به گزارش ايرنا با وجود اينكه شركت هاي آب و فاضلاب شهري و روستايي به ترتيب از سال هاي 1370 و 1375 در كشور و آذربايجان غربي راه اندازي شده اما اقدامات بسيار شايسته اي در حوزه هاي زيرمجموعه اين شركت ها انجام گرفته كه غيرقابل انكار است.
مهمترين وظيفه اين شركت ها ايجاد زيرساخت، تامين و توزيع آب بين شهروندان و روستانشينان در آذربايجان غربي بوده و اين خدمات به خوبي انجام شده است تا بخشي از محروميت مناطق مختلف به ويژه روستاها رفع شود.
در سال هاي اخير با احصاي نيازهاي اساسي در شهرها و روستاها، توسعه خدمت رساني به روستاييان در حوزه آب و بهره مندي از آب شرب سالم و بهداشتي و توجه به اجراي طرح هاي تصفيه خانه ها و سامانه هاي جمع آوري فاضلاب در شهرها در دستور كار نهادهاي مسوول قرار گرفته و توانسته نيازهاي هركدام از خدمت گيرندگان را به نحو مطلوبي پاسخ دهد.
مديرعامل آب و فاضلاب روستايي آذربايجان غربي با اشاره به عملكرد دولت تدبير و اميد در سال جاري، گفت: 428 روستاي آذربايجان غربي با يكهزار و 400 ميليارد ريال هزينه طي سال جاري به شبكه آبرساني روستايي متصل شده و 63 هزار خانوار تحت پوشش خدمات آبرساني قرار گرفته اند.
عليرضا رضوي اضافه كرد: افتتاح 40 طرح آبرساني با 140 ميليارد ريال و با تحت پوشش قرار دادن 12 هزار خانوار از طرحهاي افتتاحي دهه فجر امسال بود و 6 طرح آب و فاضلاب روستايي با چهار هزار و 800 ميليارد ريال اعتبار همزمان با دهه فجر امسال كلنگزني شد.
وي اظهار داشت: سه سامانه بسته بندي آب شرب در آذربايجان غربي همزمان با دهه فجر امسال در اين استان افتتاح و رونمايي شد كه توانايي توليد هزار بسته يك و نيم ليتري آب را در مواقع بحراني دارد.
مديرعامل آب و فاضلاب روستايي آذربايجان غربي ادامه داد: در هفته دولت امسال نيز 38 طرح آبرساني روستايي با 181 ميليارد ريال هزينه از محل اعتبارات ملي و استاني در اين استان به بهره برداري رسيد.
رضوي افزود: با افتتاح اين طرح ها 18 هزار و 225 نفر در قالب چهار هزار و 723 خانوار از خدمات آب شرب سالم روستايي بهره مند شدند.
وي با تاكيد بر اينكه در دولت تدبير و اميد به 388 روستاي اين استان با يكهزار و 890 ميليارد ريال هزينه آبرساني شده، ادامه داد: آبرساني روستايي مورد توجه جدي قرار گرفته و اعتبارات آب و فاضلاب روستايي در اين دولت رشد سه برابري داشته است.
مديرعامل آب و فاضلاب روستايي آذربايجان غربي با اشاره به اجراي هفت پروژه آبرساني در استان ادامه داد: در سال جاري موافقت نامه اجراي اين پروژه ها با سازمان مديريت و برنامه ريزي مبادله شد.
رضوي گفت: با اجراي اين طرح ها كه 88 ميليارد ريال اعتبار براي آن پيش بيني شده، آب شرب مورد نياز 199 روستا در آذربايجان غربي تامين مي شود.
وي افزود: طبق برنامه ريزي ها در چهار روستاي پرجمعيت شهرستان هاي ماكو، خوي، اروميه و بوكان نيز چهار طرح جمع آوري بهداشتي فاضلاب هم اكنون در دست احداث است.
وي با بيان اينكه اين طرح ها هم اكنون از 10 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار است، اضافه كرد: براي اجراي اين طرح ها در مجموع 400 ميليارد ريال اعتبار از محل اعتبارات بانك توسعه تعاون در نظر گرفته شده است.
مديرعامل آب و فاضلاب روستايي آذربايجان غربي بيان كرد: در حال حاضر 98 درصد روستاهاي بالاي 20 خانوار آذربايجان غربي از آب آشاميدني سالم و بهداشتي برخوردار است و شاخص بهره مندي روستاهاي استان از آب شرب سالم و بهداشتي نيز به 76 درصد مي رسد.
مديرعامل آب و فاضلاب شهري آذربايجان غربي نيز با اشاره به اينكه 100 درصد شهروندان استان از خدمات اين شركت در حوزه آب برخوردار هستند، گفت: بهبود كيفي خدمات حوزه آب و توجه بيشتر به افزايش خدمت رساني در حوزه فاضلاب از جمله برنامه ريزي هاي اين شركت به شمار مي رود.
رسول اكبري با اشاره به اينكه سه طرح كلان حوزه آب و فاضلاب در آستانه بهره برداري قرار دارد، اضافه كرد: يكي از اين طرح ها مربوط به سامانه فاضلاب گلمان است كه به زودي به بهره برداري مي رسد.
وي بيان كرد: اين طرح در كنار برخي طرح هاي حوزه آب در سريع ترين زمان ممكن با حضور مقام هاي عالي رتبه كشوري به بهره برداري مي رسد.
وي اضافه كرد: براي بهره برداري از اين طرح ها در مجموع يكهزار و 450 ميليارد ريال هزينه شده است.
مديرعامل آب و فاضلاب شهري آذربايجان غربي ادامه داد: در راستاي توسعه خدمت رساني هاي بخش فاضلاب و بهره مندي بيش از پيش شهروندان از اين خدمت، امسال حدود 23 هزار خانوار از خدمات اين بخش بهره مند شده اند.
اكبري گفت: امسال همچنين 21 هزار و 800 خانوار جديد كه اغلب حاشيهنشين بوده يا ساخت و ساز جديد كرده اند، از خدمات آبرساني بهره مند شده اند.
وي ادامه داد: در حال حاضر 13 شهر استان از تاسيسات فاضلاب برخوردار بوده و در 11 شهر انشعاب فاضلاب واگذار شده و مراحل اعطاي انشعاب در 2 شهر ديگر در حال انجام است.
اكبري گفت: سردشت، سلماس، قره ضياءالدين، مهاباد، مياندوآب، نقده، اروميه، بوكان، خوي، پيرانشهر و شاهين دژ از جمله شهرستان هاي داراي سامانه فاضلاب به شمار مي رود.
وي افزود: شهرستان هاي ماكو، چالدران، شوط، پلدشت، اشنويه و تكاب نيز شهرهايي است كه تلاش داريم روند اجراي طرح فاضلاب را در آنها اجرايي كنيم؛ هرچند در برخي از آنها اقدامات اوليه انجام شده است.
وي بيان كرد: ظرفيت تصفيه خانه هاي فاضلاب آذربايجان غربي در حال حاضر 300 هزار مترمكعب در شبانه روز است و در صدد هستيم با اجراي طرح هاي جديد اين ميزان را افزايش دهيم.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري آذربايجان غربي افزود: 2 ميليون و 173 هزار و 866 نفر در شهرهاي آذربايجان غربي سكونت دارند كه كل اين جمعيت زير پوشش خدمات آب سالم و بهداشتي شركت آب و فاضلاب شهري استان قرار دارند.
اكبري اضافه كرد: 634 هزار و 658 فقره انشعاب آب در استان وجود دارد كه 862 هزار و 117 فقره آحاد آب را شامل مي شود.
وي ادامه داد: حجم كل مخازن آب استان 414 هزار و 720 مترمكعب است كه از اين ميزان، 392 هزار و 230 متر مكعب از حجم مخازن در مدار بهره برداري قرار دارد.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري آذربايجان غربي گفت: طول خطوط انتقال آب استان 725.1 كيلومتر و طول شبكه توزيع آب نيز چهارهزار و 884 كيلومتر است.
اكبري افزود: كل ظرفيت تامين آب استان 10 هزار و 268 ليتر در ثانيه بوده كه اين آب شرب نيز از طريق آزمايشگاه هاي كنترل آب به صورت منظم مورد آزمايش قرار مي گيرد.
وي بيان كرد: 243 حلقه چاه آب در استان وجود دارد كه از اين تعداد 203 حلقه چاه فعال است و براي تامين نياز آبي هماستاني ها به كار گرفته مي شود.
معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور نيز با ابراز رضايت از اقدامات شركت هاي آب و فاضلاب شهري و روستايي آذربايجان غربي گفت: با توجه به اقدامات كم نظير انجام شده طي سال هاي اخير، آذربايجان غربي جزو سه استان برتر كشور در توسعه سامانه هاي جمع آوري فاضلاب است.
مسعود خشايي افزود: در حال حاضر بيش از يك ميليون و 400 هزار نفر از شهروندان آذربايجان غربي از خدمات فاضلاب برخوردار هستند كه رقم بسيار مناسبي است.
وي اضافه كرد: همچنين 100 درصد جمعيت شهري آذربايجان غربي تحت پوشش خدمات آب قرار دارند كه نتيجه اي بسيار درخشان به شمار مي رود.
وي اقدامات شركت آب و فاضلاب روستايي آذربايجان غربي را در خدمت رساني به روستاييان قابل توجه برشمرد و بيان كرد: در حال حاضر افزون بر سه چهارم روستاهاي استان تحت پوشش اين شركت قرار دارد كه سطح مطلوبي به نظر مي رسد.
معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور با اشاره به اينكه اعتبار مناسبي از صندوق توسعه ملي براي توسعه خدمت رساني به روستاها در حوزه آب تخصيص يافته است، ادامه داد: با تخصيص يكهزار ميليارد ريال اعتبار از اين صندوق به آذربايجانغربي، 25 مجتمع روستايي با 900 روستا تحت پوشش خدمات آبرساني قرار ميگيرند.
به گزارش ايرنا آذربايجان غربي 2 هزار و 839 روستا دارد كه از اين تعداد، 2 هزار و 200 روستا بالاي 20 خانوار است و افزون بر يك ميليون و 150 هزار نفر در آنها زندگي مي كنند.
حدود 2 هزار روستاي پرجمعيت در آذربايجان غربي تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب روستايي قرار دارد.
همچنين 100 درصد جمعيت شهري آذربايجان غربي از خدمات آب برخوردار هستند و دو سوم اين جمعيت نيز از خدمات فاضلاب بهره برداري مي كنند.
8137/3072
گزارش از: سيده فاطمه سجادي
اروميه - ايرنا - اجراي طرح هاي زيربنايي در راستاي توسعه خدمت رساني به روستاييان و شهرها به صورت مستمر در سطح كشور ادامه دارد ولي در سال 1397 دوره اي طلايي در راستاي توسعه خدمات آبرساني در روستاها و فاضلاب شهري آذربايجان غربي پيموده شد.