۲۷ اسفند ۱۳۹۷، ۱۶:۲۲
کد خبر: 83247903
T T
۰ نفر
همكاري نهادهاي مختلف اردكان براي ساماندهي متكديان ضروري است

يزد - ايرنا - معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي فرمانداري اردكان گفت: استفاده از ظرفيت تشكل‌هاي مردم‌نهاد ، شهرداري‌ها ، آموزش و پرورش و ديگر نهادها براي ساماندهي و پايش متكديان در اين شهرستان لازم و ضروري است .

به گزارش ايرنا رقيه كرمانيان روز دوشنبه در نشستي به‌منظور ساماندهي امور متكديان و كودكان كار خياباني با بيان اينكه در دين اسلام در خصوص احسان و نيكوكاري تاكيد زياد شد، افزود: مردم اين شهرستان نيز بسيار متدين ، دين‌دار و مهربان هستند و به نيازمندان كمك مي كنند.
وي اضافه كرد: شايد يكي از دلايلي كه مهاجران و برخي متكديان به شهرستان مهاجرت كنند رئوف بودن مردم است .
معاون فرمانداري اردكان با بيان اينكه بايد آگاه بخشي و اطلاع‌رساني بهتري صورت گيرد كه سوءاستفاده از اين اخلاق نيكو مردم نشود تصريح كرد: بسياري از مهاجران مشكل مالي دارند و حتي براي كار و اشتغال نيامدند و تنها دليل مهاجرتشان رفعت و مهرباني مردم است و روي كمك مالي آنها حساب باز كردند متأسفانه مورد سوءاستفاده قرارگرفته و گاهي چهره شهر را نازيبا و احساسات مردم را جريحه‌دار مي كنند .
كرمانيان اظهار داشت : در شهرستان اردكان گاهي كودكان كار به چشم مي‌خورند و مردم را متأثرمي كنند، لازم است شهرداري ،‌ كميته امداد امام خميني (ره)‌ ، مركز اورژانس اجتماعي درزمينهٔ ساماندهي آنها ، ياري و همكاري كنند .
رئيس اداره كميته امداد امام خميني(ره) اردكان نيز با بيان اينكه دغدغه اصلي مسئولان شهرستان داشتن شهر زيباست افزود: بحث تكدي گري عملي سازمان‌يافته‌اي است كه به همين سادگي نمي‌توان حل كرد .
محمدرضا خليلي گفت: تكدي گري به عنوان معضل اجتماعي محسوب مي‌شود و از طرفي سوءاستفاده از عاطفه و عمل خيرخواهانه مردم و ضعف فرهنگي محسوب مي‌شود .
وي با بيان اينكه برداشت مردم نسبت به كمك به متكديان خيرخواهانه است ادامه داد: ولي اين عمل در واقع فرصت‌طلبي و سوءاستفاده است كه بايد مردم به اين درك برسند .
رئيس كميته امداد امام خميني (ره) اردكان اظهار داشت : از طرفي تكدي گري زنان و دختران معضلي در اين شهرستان است كه عواقب خوبي ندارد ، درواقع كمك مستقيم به متكديان بزرگ‌ترين آسيب اجتماعي است ، چهره شهر را زشت مي‌كند يعني همه مردم احساس گناه مي كنند كه اين بدترين احساس است .
خليلي افزود: كسي كه تكدي گري مي‌كند به دنبال كسب درآمد است و بيشترين افراد متكدي شهرها بومي نيستند ، هرچند تكدي گري جرم نيز است .
وي با بيان اينكه ائمه جماعت در فرهنگ‌سازي و نحو كمك‌رساني صحيح به نيازمندان همكاري كنند تصريح كرد: حذف كمك‌هاي مستقيم به متكديان به عنوان يكي از عوامل آسيب‌زاي اجتماعي در شهر بايد مطرح شود .
اين مسئول با اشاره به اينكه تفكيك افراد بيمار ، سالمندان و خانواده‌هاي بي‌سرپرست از افرادي كه با اين بهانه‌ها به تكدي گري مي‌پردازند ضروري است، گفت: به حواشي مهاجران مثل ايجاد شغل‌هاي كاذب و ترويج كودكان كار توجه بيشتري شود .
خليلي تصريح كرد: خطرناك‌ترين تفكر در مورد اردكان ثروتمند بودن آن است و اين خود دليل هجوم متكديان به اين سرزمين است ، فردي كه شغلش تكدي گري است مطالعاتش زياد و فضاي مجازي را مرتب رصد مي‌كند .
وي با بيان اينكه بالاترين آمار مراجعه‌كننده به كميته امداد امام خميني (ره)‌ افراد غيربومي هستند، گفت: اين نهاد براي شناسايي و بررسي افراد نيازمند در تلاش است .
همچنين كارشناس آسيب‌هاي اجتماعي اردكان در اين نشست با بيان اينكه وظيفه جمع‌آوري و ساماندهي متكديان به عهده شهرداري است، افزود: با ايجاد گرم‌خانه‌ها و كادر تخصصي بخشي از مشكلات حل و ساماندهي اين افراد انجام خواهد شد .
فرزانه امين الرعايا گفت: شناسايي نيازمندان و معلولان و ساماندهي اگر صورت بگيرد اداره بهزيستي مي‌تواند به آنها كمك و خدماتي ارائه كند .
به گزارش ايرنا، امروزه باوجود فعاليت و برنامه‌ريزي‌هاي مسئولان، تكدي گري در قامت پديده‌اي سازمان‌يافته و به عنوان يك معضل اجتماعي محسوب مي‌شود كه در كنار سوءاستفاده از عاطفه و خيرخواهي مردم، ضعف فرهنگي و مديريتي نيز در بروز آن مشهود است.
برداشت و تلقي مردم از كمك به متكديان اقدام خيرخواهانه است كه در اين راستا نيت خير بوده اما روش اشتباه است، چون اين فرهنگ خيرخواهانه به افزايش، فرصت‌طلبي، سوءاستفاده و درواقع بدعادت شدن متكديان مي‌انجامد، ضمن آنكه قشر نيازمند جامعه مقيد بوده و تكدي‌گري نمي‌كنند.
جامعه شناسان بر اين باورند كه تكدي گري به‌ويژه در زنان و دختران معضلي است كه مي‌تواند پوششي براي رخداد آسيب‌هاي اجتماعي مختلف مانند روسپي‌گري، واسطه‌گري، تن‌فروشي، فروش و مصرف مواد مخدر باشد.
كمك مستقيم به متكديان آسيب‌هاي اجتماعي را افزايش و گسترش مي‌دهد و وجود اين افراد چهره شهر را زشت كرده و كمك مردم نيز بستري مي‌شود تا متكديان پس از رفع نياز مالي به كارهاي ديگر مانند توزيع مواد مخدر اقدام كنند.
تكدي گري طبق مواد 712 و 713 قانون مجازات اسلامي جرم است و اگر متكدي، تكدي‌گري را شغل خود بداند، قاضي و نماينده دادستان پس از اعمال قانون چنانچه فرد پير، درراه مانده و نيازمند واقعي باشد تحت پوشش كميته امداد يا بهزيستي قرار مي‌گيرد.
پژوهش‌ها نشان مي‌دهد شماري از متكديان به دلايلي مانند طلاق، اعتياد، بي‌سرپرستي، بد سرپرستي و محروميت از رفاه اجتماعي، داراي پيوندهاي ناقصي با جامعه و خانواده هستند كه سبب افزايش ميل به انحراف و از جمله تكدي‌گري در بين آنان شده است.
عواملي مانند حمايت، تأمين، كنترل و رفاه اجتماعي، جهت‌دهي ارزشي، عدم نگرش منفي، بازسازي روابط مرده اجتماعي با فرآيندهاي توانمندسازي مددكاري اجتماعي و تقويت روابط سست و نيم‌بند با اطرافيان مي‌تواند به ترك تكدي‌گري كمك كند.
مركز شهرستان 98 هزارنفري اردكان در 60 كيلومتري شمال شهر يزد قرار دارد.
7544/ 2047/