به گزارش ایرنا، «محمد عبده زاده» روز دوشنبه در آیین آغاز به كار نخستین كارخانه تولید «رابراستاپر» خاورمیانه در منطقه ویژه اقتصادی كاوه شهرستان ساوه، افزود: با وجود تنگناهای تولید در ایران، نیروهای توانمند داخلی بر مشكلات غلبه كرده اند و اكنون وضعیت تولید داروی كشور بسیار مناسب است.
وی اظهار كرد: یكی از دلایل سخت بودن تولید در كشور به خصوص در زمینه دارو این است كه از اساس سرمایه گذاری ما بر مبنای درآمدهای مالیاتی و عوارض است.
مدیركل امور دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و داروی كشور ادامه داد: تولید 97 درصد از نیازهای كشور در زمینه انواع دارو در حالی انجام می شود كه در مجموع سالانه 600 میلیون یورو هزینه در بر دارد در حالی كه تنها برای سه درصد داروهای وارداتی سالانه رقمی معادل یك میلیارد و 200 میلیون یورو هزینه می شود.
وی تاكید كرد: باید تلاش كرد كه تمام نیازهای دارویی كشور را با توجه به كاهش هزینه های مختلف و مزیت هایی مانند ایجاد اشتغال و توسعه صنعتی، در كشور تولید شود.
دكتر عبده زاده گفت: صنایع دارویی كشور در سال 97 شرایط مساعدی داشتند و كمترین مشكل در زمینه های تولید دارو و دستیابی به مواد اولیه را داشتیم.
رِئیس هیات مدیره سندیكای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز گفت: قبل از انقلاب بسیاری از داروهای كشور تجارت محور بود و صنعت ملی ویژه دارو نداشتیم اما بعد از انقلاب، نظام نوین دارویی ایجاد شد.
دكتر «احمد شیبانی» اظهار داشت: توان تولید دارو در كشور قبل از انقلاب 20 درصد نیازها بود كه بعد از انقلاب به 97 درصد افزایش یافت.
وی افزود: در سالی كه انقلاب به پیروزی رسید، كشور با 35 میلیون جمعیت برای واردات دارو 570 میلیون یورو هزینه می كرد اما اكنون در بسیاری از این هزینهها صرفه جویی شده است.
به گفته دكتر شیبانی، صنعت داروسازی كشور تحت تاثیر مواد اولیه و صنایع بسته بندی است و اكنون 100 كارخانه داروسازی در كشور به تولید مواد اولیه و اقلام مورد نیاز بسته بندی می پردازند و آغاز به كار واحد تولیدی پرسام در ساوه نیز در همین راستا بسیار راهگشا است.
رِئیس هیات مدیره سندیكای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران افزود: تاسیس این كارخانه در ساوه مصداق بارز استفاده از فرصتها و تبدیل تحریم به زمینه ای برای پیشرفت در صنایع دارویی كشور تلقی می شود.
وی گفت: در زمان جنگ تحمیلی با وجود همه مشكلات از جمله در زمینه های ارزی، ساخت 12 كارخانه داروسازی آغاز شد كه سنگ بنای توسعه این صنعت در كشور را تشكیل داد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر 60 درصد از مواد اولیه مورد نیاز صنایع دارویی كشور در داخل تولید می شود.
دكتر شیبانی گفت: با همه مشكلاتی كه در حوزه اقتصادی كشور وجود دارد، اما امروز كمترین مشكل را در زمینه تولید دارو های مختلف داریم.
معاون مدیر كل سرمایه گذاری خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: دولت برای حمایت از سرمایه گذاران خارجی و حضور آنها در صنایع مختلف كشور از جمله داروسازی تسهیلاتی را در قوانین بالادستی و مالیاتی انجام در دستور كار دارد.
«سهیل پورحاجی» افزود: براساس قوانین كشور اگر سرمایه گذاران خارجی 10 درصد از تولید خود را با برند ایرانی تولید كنند، میتوانند از 50 درصد معافیت مالیاتی در پایان دوره فعالیت شان در كشور بهره مند شوند.
وی اظهار داشت: دفتر سرمایه گذاری خارجی حدود سه سال است كه در وزارت صنعت، معدن و تجارت ایجاد شده تا مسیر ویژه ای را برای سرمایه گذاران خارجی در كشور فراهم كند.
به گفته این مسئول، وزارت صنعت، معدن و تجارت در همه استانهای كشور برای حمایت و جذب سرمایه گذاران خارجی رابط دارد و همكاری های لازم با آنها به عمل می آید.
پورحاجی گفت: دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت در كنار واحدهای كه با مشاركت سرمایه گذاران خارجی در كشور فعالیت می كنند، ایستاده است.
وی همچنین بر لزوم انتقال دانش فنی در طرح های صنعتی با مشاركت سرمایه گذاران خارجی به درون كشور تاكید كرد.
پورحاجی گفت: در حوزه غذا و دارو، از تولیدات داخلی حمایت می شود و بی شك اقلام قابل تولید در كشور وارد نخواهد نشد كه این امر اقدامی برای حمایت از اقتصاد و تولید ملی است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در خانه ملت نیز گفت: ظرفیت های موجود در شهرستان های ساوه و زرندیه باعث شده كه بسیاری از داروسازان در این مناطق فعالیت كنند.
«محمد رضا منصوری» افزود: اكنون فرصت مناسبی برای شركت های داروسازی است كه با تسهیلاتی كه در شهرك های صنعتی ساوه و زرندیه ارائه می شود، در این شهرستان ها فعالیت نمایند.
وی گفت: در ساوه و زرندیه 9 شهرك صنعتی وجود دارد كه زمینه مناسبی برای توسعه واحدهای صنعتی به خصوص در حوزه دارو سازی است.
وی با اشاره به مشاركت شركت كره ای در ساخت مجموعه پرسام رابر ساوه، گفت: با توجه به پیشرفت ها و توانمندی های كشور كره جنوبی، می توان در حوزههای مختلف از جمله خودروسازی نیز همكاری مناسبی رقم زد.
رئیس هیات مدیره واحد تولیدی پرسام رابر فارمد اظهار داشت: شركت پارس آمپول سهامدار عمده این واحد تولیدی است و 30 درصد از سرمایه گذاری را نیز شركتی از كشور كره جنوبی عهده دار است.
«حسن كامه خوش» افزود: امروز تولید آزمایشی در این واحد آغاز می شود و تا تعطیلات نوروز 98 ادامه خواهد یافت اما برای تولید دائمی، بعد از ایام نوروز تصمیم گیری می شود.
به گفته این مسئول، افزون بر 10 میلیون دلار سرمایه گذاری در این واحد تولیدی انجام شده است و قبل از نوسانات بازار ارز در كشور، ماشین آلات لازم و مواد اولیه مورد نیاز برای مدت دست كم یك سال خریداری شد.
كامه خوش گفت: تولید 450 میلیون قطعه «رابراستاپر» در سه اندازه در بخش نخست انجام می شود كه 30 درصد آن صادر و مابقی می تواند نیازهای داخلی كشور را برطرف كند.
وی حجم اشتغال این واحد تولیدی را در فاز نخست، 100 نفر عنوان كرد و گفت: 10 تن از تكنسین های شاغل در این كارخانه برای مدت چند ماه به كشور كره جنوبی اعزام شدند و اكنون آموزش های لازم را فرا گرفته اند.
وی گفت: مقدمات شروع بخش دوم این كارخانه نیز فراهم شده و قرار است انواع «رابردیسك ها» و سایر محصولات مورد نیاز برای صنایع داروسازی و پزشكی كشور تولید شود.
شهرستان ساوه با چهار شهر و ناحیه صنعتی و فعالیت افزون بر 500 كارخانه از قطب های صنعتی ایران به شمار می رود.
6539/3075
ساوه - ایرنا - مدیركل امور دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و داروی كشور گفت: 97 درصد از داروهای مورد نیاز كشور در داخل تولید می شود كه میلیون ها یورو صرفه جویی ارزی داشته است.