تارنماي 'تايمز او اينديا' روز شنبه به نقل از '، هيمانتا بيسوا ساردا، وزير اقتصاد ايالت آسام نوشت،تعدادي از مسلمانان روهينگيا در چند روز اخير شناسايي و بازداشت شده اند.اين افراد با كمك تعدادي از افراد محلي وارد هند شده اند.
وي افزود،دولت از پليس خواست ،شناسايي و بازداشت مهاجران غير قانوني را در اولويت كار خود قرار دهد.
اين مقام ايالت آسام خاطرنشان كرد ،پليس تاكنون 75 مسلمان روهينگيا را در اين ايالت بازداشت كرده و به ميانمار تحويل شده اند.
وزير اقتصاد آسام در خصوص امكان زندگي مسلمانان روهينگيا در اين ايالت با استفاده از كارت هاي مهاجران گفت: هند هيچ كارت پناهجويي صادر شده از سوي كميسياراي عالي سازمان ملل در امور پناهجويان را به رسميت نمي شناسد.
هند در ماه هاي اخير به دليل تحويل چندين پناهجوي روهينگيا به مقامات ميانماري با انتقادهاي شديد روبرو شده است.
همچنين سازمان هاي بين المللي ارتش اين كشور را به خشونت عليه مسلمانان روهينگيا متهم كرده اند.
'ناينا بوز' سخنگوي گروه هماهنگ كننده بين سازماني (ISCG) كه وظيفه مديريت سازمان هاي خيريه وابسته به سازمان ملل و گروه هاي خيريه را بر عهده دارد، ماه گذشته اعلام كرد از آغاز سال ميلادي جاري تاكنون،بيش از يك هزار و 300 مسلمان روهينگيا به دليل هراس از بازگشت به ميانمار، هند را به مقصد بنگلادش ترك كرده اند.
هند كه كنوانسيون مهاجرت سازمان ملل را امضا نكرده است در سال 2018 بيش از 230 پناهجوي روهينگيا را بازداشت كرد. هندو هاي تندرو خواهان اخراج دسته جمعي مسلمانان روهينگيا از هند شده اند.
ترس از بازداشت و بازگشت به ميانمار سبب شده است تا تعداد بيشتري از پناهجويان حاضر در هند به بنگلادش سفر كنند.
با بالا گرفتن تب انتخابات هند در 2 ماه گذشته، مساله مهاجران وارد جريان اصلي سياست در اين كشور شده است. دولت هند اخيرا طرح ثبت نام شهروندان اين كشور را در ايالت آسام به اجرا گذاشت. اين طرح با هدف شناسايي مهاجران غير قانوني بنگلادشي آغاز شده است.
دولت هند اعلام كرده است مسلمانان روهينگيا كه به صورت غير قانوني وارد هند شده اند ،تهديدي براي امنيت اين كشور محسوب مي شوند.
بر اساس آمار منتشر شده ،توسط دولت جامو و كشمير حدود 10 هزار مسلمان روهينگيا در جامو و كشمير زندگي مي كنند. در حالي كه تعداد مهاجران روهينگيا در هند 40 هزار نفر تخمين زده شده است.
اگرچه حدود 14 هزار روهينگيا مورد حمايت سازمان ملل متحد هستند، با اين حال دولت هند آنها را به عنوان پناهنده به رسميت نمي شناسد.
بسياري از مردم ميانمار روهينگياييها را مهاجريني غيرقانوني ميدانند، لذا اين مردمان از تبعيضهايي كه عليهشان روا ميرود در رنج هستند. دولت ميانمار با روهينگياييها همانند مردماني فاقد ملّيت و بيخانمان برخورد ميكند و به آنها تابعيت نميدهد. روهينگياييها با محدوديتهاي سختي از جمله محدوديت در جابجايي، دسترسي به امكانات پزشكي و آموزشي مواجه هستند.
به گفته مقامات بنگلادشي از ماه اوت( مرداد) سال 2017 نزديك به 700 هزار مسلمان روهينگيا وارد بنگلادش شده اند درحالي كه پيش از اين حدود 400 هزار نفر از مسلمانان روهينگيا در مناطق مختلف بنگلادش زندگي مي كردند.
هم اكنون بيش از 900 هزار مسلمان روهينگيايي در اردوگاه هاي مهاجران در منطقه 'كاگس بازار' بنگلادش حضور دارند. نزديك به 688 هزار نفر از اين تعداد پس از آغاز دور جديد خشونت ها در ميانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.
آساق**267**1600
دهلي نو-ايرنا- دولت ايالت آسام هند،دستور بازداشت و اخراج پناهجويان مسلمان ساكن در اين ايالت شمال شرق را صادر كرد.