۲۷ اسفند ۱۳۹۷، ۱۰:۳۴
کد خبر: 83247348
T T
۰ نفر
سالانه 3 ميليون اصله نهال مجوزدار در مياندوآب توليد مي شود

مهاباد - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي مياندوآب با بيان اينكه اين شهرستان يكي از قطب هاي توليد نهال كشور است، گفت: سالانه حدود سه ميليون اصله نهال مجوز دار در 27هكتار از نهالستان هاي اين شهرستان توليد و روانه بازارهاي مصرف داخلي و خارجي مي شود.

علي ديانتي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: مياندوآب داراي 152 نهالستان با 100 هكتار مساحت است كه در توليد نهال اعم از مجوزدار و بدون مجوز و نيز با برندهاي ملي و منطقه اي فعاليت مي كنند.
وي با بيان اينكه توليد نهال با درآمدزايي حدود 200 ميليارد ريال، براي 500 نفر به طور مستقيم و 500 نفر به طور غيرمستقيم در اين شهرستان اشتغالزايي كرده است، افزود: نهال هاي توليدي در اين شهرستان شامل درختان مثمر با پايه هاي بذري و رويشي و انواع محصولات غيرمثمر و درختان مثمر شامل انواع ارقام سيب، گلابي، به، زردآلو، آلو، هلو، شليل، گيلاس، آلبالو، انگور است.
ديانتي اظهار داشت: علاوه بر اين نهال گردوي پيوندي نيز در سطح 2 هزار مترمربع در 2 واحد گلخانه در اين شهرستان نيز توليد مي شود.
وي افزود: مياندوآب علاوه بر تامين نهال مصرفي داخل كشور به كشورهاي همسايه مانند عراق، افغانستان و پاكستان نيز نهال صادر مي كند كه اين امر در ارزآوري نقش بسزايي دارد.
مدير جهاد كشاورزي مياندوآب افزود: با عنايت به اينكه يكي از اصول مهم در احداث باغ و توليد تجاري ميوه، استفاده از نهال سالم، داراي ليبل و گواهي بهداشت، مطمئن و پايه هاي رويشي است، بنابراين باغداران به منظور ايجاد باغ سالم، يكنواخت و اقتصادي بايد نهال هاي مورد نياز خود را از نهالستان هاي داراي مجوز تهيه كنند.
به گزارش ايرنا، در شهرستان مياندوآب 85 هزار هكتار زمين مستعد كشاورزي وجود دارد كه 52 هزار هكتار آن به صورت آبي كشت مي شود و 12 هزار هكتار نيز به باغ اختصاص يافته است.
آذربايجان غربي داراي 120 هزار هكتار باغ است و از اوايل سال 1395 كميته فني نهال در استان نسبت به بازديدهاي ميداني از نهالستان‌ها و بررسي مدارك و مستندات لازم در سطح استان اقدام كرده است.
نبود تسهيلات كم بهره بانكي، نبود اسناد رسمي مالكيت در اغلب اراضي و باغ ها از جمله مشكلات اين بخش مهم كشاورزي است.
9871/6185/7129