 10 عضو سپاه پاسداران، 3 آبان 92 شهادت مرزبانان ايراني كه اعضاي گروهك موسوم به جيش العدل در سيستان وبلوچستان اقدام به حمله غافلگيركننده به يك گشت مرزباني در منطقه سراوان كردند.
سرنگوني بالگرد ايراني؛ گروهك جيش العدل مدعي شد در 5 آذر 92 با حمله به يك بالگرد متعلق به جمهوري اسلامي ايران در شهرستان سراوان باعث سرنگوني آن شد. جيش العدل همچنين در بهمن ماه 92 پنج مرزبان ايراني را در نزديكي مرز پاكستان ربود.
اعضاي اين گروهك در 17 فروردين 94 در منطقه نگور حد فاصل ميله مرزي 239 پايين تر از جكيگور از داخل پاكستان وارد مرزهاي ايران شده و 8 نفر از نيروهاي مرزباني ايران را شهيد و به خاك پاكستان بازگشتند.
اعضاي اين گروه در تاريخ چهارشنبه 16 ارديبهشت 96 با شليك از داخل خاك پاكستان 10 مرزبان ايراني از گروهان چاهندو( هنگ مرزي ميرجاوه) را كه در پاسگاه ميل 100 مستقر بودند شهيد كردند.
در تاريخ سه شنبه 24 مهر 97 افراد اين گروه از داخل خاك پاكستان به منطقه(لولكدان) در بخش ريگ ملك در 50 كيلومتري شهر ميرجاوه در استان سيستان وبلوچستان نفوذ كرده و 14 نفر از افراد مسلح مرزبان را در اين منطقه به اسارت گرفته و به خاك پاكستان باز گشتند.
9 بهمن 97 اما انفجار 2 بمب صوتي باعث مجروح شدن 4 نفر در زاهدان شد كه گروهك تروريستي جيش العدل وابسته به القاعده مسئوليت اين حادثه را بر عهده گرفت.
اين گروه در 13 بهمن 97 نيز به صبحگاه سپاه در نيكشهر حمله كرده كه در جريان اين حمله در مجموع 2 نفر شهيد و 5 نفر زخمي شدند.
جديدترين جنايت گروهك تروريستي وابسته به القاعده شهادت 27 نفر از پاسداران مدافع مرزهاي ميهن اسلامي و زخمي كردن 12 نفر ديگر از آنان در جاده خاش- زاهدان بود.
نكته قابل توجه در تمامي اين حوادث فعاليت آزادانه اين گروهك تروريستي در خاك كشور پاكستان است كه هر بار به خود اجازه تجاوز به مرز جمهوري اسلامي ايران را داده و بعد از هر درگيري و شرارت اعضاي باقيمانده اين گروهك به خاك پاكستان متواري مي شوند و با وجود تفاهم نامه هاي مشترك مرزي ميان ايران و پاكستان تا كنون اقدام قابل توجهي از سوي پاكستان براي جلوگيري از فعاليت اين گروهك تروريستي مشاهده نشده است.
اين در حالي است كه شدت عمل و اشراف اطلاعاتي نيروهاي امنيتي و اطلاعاتي ايران بر گروهكهاي تروريستي و مقابله با دسيسه هاي دشمنان به ويژه سازمانهاي جاسوسي وابسته به سرويس هاي امنيتي و اطلاعاتي آمريكا، اسرائيل و عربستان تاكنون از ورود عوامل گروهك هاي تروريستي به داخل خاك ايران اسلامي جلوگيري كرده است.
در صورت همكاري شايسته پاكستان با نيروهاي اطلاعاتي و امنيتي و نظامي ايران با وجود اين اشراف اطلاعاتي مي تواند خاك پاكستان را براي تروريست ها به جد ناامن كند.
رخدادهاي اخير نشان مي دهد كه اين استان پهناور جنوب شرقي كشور با تهديدهاي بسيار و پردامنه اي از سوي گروه هاي مختلف تروريستي روبرو است؛ استاني كه سال ها عنوان «انبار غله» ايران و سرزمين گنج هاي پنهان را يدك كشيده و ثروتمند و حاصلخيز بوده و هست.
واقعيت هاي كنوني سيستان و بلوچستان گوياي لزوم توجهي ويژه و چندبُعدي به اوضاع اين استان است تا در وهله نخست با جلوگيري قاطع از ورود تهديدات تروريستي به قلمرو جمهوري اسلامي امنيتي پايدار در آن به وجود آيد.
در اين زمينه نكاتي بايد مورد توجه قرار گيرد، از آنجايي كه جنس تهديدات تروريستي كه از مرزهاي سيستان و بلوچستان رسوخ پيدا مي كند با وجود شباهت با ساير تهديدات پيراموني، داراي ويژگي هايي بومي است به همين سبب راهكارهاي خاص نواحي شرقي را مي طلبد و بوم شناسي تهديدات شرقي و مطالعه جامع و واقعگرايانه شرايط اين استان اولين گام براي مقابله با آسيب هاي امنيتي است.
9908 **6081