۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۶:۰۵
کد خبر: 83233814
T T
۰ نفر

نشریه آمریكایی:عملكرد نظامی هند ناامید كننده است

۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۶:۰۵
کد خبر: 83233814
نشریه آمریكایی:عملكرد نظامی هند ناامید كننده است

تهران- ایرنا- روزنامه نیویورك تایمز با اشاره به عملكرد ضعیف نیروی هوایی هند در حمله هوایی به مقر تروریست‌ها در پاكستان،نوشت عملكرد نیروی نظامی هند به عنوان متحد آمریكا در منطقه جنوب آسیا ناامید كننده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، به نقل از این روزنامه آمریكایی، دو جنگنده نیروی هوایی هند در حمله به پاكستان در حالی توسط ارتش پاكستان سرنگون شد كه توان نظامی ارتش پاكستان نصف ارتش هندو بودجه نظامی اسلام آباد یك چهارم بودجه دفاعی دهلی نو است.
«ماریا ابی حبیب» نویسنده این مقاله اضافه كرد،برای ارتشی كه امریكا روی كمك آن به امید مهار نفوذ چین در آسیا حساب كرده است این اتفاق بسیار ناامیدكننده است.
درادامه این مطلب اضافه شده است،ضعف توان نظامی هند تنها در سقوط دو جنگنده نیروی هوایی این كشور خلاصه نمی‌شود بلكه یك خلبان هندی نیز برای چندین ساعت به اسارت ارتش پاكستان درآمد.
به نوشته نیویورك تایمز،تنش نظامی میان دو كشور قدرتمند هسته‌ای در جنوب آسیا در حقیقت یك آزمایش واقعی برای ارتش هند بود.
به گفته كارشناسان نظامی، اگر جنگ دیگری میان هند با یك كشور خارجی رخ دهد ، ارتش این كشور تنها قادر به تأمین تسلیحات برای 10 روز است. 68 درصد تجهیزات ارتش هند كهنه است.
«گاروف گوگوی» قانون‌گذار و عضو كمیته دفاعی پارلمان هند می‌گوید: «نیروهای ما با این‌كه از كمبود تجهیزات مدرن رنج می‌برند، ولی انتظار می‌رود كه عملیات نظامی با معیارهای قرن 21 انجام دهند».
به گفته مقامات آمریكایی، بروكراسی بزرگ هند كار خرید تسلیحات و عملیات مشترك نظامی را دشوار كرده است، ارتش هند از كمبود بودجه رنج می‌برد و نیروهای دریایی، زمینی و هوایی این كشور به‌جای همكاری مشترك در رقابت با یكدیگر قرار دارند.
امریكا به دنبال افزایش نفوذ روزافزون چین در صدد است دهلی نو را در سالهای آینده به عنوان یكی از متحدان خود در رقابت با چین درمنطقه تبدیل كند.
جیمز متیس وزیر سابق دفاع در سال گذشته اعلام كرد كه پنتاگون «فرماندهی اقیانوسیه» خود را به «هند و اقیانوسیه» تغییر نام می‌دهد كه درواقع روی اهمیت هند در تغییرات نظام جهانی تأكید دارد.
ارتش امریكا از یك‌سو به اتحاد خود با هند اولویت داده است و از سوی دیگر روابط نزدیكش با پاكستان در دو دههٔ گذشته حالت نزولی به خود گرفته است.
مقامات آمریكایی معتقدند كه پاكستان به‌اندازه كافی با تروریسم مبارزه نمی‌كند؛ اتهامی كه دولت اسلام آباد آن را رد كرده است.
در طول یك دههٔ گذشته، فروش تسلیحات امریكایی به هند از قریب صفر به 15 میلیارد دلار افزایش‌یافته است. پاكستان نیز متكی بر تسلیحات قدرتمند آمریكایی است.
مقامات هندی می‌گویند كه پاكستان برای ساقط كردن میگ 21 آن كشور در هفته گذشته از جنگنده‌های اف 16 استفاده كرده است. اسلام‌آباد این ادعا را رد كرد، ولی سفارت امریكا در اسلام‌آباد روز یكشنبه اعلام كرد كه آمریكا ادعای هند را ارزیابی می كند .
استفادهٔ از جنگنده اف 16 علیه هند به احتمال زیاد نقض توافقنامه فروش این جنگنده ها به پاكستان است.
هند با این‌كه توان نظامی‌اش دچار مشكل است، اما به خاطر وسعت و موقعیت جغرافیایی از جذابیت استراتژیك ویژه‌ای برای آمریكا برخوردار است. هند به‌زودی در سال 2024 میلادی، تبدیل به یك كشور پرجمعیت جهان شده و چین را پشت سر خواهد گذاشت.
این كشور از جنوب و غرب با چین مرز مشترك دارد و كنترل قلمروهای آبی مهمی در اختیار دارد كه چین برای تجارت دریایی به آن نیاز دارد.
این عوامل به امریكا كمك می‌كند كه رقیبش را در تنگنا قرار دهد.
«جف اسمیت»، محقق امور جنوب آسیا در بنیاد «هرتیج» در واشنگتن و نویسنده كتاب «صلح سرد: رقابت چین و هند در قرن 21»، می‌گوید: جمعیت، ظرفیت بالقوه نظامی و وسعت جغرافیایی هند ارزش آن را دارد كه منتظر قدرتمند شدن آن باشیم .چین در حال ظهور است و آمریكا برای حفظ سلطه خود مبارزه می‌كند. در این شرایط، نیاز به یك دولت متغیر است كه كفه ترازوی قدرت در قرن 21 را به نفع یكی تغییر دهد. این دولت متغیر هند است. امریكا این را می‌داند و حاضر است كه منتظر این كشور بماند.
در وضعیت فعلی، تأمین مالی توان نظامی برای هند یكی از بزرگ‌ترین چالش‌ها است. هند در سال 2018 میلادی بودجهٔ نظامی خود را 45 میلیارد دلار اعلام كرد، این در حالی است كه بودجهٔ نظامی چین در همان سال 175 میلیارد دلار بود.
ماه گذشته، دهلی‌نو بازهم بودجهٔ نظامی خود را در سالجاری میلادی 45 میلیارد اعلام داشت.
آساق**9473**1600