۲۱ اسفند ۱۳۹۷، ۲۰:۴۶
کد خبر: 83241443
T T
۰ نفر

نگاه وزارت علوم، ارتقاء كیفی مراكز آموزش عالی است

۲۱ اسفند ۱۳۹۷، ۲۰:۴۶
کد خبر: 83241443
نگاه وزارت علوم، ارتقاء كیفی مراكز آموزش عالی است

رشت - ایرنا - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: نگاه ما در وزارت علوم، به آینده و ارتقاء كیفی مراكز آموزش عالی و رفع نگرانی هایی است كه در این باره وجود دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، منصور غلامی عصر سه شنبه در جمع مدیران دانشگاه گیلان با اشاره به موضوع ساماندهی آموزش عالی كشور به عنوان سیاست های كلان وزارت علوم افزود: ساماندهی آموزش عالی به كیفی شدن آن به این معنی كه مراكز متعدد را ذیل برنامه های مشخص و ماموریت های ویژه علمی و آموزشی قرار داده و از دوباره كاری و هزینه های مكرر و غیرضروری بكاهد، كمك می كند.
وی اظهار داشت: باید برای آموزش عالی با توجه به كاهش داوطلبان ورود به دانشگاه ها چاره اندیشی شود البته قانون برنامه ششم توسعه كشور، مصوبه شورای عالی فرهنگی و بعضی از برنامه های كلان راهبردی آموزش عالی در كشور كمك می كنند كه ساماندهی آموزش عالی را انجام دهیم.
غلامی با تأكید بر لزوم تقویت آموزش عالی در كشور و نیز رفع موانعی همچون نگاه های محلی و منطقه ای در این بخش گفت: همواره كمتر از نیاز، از حمایت های دولتی از بخش آموزش عالی برخوردار بوده ایم و با توجه به محدودیت های كنونی، این مسئله بیشتر هم شده و بایستی خودمان تلاش كرده و راهكاری در این خصوص بیاندیشیم به گونه ای كه دانشگاه ها بتوانند در راستای ماموریتشان با حفظ جایگاه ، درآمد هم خلق كنند.
وی با اشاره به حمایت از خیرین دانشگاهی خاطر نشان كرد: قطعا هر كسی كه قدم پیش می گذارد و با نیت خیر به كمك دانشگاه می آید، بایستی استقبال كرده و یاریگرش در این مسیر باشیم چراكه او گامی خیر به سمت توسعه علم و دانش و كمك به دانشگاه ها برمی دارد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره فرصت های مطالعاتی اعضای هیات علمی خاطر نشان كرد: مشكل اصلی ما در این باره، تغییر نرخ ارز است و علیرغم تلاش های انجام شده، هنوز نتوانسته ایم به سطح اعزام های قبلی برگردیم.
غلامی با بیان اینكه آیین نامه فرصت مطالعاتی در صنعت نوشته و ابلاغ شده، اضافه كرد: مشكلات دانشگاه ها به دفتر وزیر یا معاونت پژوهشی گفته شود تا برای رفع آنها چاره اندیشی صورت گیرد.
در جریان سفر امروز (سه شنبه) وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به گیلان، دو پروژه دانشگاه گیلان شامل محوطه دانشكده معماری و هنر با مساحت 14 هزار مترمربع و تكمیل دیوار كشی ضلع جنوبی و شرقی این دانشگاه به متراژ چهار هزار مترمربع با هزینه بالغ بر 28 میلیارد و ایستگاه بین المللی مطالعات اكوسیستم مناطق مرطوب با همكاری آكادمی علوم چین نیز امروز با هزینه ای بالغ بر 150 هزار دلار افتتاح شد.
اتصال دانشگاه گیلان به شبكه علمی كشور، بازدید از نمایشگاه دستاوردهای دانشگاه، آغاز طرح كاشت 10 هزار نهال در این دانشگاه، شركت در كارگره آموزش، پژوهش و فناوری استان گیلان و امضاء تفاهمنامه ساخت دهكده ورزشی شمال كشور در رشت با استاندار گیلان از دیگر برنامه های وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سفر به گیلان بود.
بر اساس آخرین آمار، هم اكنون حدود 17 هزار دانشجو در رشته های مختلف مقاطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری در دانشگاه گیلان مشغول به تحصیل هستند؛ این دانشگاه دارای افزون بر 560 عضو هیات علمی است.
دانشگاه گیلان به عنوان دانشگاهی جامع و بزرگترین دانشگاه شمال كشور، دارای 10 دانشكده شامل ادبیات و علوم انسانی، علوم پایه ، علوم كشاورزی، فنی، تربیت بدنی و علوم ورزشی ، منابع طبیعی، هنر و معماری، علوم ریاضی، مكانیك و دانشكده فنی و مهندسی شرق گیلان است.
دانشگاه گیلان همچنین پژوهشكده گیلان شناسی، مركز آموزش های الكترونیكی (مجازی) و یك پردیس دانشگاهی دارد.
7286 / 2007
۰ نفر