به گزارش ايرنا، رقابتهاي بين المللي كشتي آزاد جام دانكلوف بلغارستان كه جزء مسابقات رنكينگ دار اتحاديه جهاني كشتي محسوب مي شود طي روزهاي 9 تا 12 اسفندماه برگزار شد و در پايان تيم ايران كه با 4 نماينده در اين مسابقات شركت كرده بود توسط «حسن يزداني» و «پرويز هادي» در اوزان 86 و 125 كيلوگرم صاحب مدال طلا و توسط «رضا يزداني» در وزن 97 كيلوگرم صاحب مدال برنز شد.
به طور حتم خبر خوشحال كننده اين دوره از رقابت ها مي تواند بازگشت قدرتمندانه رضا يزداني دارنده 2 مدال طلا و 2 برنز پيكارهاي جهاني بعد از گذشت بيش از 2 سال و نيم دوري، باشد.
يزداني كه دو مدال المپيك هاي 2012 لندن و 2016 ريو را با بدشانسي و به دليل مصدوميت از دست داد، با مبارزات بسيار خوبي كه در جام دانكلوف از خود بر جاي گذاشت، تيم ملي را به داشتن يك آزادكار ششدانگ حداقل براي پيكارهاي جهاني 2019 قزاقستان و مهمتر از آن بازي هاي المپيك 2020 توكيو اميدوار كرد.
هر چند در اين زمينه نبايد زود قضاوت كرد، اما با تجربه اي كه يزداني طي حداقل 10 سال حضور در تيم ملي بزرگسالان، حضور در سه دوره بازي هاي المپيك، كسب سه مدال طلاي بازي هاي آسيايي و چهار مدال جهاني با خود به همراه دارد، مي تواند روند آماده سازي خود را براي مسابقات مهم پيش رو به حد مطلوب برساند.
يزداني كه هم اكنون 34 سال دارد، آخرين مدال جهاني وزن 97 كيلوگرم ايران را در پيكارهاي سال 2013 مجارستان با كسب مدال طلا به نام خود رقم زد و حال بعد از گذشت 6 سال، تيم ملي در پيكارهاي جهاني در اين وزن نتوانسته به مدالي دست يابد. يزداني در رقابت هاي جهاني سال 2014 با نمايشي ضعيف از دور مسابقات حذف شد. با اين وجود نبايد از نام آزادكاران جواني همچون عباس فروتن، حامد طالبي زرين كمر، علي شعباني و دانيال شريعتي گذشت كه در سال هاي آينده مي توانند براي ايران در اين وزن افتخارآفرين باشند.
به طور حتم پلنگ جويبار هدفي جز كسب مدال در بازي هاي المپيك 2020 توكيو ندارد تا با اين مدال، وداع باشكوهي با دنياي قهرماني داشته باشد.
در وزن 125 كيلوگرم، پرويز هادي، رفته رفته با كسب تجربه و رويارويي با حريفان نامدار، تبديل به يك سنگين وزن تمام عيار در دنياي كشتي شده است. شاهكار هادي را بايد شكست «طاها آكگل» تركيه اي كه مدال طلاي جهان و المپيك را در كارنامه دارد، بدانيم كه در جهاني سال 2018 مجارستان رقم خورد؛ اما او در همان مسابقات و در مرحله نيمه نهايي مقابل «گنو پترياشويلي» گرجستاني نتيجه را واگذار كرد و در نهايت با كسب برنز به نخستين مدال جهاني خود دست يافت.
هادي كه قبل از پيكارهاي جهاني مجارستان در بازي هاي آسيايي جاكارتا دومين مدال طلاي خود در اين بازي ها را كسب كرد با درخشش در جام دانكلوف، روند رو به رشد خود را ادامه داد. او در بلغارستان با پيروزي مقابل حريفاني از آمريكا، ژي وي دنگ از چين (دارنده مدال نقره جهان)، نيكولاس گويازدوفسكي دارنده مدال برنز از آمريكا و مجارستان به فينال راه يافت و در اين مرحله «الكساندر خوتسيانيوسكي» از اوكراين را شكست داد و قهرمان شد.
اين حريف اوكرايني سال گذشته و در رقابت هاي جام قهرمانان اوكراين برابر «يدالله محبي» به پيروزي رسيده بود.
البته حاشيه هاي كه بر سر مبارزه پرويز هادي و كميل قاسمي پيش از المپيك ريو رخ داد، سبب شد او 2 سال از ميادين به دور باشد، اما بعد از بازگشت دوباره، اين مرتبه با استفاده از تجربه و انجام تمرينات مستمر مي تواند يكي از اميدهاي كسب مدال ايران در جهاني 2019 قزاقستان و المپيك 2020 توكيو باشد.
«حسن يزداني» ديگر نماينده ايران در بلغارستان، شسكت مقابل «ديويد تيلور» آمريكايي در جهاني 2018 مجارستان را به فراموشي سپرد و با سلاخي كردن هر 6 حريف خود با ضربه فني (امتياز عالي) خط نشان جدي براي تيلور مدعي كشيد. اتحاديه جهاني كشتي براي نمايش خيركننده يزداني در فينال جام دانكلوف بلغارستان مقابل «علي شعبان اف» آزادكار كهنه كار و دارنده مدال برنز جهان از بلاروس، نوشت: «به ماتريكس خوش آمديد.»
به طور حتم هدف يزداني تنها انتقام از تيلور آمريكايي نيست و او به موفقيت و كسب مدال طلاي جهان در سال 2019 و تكرار طلاي المپيك خود در توكيو مي انديشد و به طور حتم يكي از اميدهاي ورزش ايران در المپيك 2020 توكيو، كسي جز يزداني نخواهد بود.
«مصطفي حسين خاني» ديگر نماينده ايران در جام دانكلوف بود كه در وزن 74 كيلوگرم به روي تشك رفت. اشتباهات مرگبار و در ثانيه هاي پاياني او، همه را كلافه و نااميد كرده است. آنجايي كه او بايد مبارزه را اداره و از امتيازات خود دفاع كند، به راحتي قافيه را به حريفان مي بازد. در پيكارهاي جهاني سال 2017 پاريس و 2018 مجارستان در لحظات پاياني و در حالي كه به ترتيب از «فوجينيامي» ژاپني و «جردن باروز» آمريكايي پيش بود، مبارزه را در عين ناباوري واگذار كرد.
اين حادثه در بازي هاي آسيايي نيز تكرار شد. حسينخاني در مرحله يك چهارم نهايي بازي هاي آسيايي برابر «بكزاد عبدالرحماناف» دارنده مدال برنز جهان و قهرمان آسيان از ازبكستان در حاليكه تا 25 ثانيه مانده به پايان از حريف پيش بود با زيرگيري حريف مواجه شد و در خاك حريف نشست تا 4 بر 2 اين مبارزه را واگذار كند.
اين آزادكار تهراني در ديدار ردهبندي بازي هاي آسيايي و براي كسب مدال برنز به مصاف «فوجينامي» دارنده مدال برنز سال 2017 جهان رفت كه شكست جهاني سال 2017 در پاريس دوباره تكرار شد.
حسين خاني در جام دانكلوف مبارزات خود را به خوبي آغاز كرد و با دو پيروزي مقابل اوكراين و روماني دوباره برابر «بكزاد عبدالرحمن اف» ازبكي قرار گرفت كه با نتيجه 2 بر يك مغلوب شد و در نهايت و در ديدار رده بندي نيز با شكست مقابل آزادكار كهنه كار تركيه يعني «ياكوب گور»؛ در رده پنجم قرار گرفت.
به طور حتم حسين خاني در جام دانكلوف نتوانسته توقعاتي كه از او مي رفت ر ا برآورده سازد و همين موضوع سبب شد تا كادر فني او را به تازه ترين مرحله اردوي تيم ملي دعوت نكند.
به طور كلي موفقيت كشتي آزاد در جام دانكلوف، بسيار دلچسب و اميدوار كننده بود و به طور حتم كادر فني تيم ملي كشتي آزاد، برنامه و تدارك مفصل تري را براي رقابت هاي قهرماني آسيا و بعد از آن پيكارهاي جهاني سال 2019 قزاقستان و در نهايت، كسب سهميه بازي هاي المپيك 2020 توكيو خواهد داشت.
ورزشي**1067**3783**
تهران - ايرنا - رقابت هاي بين المللي كشتي آزاد جام دانكلوف بلغارستان در حالي به پايان رسيد كه به غير از مبارزات جسورانه «حسن يزداني»، عملكرد سنگين وزن هاي ايران نيز اميدوار كننده بود.