۲۶ اسفند ۱۳۹۷، ۱۷:۲۱
کد خبر: 83246790
T T
۰ نفر
بررسی مشاغل سخت و زیان آور با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی

تهران- ایرنا- معاون اتاق تهران اعلام كرد:طی نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهور، خواستار عضویت نمایندگان اتاق‌های استانی دركمیته‌های مربوطه به عنوان اعضای اصلی و دارای حق رأی شده تا این نمایندگان بتوانند در تشخیص مشاغل سخت و زیان‌آور نظر داده و از حق كارفرمایان و صاحبان بنگاه‌ها دفاع كنند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران، هومن حاجی‌پور افزود: اصلاح تبصره (2) ماده (76) قانون تامین اجتماعی در ارتباط با مشاغل سخت و زیان‌آور در دولت در حال بررسی و اصلاح است.
به گفته وی، بار مالی ناشی از اجرای این قانون اعم از اصلاح یا حذف صفت سخت و زیان‌آور و همچنین پرداخت چهار درصد حق بیمه برعهده كارفرمایان است، اما این قشر در تركیب كمیته‌های بدوی و تجدیدنظر استانی هیچ نقشی در چگونگی تشخیص و اجرای آن ندارند.
معاون كسب‌و‌كار اتاق تهران اضافه كرد : معاون اول رییس‌جمهور نیز با ارسال متن درخواست اتاق تهران به وزیرتعاون، كار و رفاه اجتماعی، از وی خواسته تا پیشنهاد اتاق بازرگانی تهران مبنی بر حضور نمایندگان اتاق‌های بازرگانی در كمیته‌های بدوی و تجدیدنظر استانی مورد توجه و رسیدگی قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، هیات وزیران 22 اسفند سال 1380 به پیشنهاد مشترك وزارتخانه های كار و امور اجتماعی، بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و سازمان تامین اجتماعی آیین نامه اجرایی قانون بازنشستگی پیش از موعد كارگران مشاغل سخت و زیان آور را تصویب كرد.
پر اساس این قانون ، مشاغل سخت و زیان ‌آور به شغل هایی گفته می شود كه متصدی آن، در معرض آسیب های جسمی و روحی و زود مستهلك شدن قرار دارد.
قانونگذار برای جلوگیری از آسیب زودرس انسان، قانون بازنشستگی در كارهای سخت و زیان ‌آور را وضع كرد، چنانچه كسی 20 سال متوالی یا 25 سال متناوب در اینگونه مشاغل كار كرده باشد، می ‌تواند بدون شرط سنی بازنشسته شود.
نمایندگان وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی؛ سازمان تامین اجتماعی و همچنین نمایندگان كارگران و كارفرمایان، اعضای كمیته های استانی به تقاضای كارگران و كارفرمایان نسبت به تطبیق و تشخیص مشاغل سخت و زیان آور اقدام می كنند.
اقتصام**1559