۱۳ اسفند ۱۳۹۷، ۱۵:۲۹
کد خبر: 83230993
T T
۰ نفر
بدهكار بودن يا نبودن 5 بانك و موسسه ادغامي در بانك سپه

تهران- ايرنا- رسانه هاي داخلي با اشاره به اطلاعيه بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران مبني بر ادغام پنج بانك و موسسه مالي وابسته به نيروهاي مسلح در بانك سپه، موضوع تراز منابع مالي اين بانك ها و موسسات را مورد توجه و بررسي قرار داده اند.

به گزارش گروه نشريات خبري؛ بررسي امروز خبرگزاري ها، روزنامه ها و تارنماهاي داخلي كشور نشان مي دهد اين رسانه ها در خصوص مصوبه دو روز گذشته(11اسفند ماه) شوراي پول و اعتبار و شوراي عالي هماهنگي اقتصادي(سران سه قوه) كه بر اساس آن بانك‌هاي انصار، قوامين، حكمت ايرانيان، مهر اقتصاد و مؤسسه اعتباري كوثر در بانك سپه ادغام مي‌شوند، اظهار نظرهاي گوناگوني داشتند.
در اين ارتباط، رسانه هاي نزديك به جريان اصلاح طلب از يك سو به 'ناترازي و انجماد منابع بالا' و 'بدهي بانكي' برخي از اين بانك‌ها، پرداخته و از سوي ديگر به صفر بودن بدهي اين موسسات به غير از يك بانك، اشاره كرده اند.
سخنان رييس كل بانك مركزي درخصوص بدهي اين بانك‌ها؛ فراهم نبودن زيرساخت لازم براي ادغام؛ مشكلات ادغام بانك ها؛ اطلاعيه بانك سپه در مورد ادغام؛ از ديگر محورهاي مورد بررسي در اين رسانه ها است.
در مقابل برخي رسانه هاي منسوب به جريان اصولگرا در ارتباط با وضعيت مالي 5 بانك ادغامي در بانك سپه نوشتند: برخلاف برخي تشكيك ها در فضاي مجازي مبني بر بدهكار بودن، بدهي اين موسسات بانكي به بانك مركزي صفر بوده و طبق آخرين صورت هاي مالي منتشر شده، همه به غير از يك بانك، سودده هستند.
نظر وزير اقتصاد در خصوص ادغام بانك‌ها؛ اصلاح نظام بانكي با ادغام بانك ها؛ از ديگر محورهاي مورد بررسي در اين رسانه ها هستند.

روزنامه هاي اصلاح طلب
......................................
** ناترازي منابع مالي بانك هاي ادغامي
فرارو در مطلبي به 'بايد و نبايد ادغام بانك‌هاي نظامي' پرداخت و نوشت: اين بانك‌ها ناترازي و انجماد منابع بالايي دارند و در كنار اين‌ها از بدهي بالايي برخوردارند. الان سوال اين است كه تكليف اين بدهي‌ها چه خواهد شد. زيرا اگر قرار باشد مجددا دولت اين‌ها را پرداخت كند كه يعني افزايش دوباره نقدينگي و تورم و چاپ پول. از طرف ديگر موضوع مهم اين است كه برخي از اين بانك‌ها مانند بانك انصار در بخش مسكن سرمايه‌گذاري كرده اند و با توجه به ركودي كه در بازار مسكن وجود دارد، امكان تبديل اين منابع به پول هم بسيار اندك است.
وحيد شقاقي شهري يك كارشناس مسائل اقتصادي در گفتگو با فرارو مطرح كرد: «تصميم بر ادغام اين بانك‌ها كاملا درست است، اما مشكلي كه در اين ميان وجود دارد، اشتباهات ماجرا است. اولين اشتباه اين است كه عموما در چنين ادغامي، سعي مي‌شود بانك‌هاي بد و مشكل دار را با بانك‌ها خوب ادغام كنند، اما در اينجا بانك مركزي قصد دارد اين بانك‌ها را با بانك سپه ادغام كند كه خود با مشكلات بسياري از جمله ناترازي منابع بسيار مواجه است. اين در حالي است كه به غير از بانك انصار باقي بانك‌هايي كه قرار است با سپه ادغام شوند، ناترازي بالايي دارند؛ لذا وقتي بانك‌هاي مشكل دار را با يك بانك مشكل دار ديگر ادغام مي‌كنند، نه تنها وضعيت بهتر نمي‌شود بلكه بدتر هم مي‌شود. ضمن اينكه بهترين كار اين بود اين بانك‌ها بين بانك‌هاي خوب تقسيم مي‌شدند نه اينكه همه را با يك بانك ادغام كنند.»

**سوددهي اكثر بانك هاي ادغامي
تارنماي تابناك مطلبي با عنوان 'بررسي يك شبهه درباره 5 بانك ادغامي در سپه' منتشر كرده است. در اين مطلب مي خوانيم: رئيس كل بانك مركزي از اجرايي شدن ادغام پنج بانك و موسسه مالي نظامي در بانك سپه تا چهار ماه آينده خبر داد.
به گزارش تابناك به نقل از روزنامه خراسان، در اين حال، بررسي آخرين صورت هاي مالي اين بانك ها نشان مي دهد كه برخلاف برخي تشكيك ها در فضاي مجازي مبني بر بدهكار بودن، بدهي اين موسسات بانكي به بانك مركزي صفر بوده و طبق آخرين صورت هاي مالي منتشر شده، همه به غير از يك بانك، سودده هستند.

** سخنان رييس كل بانك مركزي درخصوص بدهي اين بانك‌ها
به گزارش ايسنا، عبدالناصر همتي رييس كل در برنامه گفت‌وگوي ويژه خبري با بيان اينكه ادغام بانك‌هاي وابسته به نيروهاي مسلح، از اقدامات مهمي بود كه بايد انجام مي‌شد، درباره بدهي اين بانك‌ها و احتمال بزرگ‌تر شدن مشكلات آن‌ها در صورت ادغام، گفت: البته شرايط همه اين بانك‌ها نيز يكسان نيست، برخي از اين بانك‌ها ناترازي بيشتري دارند و برخي نيز داراي تراز مثبت هستند، در عين حال به نيروهاي مسلح مرتبط با هر بانك نيز گفته شده كه اين بانك‌ها بايد مبالغ و دارايي‌هايي را منتقل كنند كه توازن ايجاد شود.
وي با بيان اينكه مردم خيال‌شان از اين بابت راحت باشد، اظهار كرد: برخي از اين بانك‌ها از بانك مركزي اضافه برداشت دارند و مشكلات نقدينگي را از طريق بانك مركزي تأمين مي‌كردند كه بعد از اين هم بانك مركزي به آن‌ها كمك خواهد كرد.

** فراهم نبودن زيرساخت لازم براي ادغام
به گزارش فرارو، به نظر مي‌رسد برخي مديران اين بانك‌ها خيلي از اين تصميم رضايت ندارند و به عنوان مثال «غلامحسن تقي نتاج» مديرعامل بانك قوامين در پاسخ به اين پرسش كه تا چه ميزان زيرساخت براي ادغام بانك‌هاي نظامي فراهم است، گفت: در حوزه فناوري اطلاعات، زيرساخت‌هاي لازم براي اين ادغام وجود ندارد؛ ادغام بانك‌هاي نظامي امري زمان بر است؛ در گام نخست تجميع آن‌ها انجام مي‌شود و به تدريج ظرف مدت حدود پنج سال ادغام صورت خواهد گرفت. وي توضيح داد: نظام بانكي فاقد سيستم يكپارچه براي اتصال نزديك پنج هزار شعبه اين بانك‌ها را در سراسر كشور است آن هم در شرايطي كه مجموع اين بانك‌ها حدود 24 ميليون نفر مشتري دارند.

** مشكلات ادغام بانك ها
در بخشي از يادداشت منتشر شده در روزنامه آرمان مي خوانيم: از اواسط سال 96 كه دولت دوم روحاني كار خود را آغاز كرد، جمع‌آوري موسسات غيرمجاز در اولويت بانك مركزي قرار گرفت. اين بانك با مشكلات فراواني كه پيش‌رو داشت سرانجام موفق شد از ادامه فعاليت اين موسسات جلوگيري كند. اكنون نيز ساماندهي شبكه پولي كشور با ادغام بانك‌هاي نظام در يكديگر وارد دور جديدي شده است. طبق بيانيه اخير بانك مركزي با ادغام بانك‌ها و يك موسسه نظامي مي‌توان حدود 2000 شعبه اضافي را حذف كرد كه با اين روش از هزينه‌هاي بسياري كاسته مي‌شود. از سوي ديگر، زماني كه يك بنگاه توليدي ورشكست و تعطيل مي‌شود، تنها شاغلان آن بخش كار خود را از دست مي‌دهند و به متقاضيان بازار كار اضافه مي‌شوند. تعدادي سهامدار نيز بايد بار ديگر فعاليت اقتصادي خود را از صفر شروع كنند كه اين ريسكي است كه آنها از ابتدا پذيرفته‌اند. اما بايد توجه داشت در سايه احتمال ورشكستگي بانك‌ها، علاوه بر بيكاري شاغلان و شكست اقتصادي سهامداران، تعداد زيادي سپرده‌گذار هم سرمايه خود را از دست مي‌دهند و دولت و بانك مركزي بايد تاوان آن را بدهند كه حجم زيادي از هزينه‌ها را به كشور تحميل مي‌كند. آثار ملموس اين تجربه را مي‌توان در انحلال موسسات غيرمجاز ديد. با اينكه دولت وظيفه‌اي در بازپرداخت سرمايه مال‌باختگان نداشت، اما خود موظف دانست تا سپرده‌گذاراني را كه با طمع كسب سودهاي نجومي به موسسات غيرمجاز اعتماد كرده‌اند را تحت حمايت قرار دهد. اما اين حمايت هزينه‌هاي سنگيني را بر دوش دولت گذاشت و به‌ناگاه حجم زيادي از نقدينگي را در دست اين افراد به گردش درآورد. چنان‌كه رئيس‌جمهوري چندي پيش اعلام كرد: «مجبور شديم 30 هزار ميليارد تومان از خزانه به مال‌باختگان {موسسات غيرمجاز} پرداخت كنيم.». اما هنوز مشخص نيست كه چه كسي اين اجبار را به وجود آورده و چرا از برخي از پديدآورندگان اين موسسات اثري نيست.

** اطلاعيه بانك سپه در مورد ادغام
به گزارش روزنامه آرمان، پيرو صدور اطلاعيه بانك مركزي در خصوص ادغام چهار بانك و يك موسسه اعتباري وابسته به ‌نيروهاي مسلح در بانك سپه، مديرعامل اين بانك طي اطلاعيه‌اي آمادگي كامل بانك سپه براي انجام مطلوب ماموريت‌هاي محوله و اجراي فرايندهاي ادغام بانك‌هاي مذكور در نخستين بانك ايراني را اعلام كرد. در اطلاعيه محمدكاظم چقازردي تصريح ‌شده است: بانك سپه با تكيه‌ بر پشتوانه اعتماد عمومي، تجارب مديريتي، ظرفيت دانشي نيروي انساني متعهد و مسئوليت‌پذير خود و همچنين به ‌مدد پشتيباني اركان نظام و همكاري موثر بانك‌هاي ادغام‌شونده براي انجام مطلوب فرايندهاي عملياتي ادغام در قالب يك برنامه جامع و مدون، از آمادگي لازم برخوردار است. در اطلاعيه رئيس هيات مديره بانك سپه به‌ وضعيت مناسب، ظرفيت‌هاي مديريتي و كارآمدي نيروي انساني توانمند و با انگيزه بانك‌هاي ادغام‌شونده در مسير انجام اين طرح ملي به‌عنوان گامي اساسي در راستاي اصلاح نظام بانكي كشور، تاكيد شده است. چقازردي در اين اطلاعيه يادآور شده است: تا زمان انجام كليه فرايندهاي ادغام، بانك‌هاي قوامين، حكمت ايرانيان، مهر اقتصاد، انصار و موسسه اعتباري كوثر، كماكان نسبت به ارائه خدمات بانكي به خانواده محترم نيروهاي مسلح و ملت شريف ايران اقدام مي‌كنند.

رسانه هاي اصولگرا
................................
** تراز مالي مثبت بانك هاي ادغامي
روزنامه خراسان به بررسي يك شبهه درباره وضعيت مالي 5 بانك ادغامي در سپه، پرداخت و نوشت: بررسي آخرين صورت هاي مالي اين بانك ها نشان مي دهد كه برخلاف برخي تشكيك ها در فضاي مجازي مبني بر بدهكار بودن، بدهي اين موسسات بانكي به بانك مركزي صفر بوده و طبق آخرين صورت هاي مالي منتشر شده، همه به غير از يك بانك، سودده هستند.
در ادامه اين مطلب با استفاده از ميان تيتر 'بدهي «صفر» 5 بانك نظامي به بانك مركزي' آمده است: در روزهاي اخير، تشكيك هايي در فضاي مجازي در خصوص وضعيت نامناسب مالي پنج موسسه بانكي نظامي منتشر شده و با يادآوري پرداخت بدهي موسسات مالي غير مجاز از سوي دولت، اين فرضيه مطرح شده است كه شايد دوباره دولت بايد بدهي هاي ديگري را از جيب مردم پرداخت كند. همچنين اين موضوع مطرح شده است كه صورت هاي مالي اين موسسات، مربوط به سال 95 است. با اين حال، مروري بر اطلاعيه هاي كدال اين بانك‌ها نشان مي دهد كه اولاً تنها صورت هاي مالي بانك قوامين مربوط به سال 95 است ثانياً همه اين موسسات بانكي غير از قوامين سودده بوده و بدهي آن ها به بانك مركزي كه به نوعي بيانگر اضافه برداشت از اين بانك و بي انضباطي مالي است، صفر است. اين بدهي صفر در شرايطي تحقق يافته كه بدهي بانك‌هاي خصوصي به بانك مركزي معادل 97 هزار ميليارد تومان است!

** نظر وزير اقتصاد در خصوص ادغام بانك‌ها
به گزارش رجانيوز، فرهاد دژپسند وزير امور اقتصادي و دارايي در جمع خبرنگاران پيرامون ادغام 5 بانك و موسسه متعلق به نيروهاي مسلح و نهادهاي نظامي و انتظامي در بانك سپه گفت: مراحل مدون اين ادغام در دستور العمل 30 بندي شوراي پول و اعتبار و شوراي عالي هماهنگي اقتصادي سران سه قوه مشخص شده و مباحث مفصل كارشناسي شده‌اي در مورد ترازنامه و صورت‌هاي مالي جديد و همچنين تعيين و تشخيص سپرده گذاران و سهامداران صورت گرفته است. وي افزود: اين تصميم از مدت‌ها پيش برنامه ريزي شده بود اما هم اكنون اعلام شده است كه نشانگر تدبير مناسب بدون ايجاد تنش در حوزه بانكي است. وي در برابر پرسشي كه آيا براي ساير بانك‌هاي خصوصي و موسسه‌هاي اعتباري غير بانكي نيز موضوع ادغام مطرح خواهد بود، پاسخ داد:«همه آنها يك نسخه واحد ندارند و ممكن است بانك‌ها و موسسه‌هاي اعتباري ديگري نياز به نسخه ديگري داشته باشند.»

** اصلاح نظام بانكي با ادغام بانك ها
وطن امروز از ادغام اين بانك ها به عنوان 'مقدمه نظام بانكي' ياد كرد و نوشت: همتي ساعاتي بعد از انتشار اطلاعيه بانك مركزي درباره ادغام بانك‌هاي نيروهاي مسلح در بانك سپه، در تلويزيون حاضر شد و جزئيات اين طرح بزرگ را اعلام كرد.به گزارش «وطن‌امروز»، طبق تصميم شوراي پول و اعتبار و شوراي هماهنگي اقتصادي سران قوا، 4 بانك قوامين، مهر اقتصاد، حكمت ايرانيان و انصار و موسسه اعتباري كوثر با بانك سپه ادغام خواهد شد و عملا بانك سپه به بزرگ‌ترين بانك كشور تبديل مي‌شود. رئيس‌كل بانك مركزي اعتقاد دارد ادغام اين بانك‌ها با بانك سپه بخشي از طرح تحول بانكي است و اين كار بزرگ ظرف 4 ماه انجام مي‌شود.

پژوهشم**3211**1025
۰ نفر