۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۳:۱۵
کد خبر: 83233456
T T
۰ نفر

فرماندار :

سرو 4500 ساله ابركوه قابليت ثبت جهاني دارد

۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۳:۱۵
کد خبر: 83233456
سرو 4500 ساله ابركوه قابليت ثبت جهاني دارد

يزد- ايرنا- فرماندار ابركوه گفت: درخت سرو 4500 ساله اين شهر به دليل قدمت آن، قابليت ثبت جهاني را دارد .

محمدكاظمي نسب روز چهارشنبه به مناسبت روز درخت كاري در گفت وگو باخبرنگار ايرنا افزود: درخت سرو 4500ساله ابركوه يكي از نمادهاي آثار طبيعي جهان است و چاپ تصاويري از آن روي اسكناس يا لباس گروه‌هاي ورزشي پيشنهاد مي شود.
يكي از 136 اثر تاريخي، فرهنگي، طبيعي و معنوي شهرستان ابركوه كه در فهرست ميراث ملي نيز ثبت‌ شده ، درخت سرو 4500 ساله‌اي است كه به دليل قدمت و اهميت اين اثر ، ثبت جهاني آن ضروري به نظر مي‌رسد.
اين‌گونه گياهي كه از قديميترين موجودات زنده جهان محسوب مي‌شود، با گذشت 45 قرن همچنان شاداب و سرسبز است و در عرصه بياباني استان يزد، مقاوم و استوار ايستاده و جهانيان را شگفت‌زده كرده است.
سرو ابركوه از مهمترين جاذبه‌هاي طبيعي استان يزد است و در طول سال به ‌خصوص در تعطيلات نوروزي و تابستان مسافران و گردشگران زيادي از داخل و خارج كشور از اين جاذبه طبيعي ديدن مي‌كنند.
الكساندر روي دانشمند روسي عمر اين درخت را چهار تا چهار هزار و 500 سال تخمين زده است.
روز درختكاري و آغاز هفته منابع طبيعي(15الي 21اسفندماه) مناسبتي است كه مي‌توان در آن توجه مسئولان و مردم را به جاذبه‌هاي طبيعي و به‌خصوص حفاظت از جاذبه‌هاي كهني مانند سرو 4500ساله ابركوه جلب كرد.
معاون رئيس‌جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع ‌دستي و گردشگري كه 29 بهمن‌ماه امسال به ابركوه سفركرده بود به ايرنا گفت: درخت سرو 4500 ساله ابركوه قابليت ثبت جهاني را دارد و سال آينده ثبت جهاني راه ‌آهن شمال به جنوب كشور در دستور كار است و سرو ابركوه در موقع خود ثبت جهاني خواهد شد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري كشور همچنين در 14 بهمن ‌ماه سال گذشته كه به ابركوه سفر كرده بود، در جريان بازديد از سرو كهن‌سال اين شهر با تبيين قابليت‌هاي ثبت جهاني اين جاذبه طبيعي، به خبرنگار ايرنا گفت : براي ثبت جهاني آثار كشورها، سهميه مشخص‌شده كه سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد ( يونسكو) آن را تعيين مي‌كند، اما در عين ‌حال براي ثبت جهاني اين اثر طبيعي تلاش خواهد شد.
علي‌اصغر مونسان افزود: ثبت اين درخت در فهرست آثار جهاني با توجه به قدمت آن علاوه بر مزايايي كه براي كشور دارد، زمينه رونق هرچه بيشتر صنعت گردشگري در شهرستان ابركوه را فراهم مي‌كند.
به گزارش ايرنا، سرو ابركوه جاذبه‌اي منحصربه ‌فرد است كه در طول عمر خود شاهد حوادث تلخ و شيرين تاريخي زيادي بوده و گويي در نخستين لحظه با بيننده زبان به سخن مي‌گشايد و حكايت عمر طولاني خود را همراه با ترنم مرغاني كه در شاخسار پرپيچ‌ وخمش لانه نهاده‌اند، بازگو مي‌كند.
حمدالله مستوفي در كتاب نزهت‌القلوب كه به سال740 هجري قمري تأليف كرد، درباره اين درخت نوشت: در ابركوه سروي است كه شهرتي جهاني درد، چنانچه سرو كشمير و بلخ شهرتي داشته، اكنون اين از آن بلندتر و بزرگ‌تر است .
برخي مورخين معتقدند نهال اين درخت را « يافت» پسر نوح ترس كرد و اين درخت از نوع سروهاي مديترانه‌اي است و ارتفاع آن 25 متر و دور تنه آن 11.5 متر است.
سرو ابركوه شانزدهم تيرماه 1386 به شماره سه و به ‌عنوان سومين اثر طبيعي ايران در فهرست آثار ملي ثبت شد و همچنين به‌عنوان يك اثر طبيعي در سال 1382 در شوراي عالي حفاظت محيط‌ زيست ثبت شد.
مسئول اجرايي هيات امناء سرو ابركوه هم به ايرنا گفت:درخت فضاي سبز 2هكتاري در داخل محوطه سرو با 80درصد پيشرفت فيزيكي در دست اجرا است.
جواد شمس افزود: براي رفاه حال مسافران و گردشگران تاكنون كار زيبا سازي ، پياد رو سازي ، آبنما براي خدمات به مسافران با اعتباري افزون بر 2 ميليارد ريال انجام شده است .
ابركوه با توجه به‌قرار داشتن در مسير طريق الرضا(ع) ، منزلگاه امام رضا (ع) ، جاده ابريشم يكي از 14 شهر نمونه گردشگري كشور است.
مدير پايگاه پژوهشي بافت تاريخي ابركوه گفت: با ثبت هفت اثر تاريخي و فرهنگي ديگر اين شهرستان در آذرماه امسال تعداد آثار ثبت ‌شده در فهرست ميراث ملي به 136 مورد رسيد.
عباس قديريان به ايرنا افزود: بافت تاريخي ابركوه يكي ديگر از جذابترين اثر تاريخي اين شهر است كه وسعت آن 162 هكتار است .
ابركوه 400 اثر تاريخي، هفت اثر ناملموس، سه اثر طبيعي ، 2 موزه مردم‌شناسي (خانه صولت) و عبرت (خانه حسينيان) دارد و جزو 14 شهر نمونه گردشگري كشور انتخاب‌شده است .
سه اثر طبيعي، منزلگاه امام رضا (ع)، خانه آقازاده، خانه‌هاي قديمي ، قلعه‌هاي تاريخي، مسجد جامع ، كوه گنبد عالي و سرو 4500 ساله از آثار تاريخي شاخص منطقه است.
اين شهرستان در مرز استان‌هاي اصفهان، فارس و يزد كه به مثلث طلايي گردشگري مركز ايران شهرت دارد، قرارگرفته است و همه‌ساله مسافران و زائر امام رضا(ع) علاوه بر سه استان ياد شده از بوشهر و كهگيلويه و بويراحمد از اين شهر عبور مي‌كنند.
بر پايه اعلام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در سال‌هاي گذشته و با تصويب هيات وزيران 12 شهر و 2 شهرستان به‌ عنوان شهرهاي نمونه گردشگري انتخاب شد.
اين تعداد شهر از 10 استان انتخاب شد كه ابركوه ، تفت و ميبد در استان يزد قرار دارد.
شاخص بودن آثار تاريخي، طبيعي، جاذبه‌هاي گردشگري و توسعه خانه‌هاي بوم گردي محلي و صنايع ‌دستي و مشاغل روستايي ، مبناي انتخاب و معرفي اين مناطق به‌عنوان شهر نمونه گردشگري كشور بود.
علاوه بر ابركوه ، تفت و ميبد ، شيراز ، لاهيجان، ري، رامسر، دماوند، نيشابور، سرعين، شهميرزاد، ماهان، بسطام و كاشان از ديگر شهرهاي نمونه گردشگري در ايران است.
مركز شهرستان 53 هزار نفر ابركوه در 140 كيلومتري جنوب غربي شهر يزد و در مسير جاده اصلي يزد - شيراز قرار دارد و فاصله اين شهر تا شيراز 300 كيلومتر و تا اصفهان 280 كيلومتر است.
7540/ 6197