به گزارش ایرنا، بعد از مواضع وزارت امور خارجه و دفاع و همچنین سفارت آمریكا در رد اظهارات ترامپ، یك هیات از كنگره آمریكا نیز به تازگی در همین راستا وارد عراق شده و «مایك پنس» معاون رییس جمهوری آمریكا نیز سه شنبه شب در همین خصوص با نخست وزیر عراق تلفنی صحبت كرد.
ترامپ در نیمه بهمن ماه گذشته در اظهاراتی گفته بود كه نیروهای كشورش در عراق برای زیرنظرگرفتن جمهوری اسلامی ایران باقی می مانند و «پایگاه عین الاسد» در غرب الانبار را پایگاهی آمریكایی خوانده بود.
این اظهارات موجی از اعتراضات را در عراق ایجاد كرد تا جایی كه پارلمان این كشور برای تهیه لایحه قانونی خروج نظامیان آمریكا از عراق آماده شد و همزمان نخست وزیر و رییس جمهوری عراق به شدت با اظهارات ترامپ مخالفت كرده و تنها ماموریت نظامیان آمریكا را در خاك عراق، مبارزه با داعش خوانده و گفتند كه واشنگتن هیچ پایگاه نظامی در كشورشان ندارد.
قرار بود كه پارلمان عراق در اولین جلسه بعد از تعطیلات دوره ای خود در 18 اسفندماه، به این لایحه قانونی رسیدگی كند، اما وزیران امور خارجه و دفاع امریكا طی سفرهایی به بغداد، برای متقاعد كردن عراقی ها به عدم جدی گرفتن اظهارات ترامپ به تكاپو افتادند و همزمان سفارت آمریكا در بغداد نیز موضع بغداد را در خصوص ماموریت نظامیان آمریكایی در خاك عراق تایید كرد.
به نظر می رسد همین امر باعث شده است تا پارلمان عراق فعلا در كار رسیدگی به لایحه قانونی خروج نظامیان آمریكا تعلل كند.
هیات اعزامی كنگره آمریكا كه به تازگی وارد بغداد شده، دارای نمایندگانی از حزب جمهوریخواه كه ترامپ به آن منتسب است و همچنین حزب دموكرات است و تاكنون با نخست وزیر و رییس پارلمان عراق در بغداد و نخست وزیر و معاون نخست وزیر دولت محلی اقلیم كردستان عراق در اربیل، دیدار كرده است.
سفارت آمریكا در بغداد در بیانیه ای امروز چهارشنبه اعلام كرده است كه هیات كنگره در دیدارهایش با مقامات عراقی تاكید كرده است كه براساس درخواست بغداد و با مشاركت نیروهای امنیتی عراق، نظامیان آمریكا به عنوان بخشی از نیروهای ائتلاف بین المللی برای مبارزه با داعش در عراق باقی می مانند.
بیانیه اضافه كرده است كه بایستی این مشاركت و همكاری بین نظامیان آمریكا با نیروهای امنیتی عراق، حاكمیت عراق را محترم بشمارد تا دو طرف به اهداف مشترك خود برسند.
سفارت امریكا در همین بیانیه، برخلاف خواست دولت عراق كه تاكید كرده ماموریت نیروهای آمریكایی فقط منحصر به مبارزه با داعش و آموزش و مشاوره نیروهای عراق است، گفته است كه هدف مشترك نیروهای آمریكایی و عراقی، شكست گروه های افراط گرای خشن مانند داعش (و نه فقط داعش بر اساس ماموریت تعریف شده ائتلاف) است.
سفارت آمریكا در بغداد در خصوص مصادیق عبارت «گروه های افراط گرای خشن امثال داعش» توضیح نداده است.
این درحالیست كه وزارت های امور خارجه و خزانه داری آمریكا گروه های مقاومت اسلامی در عراق كه در مبارزه با داعش بیشترین نقش را داشتند، جزو گروه های افراط گرا می دانند و اخیرا «كتائب حزب الله»، «عصائب اهل الحق» و «النجباء» را در لیست تروریست سالانه خود گنجانده اند.
تاكنون دولت عراق در قبال این بیانیه دوپهلوی سفارت آمریكا در بغداد واكنش نشان نداده است.
این در حالیست كه براساس بیانیه دفتر نخست وزیری عراق در جریان تماس تلفنی «مایك پنس» معاون رییس جمهور آمریكا با «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق، بر ادامه پشتیبانی از تلاش های دولت عراق برای نابودی داعش تاكید شده است.
طبق اعلام قبلی سفارت آمریكا در بغداد تعداد كل نیروهای آمریكایی موجود در خاك عراق پنج هزار و 200 نفر هستند اما برخی نمایندگان پارلمان و گروه های مقاومت اسلامی در عراق تعداد را به مراتب بیشتر و بین 10 تا 20 هزار نیرو می دانند.
به رغم اطمینان بخشی هایی كه وزارت های امور خارجه و دفاع آمریكا در خصوص ماموریت نظامیان خود در عراق داده اند اما همچنان عراقی ها نسبت به سیاست های واشنگتن در خاك كشورشان و منطقه به دیده تردید و بدبینی نگاه می كنند.
خاورم *4*353*380*
بغداد – ایرنا – اظهاراتی كه «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریكا درباره ماموریت نظامیان كشورش در عراق در 14 بهمن ماه گذشته عنوان كرد، بیش از یك ماه است كه مسوولان مختلف آمریكایی را به تكاپو انداخته تا مقامات عراقی را متقاعد كنند، سخنان ترامپ را جدی نگیرند و در نتیجه حضورشان در عراق را موجه جلوه دهند.