۱۲ اسفند ۱۳۹۷، ۹:۴۸
کد خبر: 83228986
T T
۰ نفر
امور كنسولی دانشجویان غیرایرانی تفویض اختیار شد

تهران - ایرنا - مدیركل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان، گفت: در طول چند سال گذشته بیش از 15 مركز كنسولی در استان ها از سوی اداره كل امور دانشجویان غیرایرانی به دانشگاه های جامع مركز استان تفویض اختیار شد.

عبدالحمید علیزاده روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه ایرنا، افزود: تمام امور كنسولی دانشجویان خارجی در كشور از طریق هماهنگی های بعمل آمده با نهادها و ارگان های مسئول، توسط اداره امور كنسولی سازمان امور دانشجویان انجام می شود.
وی اظهار كرد: در حال حاضر، تمام امور كنسولی دانشجوی خارجی قبل از ورود فرد به كشور، در طول تحصیل و پس از دانش آموختگی و پیش از خروج از كشور، توسط اداره كل دانشجویان بین المللی سازمان امور دانشجویان مدیریت می شود. به همین منظور، در طول چند سال گذشته بیش از 15 مركز كنسولی در استان ها از سوی اداره كل امور دانشجویان غیرایرانی به دانشگاه های جامع مركز استان تفویض اختیار شد.
به گفته این مسئول، نمایندگان اداره كل امور دانشجویان غیرایرانی در استان ها از طریق هماهنگی و ارتباطی كه با امور اتباع استانداری ها، پلیس، ادارات گذرنامه و مراجع ذیصلاح دارند، تعامل بسیار خوبی را تعریف كرده اند. به عنوان مثال اگر دانشجویی، مدرك هویتی همراه نداشته باشد به مشكل خاصی بر نمی خورد و موضوع به راحتی از دانشگاه محل تحصیل فرد مورد نظر قابل استعلام است.
علیزاده اظهار كرد: در حال حاضر اداره كل امور دانشجویان غیرایرانی در مورد امور كنسولی دانشجویان غیرایرانی دانشگاه های تهران به طور مستقیم آماده ارائه سرویس است و در صورت نیاز به هرگونه اطلاعات در این خصوص با یك استعلام ساده، مشكل احتمالی رفع می شود.
مدیركل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان، تاكید كرد: این موارد صرفاً در خصوص مشكلات احتمالی ناشی از به همراه نداشتن مدارك هویتی صدق می كند اما اگر تخلفی از سوی دانشجویان غیرایرانی صورت گیرد، به طور طبیعی مانند تمام تخلفاتی كه ممكن است افراد در سراسر دنیا انجام دهند با آنها برخورد می شود.
وی همچنین در خصوص سایر پشتیبانی ها از دانشجویان خارجی مثلاً در مورد بیماری یا مراجعه به مراكز درمانی دانشجویان خارجی، توضیح داد: اگر یك دانشجوی خارجی در یكی از دانشگاه ها بیمار شود و به دلیل همراه نداشتن مدارك از سوی بیمارستان پذیرفته نشود، دانشجو با معرفی خود و تاكید بر استعلام از دانشگاه، می تواند از خدمات درمانی بهره مند شود. در این شرایط، رابط كنسولی سازمان امور دانشجویان در استان ها مدارك مورد نظر را به بیمارستان ارائه می دهد.
به گفته این مقام مسئول، دانشجویان خارجی می توانند تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته و از مزایای آن بهره مند شوند.
علیزاده خاطرنشان كرد: در بحث پذیرش دانشجویان خارجی ما هنوز در آغاز راه هستیم اما پیش بینی می كنیم در انتهای برنامه ششم توسعه، مقوله پذیرش و آموزش دانشجوی خارجی در كارنامه موفق دانشگاه ها قرار گیرد به این شرط كه دانشگاه ها روی كیفیت آموزش توام با افزایش كمی، حفظ اعتبار و وجهه آموزش عالی دقت كافی داشته باشند.
مدیركل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان یاد آور شد: این امر میسر نمی شود مگر اینكه در تجهیز، انگیزش، تقویت و حمایت از اعضای هیأت علمی برای پذیرش و آموزش دانشجویان خارجی، دانشگاه ها برنامه ویژه و سیاست های تشویقی داشته باشند.
با احتساب دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی ، 38 هزار دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاه های ایران در حال تحصیل هستند.
**9492** 1200