۲۳ اسفند ۱۳۹۷، ۸:۴۰
کد خبر: 83243067
T T
۰ نفر

كميته گياهان دارويي در آذربايجان غربي تشكيل شد

۲۳ اسفند ۱۳۹۷، ۸:۴۰
کد خبر: 83243067
كميته گياهان دارويي در آذربايجان غربي تشكيل شد

اروميه - ايرنا - رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي با اشاره به تشكيل اولين كميته گياهان دارويي در استان گفت: اين كميته با هدف سياستگذاري، هماهنگي، پايش و پيگيري ارتباطات بين دستگاهي در سطح استان تشكيل شد.

امين رستم زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه آذربايجان غربي ظرفيت بالايي از لحاظ تنوع گياهي در كشور داراست، اظهار داشت: با اتخاذ برنامه ريزي مدون در قالب زمانبندي بلندمدت و كوتاه مدت مي توان استان را به عنوان يكي از قطب هاي گياهان دارويي در كشور مطرح كرد.
«رستم زاده» با اشاره به نياز كم آبي برخي از گونه هاي گياهان دارويي و صرفه اقتصادي كشت آنها نسبت به ساير محصولات كشاورزي، گفت: درآمدزايي بالا از جمله يكي از دلايل متعددي براي تقدم كشت گياهان دارويي است.
وي با اشاره به فعاليت هاي گروه پژوهشي شيمي تجزيه و كروموتوگرافي گازي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي، بيان كرد: در اين گروه نيز خدمات مطالعاتي و تخصصي براي اتصال به بازار و برندسازي علمي و اقتصادي ارزش آفرين در بحث فروش و صادرات گياهان دارويي ارائه شده است.
رييس جهاددانشگاهي آذربايجان غربي همچنين در رابطه با طرح 150 هكتاري كشت گياهان دارويي در حوضه آبريز درياچه اروميه، اظهار داشت: جهاد دانشگاهي استان با اتكا به زنجيره كامل پژوهشي خود و با همكاري و مشاركت جهاد كشاورزي استان و ستاد احياي درياچه اروميه در اين خصوص نقش آفريني موثري خواهد داشت و تفاهم نامه آن در سال جديد با حضور مسوولان كشوري به امضا رسيد.
وي در تشريح توانمندي هاي علمي و عملي گروه هاي پژوهشي واحد در حوزه گياهان دارويي، بيان كرد: گروه متابوليت هاي ثانويه با توجه به طرح در دست اجراي خود كه از ستاد احياي درياچه اروميه اخذ كرده است، تجربه ارزشمندي در حوزه گياهان دارويي در بحث فرهنگ سازي علمي موضوع كسب كرده است و مي توان در فازهاي بعدي به صورت تخصصي تر به آن اتكا كرد.
به گزارش ايرنا اعضاي اين كميته را نمايندگان استانداري، جهاد كشاورزي، اتاق بازرگاني، جهاد دانشگاهي، خانه كشاورز، صندوق اميد، صندوق اشتغال روستايي و عشايري، بنياد بركت، سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره كل منابع طبيعي، بنياد علوي و دانشگاه اروميه تشكيل مي دهد.
ايده تشكيل كميته گياهان دارويي از سوي ستاد احياي درياچه اروميه، جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي و جهاد كشاورزي استان ارائه شده است.
يكهزار و 850 گونه گياهان دارويي در كشور شناسايي شده است كه در صورت كشت اصولي و فرآوري علمي و تجاري، ارزش افزوده غيرقابل تصوري براي اقتصاد ملي خواهد داشت.
3214/3072