به گزارش ایرنا، «بهروز اكرمی» عصر سه شنبه در پنجاه و سومین جلسه كارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان مركزی، افزود: با وجود برنامه های متعدد در حوزه پسماند عفونی بیمارستانی مشكلاتی در این خصوص وجود دارد و این عرصه نیاز به بازنگری و مشاركت بیشتر متولیان دارد.
وی اضافه كرد: پسماند مراكز درمانی سرشار از آلودگی های متعدد هستند و بی خطر سازی آن ها قبل از مخلوط شدن با سایر پسماندهای محل دفن اجتناب ناپذیر است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مركزی بیان كرد: دفع پسماندهای عفونی بر اساس قانون بر عهده تولیدكنندگان آن است كه بیمارستان ها نسبت به این مهم اقدام كرده اما اغلب مطب ها اقدام چشمگیری نداشته اند.
اكرمی افزود: 345 مطب تولید كننده پسمانده عفونی در استان مركزی شناسایی شده كه با وجود درخواست مهلت برای انعقاد قرارداد دفع اصولی پسماند عفونی خود، تا كنون هیچ اقدامی انجام نداده اند.
وی ادامه داد: انعقاد قرارداد برای دفع بهداشتی پسماند عفونی این نیست كه پزشكان پسماند خود را در كیسه های زباله ریخته و آن را در سطل زباله كنار خیابان بگذارند، بلكه پزشكان باید در خصوص دفع بهداشتی پسماندهای خود اقدام كنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مركزی گفت: دفن پسماند باید با روش های نوین و بهره گیری از فناوری روز دنیا همراه باشد و دانشگاه علوم پزشكی، سازمان نظام پزشكی و اداره كل حفاظت محیط زیست باید نسبت به این مهم اقدام كنند.
اكرمی در خصوص ساماندهی كشتارگاه های استان نیز گفت: شهرداری های استان باید فعالیت های این مراكز را مورد ارزیابی قرار داده و در صورتی كه فعالیت كشتارگاهی بدون در نظر گرفتن اصول بهداشتی باشد به كار گروه سلامت استان گزارش دهند.
رییس دانشگاه علوم پزشكی استان مركزی نیز گفت: عطاریها نیازمند ساماندهی و نظارت جدی هستند.
دكتر سید محمد جمالیان افزود: عطاری ها یكی از عوامل خودكشی ها هستند چرا كه انواع داروها و مواد غیرمجاز و قاچاق را به شهروندان عرضه می كنند.
وی ادامه داد: ترامادول 200، متادون و برخی دیگر در بیشترعطاریها موجود است كه تجویز غیراستاندار این داروها سبب ایجاد مخاطراتی شده است.
جمالیان عنوان كرد: عطاریها مجوز فعالیت خود را از اصناف دریافت میكنند و با توجه به اینكه نظارت بر این واحدها بر عهده دانشگاه علوم پزشكی نیست اما برنامه نظارتی در این حوزه تدوین شده است.
استان مركزی 12 شهرستان، 33 شهر، 23 شهر و 795 روستای دارای دهیاری و یك میلیون و 440 هزار نفر جمعیت دارد.
3017/6013/
اراك - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مركزی گفت: مدیریت و دفع بهداشتی پسماند عفونی مراكز درمانی این استان نیازمند تقویت است و باید هرچه سریعتر ساماندهی مناسبی در این خصوص صورت بگیرد.