۱۶ اسفند ۱۳۹۷، ۱۶:۵۰
کد خبر: 83235087
T T
۰ نفر
كارگاه آموزش كشت زعفران به روش گلخانه اي در مهاباد برگزار شد

مهاباد - ايرنا - براي نخستين بار كارگاه كشت زعفران به روش گلخانه اي (بدون آب و خاك) در دانشگاه آزاد اسلامي واحد مهاباد برگزار شد.

مدرس و مسوول برگزاري اين كارگاه روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اين كارگاه 2 روزه با حضور 60 نفر به منظور ايجاد اشتغال و توجه بيشتر به كشت هاي گلخانه اي با توجه به سياست گذاري هاي مسوولان براي كاهش مصرف آب در حوضه درياچه اروميه و با همكاري واحد ترويج جهاد كشاورزي و دانشگاه آزاد اسلامي واحد مهاباد برگزار شد.
لقمان كوهستاني افزود: در اين كارگاه شركت كنندگاني از شهرهاي اروميه، مهاباد، بوكان، شاهين دژ و سردشت از آذربايجان غربي و سقز از استان كردستان حضور داشتند و تمامي مراحل كاشت، داشت و برداشت زعفران به روش گلخانه اي ايروپونيك(هوا كشت) به 2 شيوه عملي و تئوري آموزش داده شد.
وي يادآور شد: اين كارگاه آموزشي روزهاي 14 و 15 اسفند در سالن جلسات دانشگاه آزاد اسلامي واحد مهاباد برگزار شد.
كوهستاني اضافه كرد: در اين روش از هر مكاني مانند مرغداري، گاوداري و گلخانه و سالن هاي بدون استفاده مانند پاركينگ و پشت بام مي توان براي كشت زعفران گلخانه اي استفاده كرد.
وي با اشاره به مزيت هاي اين روش در مقايسه با روش كشت در روي زمين اضافه كرد: در اين روش در هر مترمربع 600 پياز زعفران كشت مي شود و ميزان توليد 20 تا 60 گرم زعفران است اما در روش كشت در زمين تعداد پيازها كمتر از 80 عدد در هر مترمربع بوده و توليد نيز در حدود سه گرم است.
كوهستاني گفت: از مهمترين مزيت هاي كشت گلخانه اي و هوا كشت استفاده از حداكثر فضا و سطح زيركشت به سبب طبقاتي بودن و تراكم كشت بالا، هزينه كم و مقرون به صرفه و بازدهي در زمان محدود است.
وي افزود: در اين نوع كشت بر خلاف محيط‌ هاي ديگر كشت زعفران، برداشت به صورت روزانه و در هر ساعتي از شبانه‌ روز امكان پذير است.‌
به گزارش ايرنا، زعفران كه از آن به عنوان طلاي سرخ ياد مي شود، يكي از محصولات كشاورزي پربازده و با نياز آبي كم است كه بيشتر در استان هاي شمال شرقي كشور كشت مي شود.
كشت اين محصول بر روي مزرعه هنوز به خوبي در بين كشاورزان آذربايجان غربي ترويج پيدا نكرده است و به دليل ناآشنايي رغبت زيادي براي كشت آن در استان وجود ندارد.
3020/3072