به گزارش ايرنا، آثار تاريخي و اماكن زيارتي ، پوشش گياهي متنوع ، آب و هواي معتدل ،جاذبه هاي طبيعي و چشم اندازهاي زيباي بهمئي، اين شهرستان را به عنوان مقصد بسياري از مسافران و گردشگران نوروزي تبديل كرده است.
شهرستان بهمئي به جز در مشرق كه با شهرستان كهگيلويه در استان هم مرز است در شمال با باغملك ، در جنوب با بهبهان ، در غرب با رامهرمز و در جنوب غربي با اميديه و آغاجاري در استان خوزستان هم مرز است .
همجواري شهرستان بهمئي با جلگه خوزستان از يك سو و امتداد رشته هاي فرعي زاگرس از سوي ديگر گذشته از ايجاد شرايط متنوع اقليمي در اين شهرستان كوچك موجب ايجاد منابع عظيم زيرزميني و شرايط محيطي و آب و هوايي متنوع شده است.
تنگ سولك با سنگ نوشته هاي دوره اليمايي (اشكاني) ، تنگ ماغر با پوشش گياهي و آب و هواي دلپذير، درياچه برم الوان با طبيعتي زيبا و بارگاه زيارتي امامزادگان سيد اسدالله و سيد ابراهيم (ع) و امامزاده بابا احمد(ع) با معماري كم نظير ، بخشي از نقاط ديدني و گردشگر پذير بهمئي است.
تنگ معروف سولك كه به معني محل سروهاي كوچك است به دليل پنج سنگ نوشته منقوش ، راه اسب رو، سنگفرش قديمي، كنده كاري هاي دل كوه و سروهاي زرين منحصر به فرد، چشمه گوردك منسوب به گودرز پهلوان افسانه اي ايران با آب و هوايي دلپذير و خنك معروف است.
گرچه تنگ سولك بهمئي از منظر باستانشناسان و گردشگران ايراني آنگونه كه شايسته است شناخته نشده ولي نقوش و سنگ نوشته هاي آن ثبت ملي شده و درشرف ثبت جهاني است.
صاحب منصبان و باستان شناسان شهيري از جمله بارن دوبد دبير اول سفارت روسيه در دوره محمد شاه قاجار ، ميرزا حسن فسايي مولف فارسنامه ناصري و بسياري ديگر از تاريخ شناسان معروف جهان از اين آثار ديدن كرده و گزارشهايي از انها نوشته اند.
قلعه نادر در شمال غربي شهر ليكك واقع شده و در قديم دژي نظامي محسوب مي شد.
اطراف اين قلعه توسط كوههاي مرتفع و تپه هاي كوچك محصور است و فقط يك يا دو راه براي عبور وجود دارد.
اين قلعه داراي هشت بخش مي باشد كه طبقه اصلي آن در بالاي بخش هشتم با ساختمان هايي از گچ براي مقامات و فرماندهان ساخته شده است كه پي ها و آثار آن هم اكنون وجود دارد و عرض ديوارهاي آن به يك و نيم تا دومتر مي رسد .
در طبقات پايين تر حوض هاي آب ،محل استراحت نگهبانان و اسب هايشان و نيز فبرستان وجود دارد.
پايين قلعه چشمه آب گازاران قرار دارد .
اين قلعه مورد استفاده داعيان فرقه اسماعيلي قرار مي گرفته است.
در دوران وزارت جنگ و نخست وزيري رضا خان اين قلعه پناه گاه يكي از شورشيان مخالف وي بود.
قلعه نادر در استانه فصل بهار طبيعت بسيار زيبايي و مي توان با ايجاد پارك و امكانات گردشگري ،صنعت جهانگردي و توريستي را در آن توسعه داد.
در شهرستان بهمئي آرامگاه دهها تن از فرزندان امامان معصوم قرار دارد و هرساله پذيراي زائران زيادي از نقاط مختلف كشور است.
بقعه امامزاده بابا احمد(ع) با گنبد زيباي پلكاني شكل در 15 كيلومتري شهر ليكك و در روستاي بابا احمد واقع است.
به لحاظ معماري اين بقعه بنايي است چهارضلعي كه در حدود 21/15 متر طول و 07/14 متر عرض و 9 متر ارتفاع دارد و با استفاده از مصالح سنگ و گچ ساخته شده است.
قدمت بناي اين امامزاده به دوره سلجوقي مي رسد و گنبد بزرگ و دو طبقه بودن طاقچه هاي اين بنا از ويژگي هاي آن محسوب مي شود.
اين بقعه در تاريخ 1382 در فهرست آثار ملي ثبت گرديد و شجره نامه امامزاده بابا احمد(ع)طبق اقوال روستائيان و اعتقادات منطقه اي منسوب به امام موسي ابن جعفر(ع) مي باشد.
اكنون كنار امامزاده طوايفي از مشايخ كه به گفته خود، از خدمتگزاران امامزاده بوده اند ، زندگي مي كنند و كارهاي مرمت بنا را در طول دوران انجام داده اند.
بقعه امامزادگان سيد اسدالله و سيد ابراهيم (ع) در تنگ منيزور جنب روستاي منيزور حدود 40 كيلومتري شهر ليكك واقع شده است .
اين بنا به صورت دوبقعه متصل به هم با معماري زيبا و با دوگنبد جدا از هم ساخته شده است.
به استناد اقوال معمرين محلي اين دو بقعه متعلق به سيد ابراهيم و سيد اسدالله (ع) جد سادات منيزوري است كه در گويش محلي دو سيد الله مي گويند.
اعقاب و احفاد اين دو امامزاده خود را از سلاله امام موسي(ع) ابن جعفر (ع)مي دانند.
بقاع متبرك اين دو امامزاده هر هفته به خصوص در تابستان پذيراي زائران زيادي است كه به شوق زيارت رنج سفر را با رضايت خاطر بر خود هموار مي كنند.
وجود آب گواراي دائمي ، باغ هاي مركبات، آب و هواي مطلوب ، راه آسفالته و مراكز اقامتي با همه امكانات رفاهي از مزاياي اين مكان زيارتي و گردشگري است.
درياچه برم الوان بهمئي با طبيعت زيبا و سبرسبز، چون نگيني مفرح در جنوب ايران به پيشواز گردشگران نوروزي رفته است .
وجود درختچه ها و درختان طبيعي از جمله بادام كوهي و بلوط بر روي تپه هاي اطراف ، آب و هواي مطبوع و چشم انداز بديع ، زيبايي منحصر به فردي به اين درياچه بخشيده است.
درياچه برم الوان علاوه برچشم انداز سياحتي داراي گونه ماهي كپور است و ماهيگيري در اين درياچه برتنوع لذت سفر به محدوده آن مي افزايد .
ويژگي هاي طبيعي درياچه برم الوان هرساله گردشگران زيادي را بويژه در فصل بهار روانه اين تفرجگاه مي كند كه براي تنوع سفر ميهمانان چند فروند قايق از نوع پدالي براي تفريح گردشگران راه اندازي شده است.
براي خدمات رساني و رفاه حال گردشگران با ساخت كمپينگ اقامتي برم الوان، امكانات رفاهي از جمله آلاچيق، سكوي نشيمن و سرويس بهداشتي فراهم شده است.
درياچه برم الوان در فاصله 40 كيلومتري از شهر ليكك مركز شهرستان بهمئي، در بخش سرآسياب يوسفي واقع شده است و حداقل عمق آن 12 متر و حداكثر 30 متر با ارتفاع يكهزارو 100 متر از سطح آبهاي آزاد قرار دارد.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بهمئي گفت: امكانات رفاهي و بهداشتي براي مسافران و گردشگران نوروزي در نقاط مختلف شهرستان فراهم شده است.
مجتبي صلاحي نژاد افزود: در منطقه تفريحي درياچه برم الوان كمپينگ اقامتي، سرويس هاي بهداشتي و قايق براي استفاده گردشگران آماده شده است.
وي بيان كرد: منطقه خوش آب و هواي سولك با تامين روشنايي در شب، غذاخوري سنتي و امكانات بهداشتي آماده پذيرايي از گردشگران نوروزي است.
صلاحي نژاد عنوان كرد: تنگ ماغر با داشتن پوشش گياهي و آثار تاريخي سنگ نوشته يكي از ديدني هاي اين شهرستان است.
وي قلعه هاي حكومتي خوانين در شهر ليكك، بافت تاريخي روستاي كارند در 30 كيلومتري شمال غرب ليكك را از ظرفيت هاي گردشگري بهمئي ذكر كرد.
شهرستان بهمئي با جمعيتي حدود 38 هزار نفر به مركزيت شهر ليكك در فاصله 300 كيلومتري ياسوج مركز كهگيلويه و بويراحمد واقع شده است.
7531/1662
ياسوج - ايرنا - در آخرين نقطه كهگيلويه و بويراحمد و در كنار جلگه خوزستان آنجا كه بخش مهمي از تاريخ و تمدن ايرانيان رونمايي مي شود طبيعت بهمئي زودتر از هر سال جامه سبز به تن كرده است.