به گزارش ايرنا، پيام جواديان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: يكي از انتقادهاي درست و منطقي شهروندان از مديريت شهري، نبود شهربازي در قم است.
وي با اذعان به اينكه قم به جاي پيشرفت در زمينه احداث شهربازي، پسرفت داشته است، بيان داشت: باغ سالاريه كه يكي از شهربازي هاي قم به شمار مي آمد، در حال حاضر به يكي از نقاط مبهم تبديل شده است.
باغ و پارك سالاريه از جمله مكان هاي تفريحي مردم قم بود كه از حدود سه دهه گذشته به منظور تاسيس مراكز مختلف از دسترس مردم خارج شد.
وي با اشاره به شهربازي 72 تن تصريح كرد: اين شهربازي كه به موسسه كوثر از موسسه هاي زير مجموعه و وابسته به بنياد شهيد و امور ايثارگران واگذار شده بود، قرارداد آن در آبان سال 96 به پايان رسيد.
جواديان با بيان اينكه شهرداري براي تمديد قرارداد، چند شرط از جمله استانداردسازي وسايل و تجهيزات و همچنين بازسازي محوطه و فضاي سبز آن را تعيين كرد، افزود: موسسه مذكور تمايلي به اين كار نداشت، از اين رو پس از دريافت 25 ميليارد ريال هزينه مستحدثات و انشعابات، اين محل را تخليه كرد.
وي يادآور شد: پيشنهادهاي مختلفي براي تعيين كاربري آن مطرح و قرار بود كه به پايانه مسافربري تبديل شود، ولي در نهايت، كاربري آن همان شهربازي اعلام شد.
جواديان ادامه داد: موضوع انتخاب سرمايه گذار از طريق اداره سرمايه گذاري و جذب مشاركت هاي شهرداري در حال انجام است و شهردار نيز دستور داده هر چه سريعتر يك شهربازي جديد احداث شود.
شهربازي 72 تن كه در سال 1365 به بنياد شهيد و امور ايثارگران واگذار شده بود، بعد از پايان قرارداد، تعطيل و از دسترس مردم و مسافران خارج شد.
** طرح هاي مهم شهرداري قم براي افزايش سرانه فضاي سبز
وي همچنين با اشاره به اينكه احداث آكواريوم و تلكابين توسط واحد سرمايه گذاري شهرداري دنبال مي شود، افزود: به دليل نوسانات شديد ارزي و وارداتي بودن اكثر لوازم هاي آنها، دو يا سه شركت اظهار تمايل داشتند، ولي انصراف دادند.
جواديان همچنين با اشاره به شهربازي بوستان علوي گفت: بستر اجراي اين طرح بيش از ساير طرح هاي شهربازي قم فراهم است، فراخوان مناقصه انجام شده و سه شركت بزرگ براي سرمايه گذاري اعلام آمادگي كردند و با توجه به فراهم بودن بسترهاي لازم تا 6 ماه ديگر شاهد بهره برداري آن خواهيم بود.
جواديان گفت: اين مجموعه شامل محوطه و يك سالن يك هزار متري براي بازي هاي رايانه اي است، كه دستگاه ها و تجهيزات بايد در آن نصب شود.
وي با اشاره به ديگر طرح هاي سازمان پارك هاي شهرداري، احداث پارك كوهستاني يك هزار هكتاري جنوب شهر قم را از جمله اين طرح ها عنوان كرد و افزود: اين طرح از بوستان كوثر در ميدان مفيد آغاز مي شود و تا كوه دو برادران در جمكران امتداد دارد.
وي افزود: مطالعات اين طرح در پايان سال 95 انجام و در بودجه امسال شهرداري قم 250 ميليارد ريال و در بودجه سال 98 نيز 350 ميليارد ريال براي آن پيش بيني شده و درصدد هستيم بخشي از بودجه هاي ملي و استاني را جذب كرده تا با آماده كردن زيرساخت ها، شرايط مشاركت و ورود بخش خصوصي را هموار كنيم.
مديرعامل سازمان پارك ها و فضاي سبز شهرداري قم، زمان افتتاح فاز نخست اين پارك يك هزار هكتاري را پايان سال 98 اعلام كرد.
وي همچنين تصفيه خانه ثانويه سازمان پارك ها و فضاي قم را از ديگر طرح هاي سازمان پارك ها برشمرد و بيان داشت: برغم برخي از مشكل ها كه در ورود برخي تجهيزات داشتيم، حدود 20 روز پيش بهره برداري اوليه اين طرح انجام شد.
وي اضافه كرد: تصفيه خانه مذكور اين قابليت را دارد كه در هر ثانيه 30 ليتر پساب آلوده را به آب پاكيزه، شفاف و استاندارد و به دور از هر گونه بار انگلي و آلودگي تبديل كند.
وي با بيان اينكه اين تصفيه خانه هجدهم اسفندماه راه اندازي مي شود، افزود: اكنون در مرحله آب گيري هستيم و با اين كار بخش عمده اي از آب مورد استفاده در آبياري فضاي سبز تامين مي شود.
وي گفت: فاز دوم اين طرح شامل تصفيه پساب در200 ثانيه نيز هم اكنون مراحل مطالعاتي خود را طي مي كند و سال آينده به بهره برداري مي رسد.
وي با بيان اينكه براي ايجاد اين تصفيه خانه از سال 94 تاكنون هشت ميليارد و 500 ميليون ريال هزينه شده است، افزود: قم پس از اصفهان دومين شهر كشور است كه پساب صنعتي براي آبياري فضاي سبز آن مورد استفاده قرار مي گيرد.
جواديان همچنين با اشاره به كاشت بيش از پنج ميليون شاخه گل فصلي در سال 97 در سطح شهر قم گفت: بيش از سه ميليون و 800 هزار شاخه آن در مركز توليد شهرداري واقع در بوستان غدير توليد شده و يك ميليون شاخه آن را نيز خريداري كرديم.
وي با اشاره به كاشت 210 هزار اصله درخت و يك ميليون اصله درختچه در سال جاري در قم خاطرنشان كرد: يكي از طرح هاي شاخص سازمان پارك ها در سطح شهر، احداث 109 هزار و 200 متر معادل 109 كيلومتر فضاي سبز حاشيه معابر است.
وي بيان كرد: مساحت باغچه هاي ايجاد شده در معابر قم در سال جاري 82 هزار كيلومتر بوده كه اميدواريم تا پايان سال به 100 هزار كيلومتر افزايش پيدا كند.
وي با تاكيد بر اينكه هيچ معبر و خياباني در قم بدون فضاي سبز وجود نخواهد داشت، افزود: پس از معابر براي ايجاد فضاي سبز در كوچه هاي هشت متري نيز برنامه هاي خوبي را در در دستور كار داريم.
وي افزود: طرح مطالعاتي شناسايي گياهان سازگار با شرايط اقليمي قم در حال انجام است و در پايان سال 98 و ابتداي سال 99 بيش از 75 گونه درختي و درختچه اي متناسب با آب و هواي اين شهر و همچنين مقاوم در برابر آلودگي هاي زيست محيطي در اختيار مي باشد.
جواديان با بيان اينكه در سال 94 تعداد كل بوستان ها و پارك شهري قم 277 مورد بوده است، افزود: اين تعداد تا پايان بهمن ماه سال جاري به 350 پارك شهري رسيده است.
وي سرانه عرصه هاي فضاي سبز اكولوژيكي و موجود در محدوده شهر قم را 22 متر مربع دانست و بيان كرد: سرانه فضاي سبزي كه تحت مديريت شهرداري در مناطق هشت گانه است 19.39 متر مربع مي باشد.
وي خاطرنشان كرد: اين آمار در سال 94 حدود 15.61 متر مربع بوده است.
وي با بيان اينكه قم از نظر وجود فضاي سبز شهري در بين هشت كلانشهر كشور رتبه چهارم را دارد، گفت: سرانه فضاي سبز جنگلي در سال 94 به ازاي هر شهروند قمي 12 متر مربع بوده و اين رقم در پايان بهمن ماه گذشته به 15.3 متر مربع افزايش يافته است.
7403 / 1175
قم - ايرنا - مديرعامل سازمان پارك ها و فضاي سبز شهرداري قم گفت: شهربازي ميدان 72 تن اين شهر تغيير كاربري پيدا نمي كند و شهردار دستور راه اندازي و احداث يك شهربازي جديد با تجهيزات استاندارد را در اين مكان صادر كرده است.