۲۰ اسفند ۱۳۹۷، ۸:۳۴
کد خبر: 83238809
T T
۰ نفر

اصالت لباس محلی گیلان بر قامت لباس فجر

۲۰ اسفند ۱۳۹۷، ۸:۳۴
کد خبر: 83238809
اصالت لباس محلی گیلان بر قامت لباس فجر

رشت - ایرنا - نود و ششمین نمایشگاه ملی مد و لباس فجر با عنوان مد و لباس ایرانی - اسلامی گیلان در رشت آغاز شده و بوته جقه های رشتی دوزی گیلانی تا لاجورد كاشی های ایرانی بر آن شده اند تا طرح های دور نیاكان را بر پوشش مدرن دنیای امروز گره بزنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نود و ششمین نمایشگاه ملی مد و لباس فجر با عنوان مد و لباس ایرانی - اسلامی گیلان با ارسال ١٩٦اثر از طراحان مد و لباس گیلان به دبیرخانه جشنواره روبه رو شد كه در نهایت با عرضه ٤٧ اثر از ٢٢ هنرمند در مجتمع فرهنگی هنری خاتم الانبیا(ص) رشت ، علاقمندان به صنعت مد و طراحی را میزبان شده است.
طراحان، استادان و دانش آموختگان حوزه طراحی لباس گرد آمده اند تا با بررسی نمادهای پوشش سرزمینشان، بر لباس های امروز ، طرح كنند و شناسه های اصالت و هویتشان را به دنیای مدرن امروز بررسی كرده و تجربیات و ایده هایشان را به اشتراك بگذارند.
مینا رنجبر یكی از طراحان لباس با بهره گیری از شناسه های لباس محلی گیلان است كه در بازدید از آثار عرضه شده حضور یافته و می گوید : لباس بومی زنان گیلان سراسر رنگ ، نماد و اصالت است كه می تواند با طرح های دنیای امروز تلفیق شده و آثار اصیل و زیبایی خلق كنند.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : عرضه كنندگان طرح های این نمایشگاه می توانستند آثار بهتر و بیشتری با الهام از بوته چرخ ، قالی گل ، یكرنگ و ... دیگر طرح های اصیل نقش های گیلان خلق كرده و در راستای كاربردی كردن پوشش امروز با نشانه های اصیل لباس محلی گیلان عرضه كنند.
وی خواستار حمایت طراحان لباس بومی برای جلوگیری از رسوخ فرهنگ بیگانه در هویت ایرانی اسلامی شد.
متین حاتمی كارشناس ارشد رشته زبان شناسی با پایان نامه ای با عنوان ' نشانه شناسی لباس زنان ایران در دهه های معاصر' در حاشیه برگزاری نمایشگاه یادشده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: زمان آن است كه زیبایی های فرهنگی ، اصالت و هویت لباس های محلی گیلان، الگوی اصیلی برای ارائه طرح های نوین در پوشش ایرانی اسلامی باشد.
وی كه طراح مجموعه نمایشگاه لباسی با عنوان نگار برگرفته از شاهنامه و نقش هایی از كاشی كاری دوره اسلامی بوده و با برندی به نام شانه گل – برگرفته از طرحی از چادر شب بافی گیلان – فعالیت می كند، تصریح كرد: پوشش محلی زنان گیلان سرشار از شناسه هاییست كه حمایت در طراحی آنها می تواند نسل جدید را از گرایش به عناصر و نشان های بی هویت به طور آگاهانه دور كند .
هدیه حیدری و لادن ملك‌راه (مشترك)، الهه آبان، نیلوفر البرجی، یزدان فردوس، طاهره محمدزاده، مهتاب فیروزشاد، مرجان ندایی، هانیه دوستی، فاطمه صادق‌نژاد، شهرزاد مجلسی، محمدعلی محمدی، مهناز وقار حسن‌پور، نگار ناظری، الهه غلامرضاپور، سكینه فاتحی‌نیا، شكیبا قاسمی‌خواه، ساریه موسویان، فاطمه پرمون، آزاده قاسمی، مهری خسروانی و لیلا اكبرپور، طراحانی هستند كه آثارشان در این نمایشگاه به نمایش عموم گذاشته شده است.
معاون امور هنری و سینمایی اداره‌كل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینكه در سه سال اخیر این اداره‌كل با برگزاری جشنواره مد و لباس در پی ایجاد فضای لازم برای بروز استعداد جوانان گیلانی در حوزه طراحی لباس بوده ، گفت: زیبایی ، ارزش های اخلاقی جامعه ، فرهنگ و اصالت با قالب طرح های بومی از اهداف نمایشگاه برپا شده است.
سید امیر مصباح در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جشنواره مد و لباس ایرانی - اسلامی گیلان با همین هدف امسال به چهارمین سال اجرای خود رسیده، با این تفاوت كه فقط در بخش نمایشگاهی برگزار و بخش رقابتی آن حذف شده كه در این نمایشگاه هم به تنوع و هم تعداد آثار توجه شده است.
وی اظهار داشت: پوشش محلی زنان گیلان نشانی از فرهنگ، اصالت و هویت است كه امروز با برداشتی از آن و تلفیق این نشانه ها با طرح های مدرن، می توان این اصالت را به لباس های دنیای امروز بخشید.
مصباح افزود: شركت در جشنواره مد و لباس برای عموم آزاد اعلام شده بود و مخاطبان، آثار خود را در بخش های تصویرسازی، طراحی ،دوخت ، خوش پوشی و بومی به دبیرخانه جشنواره ارسال كردند.
مصباح یادآور شد: با توجه به اهمیت روزافزون مد و تأثیر بسیار زیاد آن بر فرهنگ عمومی جامعه و همچنین اهتمام به عناصر مثبت و منفی مدگرایی، باید به تولید نوگرایی و زایش مداوم فرهنگی آن اندیشید.
نود و ششمین نمایشگاه ملی مد و لباس فجر با عنوان مد و لباس ایرانی - اسلامی گیلان با مجوز كارگروه ساماندهی مد و لباس كشور و توسط اداره‌كل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان و با مسئولیت اجرایی موسسه فرهنگی هنری طراحان بافت نقش نهال برگزار شده و تا 23 اسفندماه جاری میزبان علاقه مندان به رشته طراحی و صنعت مد خواهد بود.
1881 / 2007