به گزارش ایرنا، یافته های سالیانه این اندیشكده سوئدی افزایش 192 درصدی واردات سلاح در 5 سال گذشته برای عربستان را نشان می دهد؛ در این گزارش مصر و امارات نیز جزو 10 كشور اول خریدار سلاح در جهان می باشند.
یكی از پژوهشگران این موسسه به پایگاه خبری 'میدل ایست آی' گفت: گزارش جدید نشان می دهد كه آمریكا و كشورهای اروپایی چطور بمب افكن، خودروهای جنگی و دیگر ادوات نظامی را برای استفاده در جنگ یمن به عربستان فروخته اند.
درحالیكه گزارش موسسه دفاعی استكهلم به افزایش چشمگیر فروش سلاح در خاورمیانه اشاره می كند، پژوهشگر این موسسه سوئدی معتقد است كه سلاح های آمریكایی، انگلیسی و فرانسوی بالاترین سفارش را در كشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دارند و این در حالی است كه روسیه، فرانسه و آلمان در 5 سال گذشته فروش سلاح به مصر را به شدت افزایش داده اند.
براساس این گزارش، عربستان بین سال های 2014 تا 2018، 94 جنگنده - بمب افكن مسلح به موشك های كروز و دیگر تسلیحات هدایت شونده از آمریكا و انگلیس خریداری كرده است؛ در پنج سال آینده نیز قرار است ریاض 98 جنگنده - بمب افكن، 83 دستگاه تانك و سیستم های دفاع موشكی از آمریكا، 737 خودروی نظامی از كانادا، 5 ناو جنگی از اسپانیا و موشك های بالستیك كوتاه برد از اوكراین بخرد.
در این گزارش اعلام شده، امارات در همین بازه زمانی سامانه دفاع موشكی، موشك های بالستیك كوتاه برد و حدود هزار و 700 نفربر زره پوش از آمریكا و همچنین 3 ناوچه سبك از فرانسه دریافت كرده است.
آمریكا همچنان در صدر فروشندگان سلاح در جهان باقی می ماند در حالیكه صادرات سلاح این كشور 29 درصد نسبت به 5 سال گذشته افزایش یافنته و بیش از نیمی از صادرات این كشور یعنی 52 درصد فقط به مشتریان خاورمیانه فروخته شده است.
فروش تسلیحات دولت انگلیس نیز به دیگر كشورهای جهان در این 5 سال تا 5.9 درصد افزایش داشته است؛ 59 درصد از صادرات تسلیحات انگلیس به كشورهای خاورمیانه بوده و اكثر فروش هواپیمای جنگی این كشور به عربستان و عمان اختصاص یافته است.
كشورهای غربی با حمایت های نظامی و تسلیحاتی خود از ائتلاف عربی به سركردگی عربستان، منجر به ادامه كشتار مردم بی گناه یمن در سال های اخیر شده اند؛ مداخله نظامی این ائتلاف با تجاوز همه جانبه از 6 فروردین 94 به یمن آغاز شد.
خاورم**3234**1275
تهران – ایرنا – گزارش سالانه 'موسسه پژوهش های بین المللی صلح استكهلم (SIPRI)' نشان می دهد كه عربستان در سال های 2014 تا 2018 در صدر خریداران سلاح در جهان قرار داشته است.