۱۴ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۴۰
کد خبر: 83232040
T T
۰ نفر

ادعاي كار اجباري مسلمانان سين كيانگ و تكذيب چين

۱۴ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۴۰
کد خبر: 83232040
ادعاي كار اجباري مسلمانان سين كيانگ و تكذيب چين

تهران - ايرنا - گروه هاي حقوقي و برخي بازداشت شدگان 'اردوگاه هاي بازآموزي عقيدتي' سين كيانگ چين ادعا مي كنند كه پكن مسلمانان اين اردوگاه ها را با حداقل دستمزد به كار اجباري در كارخانه هاي اين كشور وادار مي كند، ادعايي كه چين قويا آن را رد مي كند.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا، تارنماي آسيا نيوز به نقل از مقامات چين نوشت: «'مراكز بازآموزي عقيدتي' بخشي از تلاش هاي دولت براي مبارزه با تروريسم و افراط گرايي در سين كيانگ -منطقه مسلمان نشين چين- است و هرگونه كار اجباري در اين اردوگاه ها را تكذيب مي كنيم.»
اما گروه هاي حقوق و برخي كارگران سابق كارخانه هاي كار اجباري مي گويند عملياتي كه برعليه اقليت هاي چيني استفاده مي شود گسترده است.
«ايلخان» يك شهروند 39 ساله چيني قزاق تبار مي گويد كه او بخشي از يك شبكه اكثريت مسلمانان مستقر در سين كيانگ بود كه پس از خروج از 'مراكز بازآموزي عقيدتي' به كار اجباري با حداقل دستمزد در كارخانه هاي اين كشور مي شدند.
او مي گويد پس از گذراندن 15 ماه در دو اردوگاه بازآموزي عقيدتي، به يك كارخانه دستكش سازي در 'ولسوالي يينينگ' سين كيانگ منتقل شده است.
به گفته يكي از كارشناسان سازمان ملل متحد، بيش از يك ميليون اقليت مذهبي كه بيشتر مسلمانان اويغور را شامل مي شوند، در بازداشتگاه هاي بازآموزي سراسر سين كيانگ به سر مي برند.
ايلخان كه اجازه اقامت در قزاقستان را دارد چندي پيش براي ديدار با خانواده خود به چين سفر كرد و در اين سفر دستگير و به بازداشتگاه بازآموزي عقيدتي منتقل شد و سپس به كار اجباري در يك كارخانه گماشته شد.
اما مقامات پكن هر گونه ميان اين اردوگاه ها و كارخانه هاي كار اجباري را به شدت تكذيب مي كنند و مي گويند هيچ قرارداد كار بين مراكز بازآموزي و كارخانه ها وجود ندارد.
چين وجود چنين اردوگاه هايي را به رسميت مي شناسد اما تاكيد مي كند از اين اردوگاه ها به عنوان آموزشگاه استفاده مي كند و اينكه از اين طريق آموزش هايي به اين افراد براي ممانعت از درگير شدن آنها در فعاليت هاي انشعاب طلبانه و يا تروريستي ارائه مي شود.
سازمان‌هاي مدافع حقوق بشر، دولت چين را به استفاده از خشونت و سختگيري عليه مسلمانان اويغور در سين كيانگ متهم كرده است، دولت چين اين اتهام را رد كرده و مي گويد كه تنها كساني را مجازات مي‌كند كه عليه امنيت كشور اقدام كرده باشند.
چندي پيش نيز «دستان بكشيف» نماينده حزب مجلس قرقيزستان از بازداشت 300 قرقيز در منطقه سين كيانگ و انتقال آنان به زندان‌هاي موقت خبر داد. اما «شهرت ذاكر» فرماندار منطقه خودمختار سين كيانگ در پاسخ اين نماينده، خشونت عليه قرقيزها را رد و اعلام كرد كه هيچ بومي قرقيزي در 'اردوگاه هاي بازآموزي عقيدتي' اين منطقه كه از مناطق مسلمان نشين چين است، وجود ندارد.
اقدامات صورت گرفته در اين منطقه به منظور ايجاد امنيت، جلوگيري از ترويج تروريسم و افراط گرايي مذهبي عنوان انجام شده است.
وي نقش برنامه هاي آموزشي اين اردوگاه را بسيار مهم و حياتي و مطابق با برنامه هاي دولت چين توصيف كرد.
به گفته ذاكر، افرادي كه به دليل ارتكاب جرايم جزئي در اين اردوگاه هاي بازآموزي نگه داري مي شوند، با فراگيري علم و تجربيات آموزشي راه خود را براي يافتن شغل و زندگي ايده آل هموار مي سازند.
وي همچنين اين موضوع كه افراد اين اردوگاه از قوميت خاصي هستند را انكار كرد و گفت كه حضور اقليت هايي از قرقيزستان در اين اردوگاه تاييد نشده است.
**آساق**9470**1663**