به گزارش روز چهارشنبه ايرنا، جرقه درگيري ها ميان هند و پاكستان با حمله انتحاري گروه «جيش محمد» كه با يك خودروي بمب گذاري شده به كاروان نيروهاي ارتش هند در منطقه كشمير زده شد؛ در اين حمله 44 نظامي هندي كشته شدند. دهلي نو پاكستان را به دست داشتن در اين حمله متهم كرد.
«عمران خان» نخست وزير پاكستان با رد اين ادعا به دهلي نو گفت در صورت ارائه مدارك مستدل براي اين ادعا، پاكستان به سرعت واكنش نشان داده و عاملان اين حمله را مجازات خواهد كرد.
اما «نارندا مودي» نخست وزير هند در پاسخ به اين اظهارات عمران خان، اعلام كرد حضور پايگاه اين گروه تروريستي در پاكستان گواهي براي دست داشتن اسلام آباد در اين حمله است.
هند، پاكستان را به تلافي اين حمله تهديد كرد و پاكستان نيز اعلام كرد بروز هرگونه حمله از سوي هند را بي پاسخ نخواهد گذاشت و اين آغاز ماجرا بود.
روز سه شنبه 26 فوريه (7 اسفند) جنگندههاي ارتش هند به مواضع گروه «جيش محمد» در منطقه تحت كنترل پاكستان در كشمير حمله كردند.
«ويجي گوكهال»، يكي از ديپلمات بلندپايه دولت هند، اين حمله را 'پيشگيرانه' خواند و گفت كه گروه «جيش محمد» در حال برنامه ريزي براي حمله اي ديگر عليه مواضع هند بودند.
دولت اسلام آباد نيز اعلام كرد كه اين حمله را بي پاسخ نخواهد گذاشت.
پس از اظهارات دولت پاكستان، امروز چهارشنبه 27 فوريه (8 اسفند) رسانه هاي پاكستان از هدف قرار دادن و سرنگوني دو فروند از جنگنده هاي هندي كه حريم هوايي پاكستان را نقض كرده بودند، خبر دادند. بنا بر گزارش ها لاشه يك هواپيما در خاك پاكستان سقوط كرده و لاشه جنگنده هندي ديگر در منطقه كشمير تحت كنترل هند سقوط كرده است و پس از اين اتفاق، درگيري ها به مرز زميني نيز كشيده شده است.
افزايش تنش ميان اين دو همسايه ،واكنش جامعه بين المللي را در پي داشت و بسياري از رهبران و مقامات بلند پايه كشورها خواستار 'خويشتن داري' دو كشور و پايان دادن به اين درگيري ها شدند.
«بهرام قاسمي» سخنگوي وزارت امور خارجه ايران در پي بروز تنش در روابط هند و پاكستان گفت: «جمهوري اسلامي دو كشور هند و پاكستان را به خويشتن داري و تلاش هر چه بيشتر براي كاهش تنش و حل مسالمت آميز اختلاف و مشكلات از طريق گفت و گو فرا ميخواند.»
در همين رابطه «مايا كوچيانچيچ» سخنگوي اتحاديه اروپا نيز اعلام كرد: «روابط ما با هند و پاكستان به قوت خود باقي خواهد بود و از اين دو كشور مي خوهيم تا در راستاي جلوگيري از وخيم تر شدن شرايط و روابط خويشتن داري كنند.»
«لو كانگ» سخنگوي وزارت خارجه چين نيز در واكنش به افزايش تنش ها ميان اين دو كشور با ابراز اميدواري از خويشتن داري و انجام اقداماتي براي بهبود و ثبات وضعيت منطقه اعلام كرد كه روابط خوب اين دو كشور با يكديگر تاثير مثبتي بر صلح و ثبات در جنوب آسيا دارد.
با وجود درخواست ها مبني بر خويشتن داري و بهبود روابط دو كشور،« نيكي هيلي» نماينده پيشين آمريكا در سازمان ملل متحد، ضمن حمايت از حملات هند، پاكستان را حامي تروريسم خواند و از دولت آمريكا خواست تا زماني كه رفتار اسلامآباد اصلاح نشده است، حتي يك دلار هم به اين كشور كمك مالي نكند.
اما «مايك پمپئو» وزير امور خارجه آمريكا گفت : « من از هند و پاكستان ميخواهم تا در راستاي خويشتنداري و جلوگيري از بدتر شدن وضعيت تلاش كنند.»
«شاه محمود قريشي» وزير امور خارجه پاكستان خطاب به هند هشدار داد كه از جنگ طلبي دست بردارد و با چنين اقدامات تحريكآميز، پاكستان را مورد آزمايش قرار ندهد. اين در حالي است كه «مسعود خان» رهبر منطقه كشمير تحت حاكميت پاكستان در اين باره گفت: «هند با اين كار در حال بازي با آتش است.»
طالبان نيز روز چهارشنبه همزمان با انجام مذاكرات با نمايندگان آمريكا در بيانيه اي، ضمن درخواست از دولت هند براي جلوگيري از افزايش تنش با پاكستان اعلام كرد كه درگيري هاي فزاينده ميان دهلي نو و اسلام آباد بر روند صلح افغانستان نيز تاثير خواهد گذاشت.
با اين حال ، پاكستان از هند خواسته كه مثل يك كشور دموكراتيك و بالغ براي حل مشكلات اقدام كند؛ عمران خان نيز امروز در گفت وگويي خواستار گشودن راهي به سوي مذاكره بدون استفاده از اسلحه در راستاي حل و فصل اين مسئله شده است.
**آساق**9470**1600
تهران-ايرنا- در پي افزايش تنش بين هند و پاكستان پس از حمله جنگنده هاي هندي به خاك پاكستان به تلافي حمله شبه نظاميان در كشمير،تعدادي از كشورها خواستار خويشتنداري و كاهش تنش بين دهلي نو و اسلام آباد شدند.