به گزارش دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال نیوز، آجیل حاوی مقادیر زیاد اسیدهای چرب غیر اشباع، فیبر، ویتامین E، فولات و مواد معدنی همچون پتاسیم، كلسیم و منیزیم است.
مطالعات جدید نشان میدهد مصرف آجیل میتواند خطر بروز بیماریهای مزمن را كاهش دهد، براساس یافتههای این تحقیقات، مصرف منظم آجیل بر سلامت متابولیك موثر است و میتواند منجر به كاهش وزن شود، از آنجا كه دیابت نوعی بیماری مربوط به سوخت و ساز است، مصرف یك رژیم متعادل از آجیل میتواند خطر بروز بیماریهای قلبی را در افراد مبتلا به دیابت كاهش دهد، البته مصرف آجیل باید تحت نظر پزشك باشد چرا كه میتواند منجر به افزایش گلوكز خون شود.
این مطالعه كه با بررسی بیش از 16 هزار بزرگسال و توسط محققان مدرسه بهداشت عمومی هاروارد در بوستون صورت گرفته، نشان میدهد آجیلهای درختی مانند بادام و گردو برای افراد مبتلا به دیابت مفیدتر است.
طبق نتایج این تحقیق، هستند. احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی در بیمارانی كه در طول هفته پنج واحد آجیل مصرف میكنند، 17 درصد كمتر از بیمارانی است كه آجیل نمیخورند، همچنین میزان مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی در این افراد 34 درصد كمتر است.
محققان احتمال میدهند مصرف آجیل از طریق كنترل فشار خون، قند خون، كاهش التهاب، افزایش متابولیسم چربی و افزایش عملكرد دیواره سلولی در سلامت قلب و عروق موثر باشد.
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت بیش از 425 میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند؛ اكثر این آمار به دیابت نوع 2 اختصاص دارد كه به راحتی با فعالیت بدنی منظم و رژیم غذایی سالم قابل كنترل است.
دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین به وجود میآید. انسولین مادهای است كه توسط لوزالمعده تولید میشود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیمترین منبع انرژی بدن است.
قند خون بالا به مرور زمان بر تمام ارگانهای بدن تاثیر میگذارد و به بیماریهای قلبی، سكته مغزی، نارسایی كلیه، نابینایی، ناتوانی جنسی و عفونتهای منتهی به نقص عضو منجر میشود.
نتایج این مطالعه در نشریه American College of Cardiology منتشر شده است.
علمی (6)**9259** 1055
تهران- ایرنا- مطالعات اخیر نشان میدهد مصرف آجیل در بیماران مبتلا به دیابت میتواند از بروز بیماریهای قلبی عروقی در آنها پیشگیری كند.