۲ فروردین ۱۳۹۸، ۱۸:۰۷
کد خبر: 83251371
T T
۰ نفر
قطعنامه علیه ایران توسط سوئد سیاسی است

تهران-ایرنا- سفیر ایران در ژنو در واكنش به قطعنامه ارائه شده علیه ایران توسط سوئد در شورای حقوق بشر، با غیرسازنده و سیاسی خواندن این حركت، به دولت سوئد توصیه كرد به این شیوه زیان بار و تقابلی علیه ملت ایران پایان دهد.

به گزارش عصر جمعه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت امورخارجه، اسماعیل بقایی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد مقر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو، تعیین گزارشگر ویژه برای ایران از طریق تصویب قطعنامه كشوری را بر مبنای یك طراحی ناعادلانه، ناموجه و غیرصادقانه چند دولت خاص جهت برخورد تقابلی علیه ملت ایران خواند.
وی گفت: این تصادفی نیست كه دولت هایی كه سابقه طولانی در نقض حقوق بشر و حقوق بشردوستانه دارند، از جمله آنهایی كه منطقه ما را با ارسال سلاح، حمایت فعالانه از تروریسم و خشونت افراطی به ویرانی و تخریب كشانده اند، حامیان اصلی این قطعنامه هستند.
بقایی ادامه داد: این قطعنامه و مأموریت گزارشگر ویژه، تنها موجب تقویت كلیشه های موهوم علیه ایران می شود و باعث تأسف است كه زمان و بودجه شورای حقوق بشر صرف اینگونه كلیشه سازی ها توسط عده ای اندك علیه یك عضو سازمان ملل می شود.
وی افزود: یاس آور است كه سوئد به همراه چند كشور بر این رویكرد غیرسازنده و زیان بار علیه ایران اصرار می ورزند. ادعاهای حقوق بشری مبتكران این قطعنامه خالی از اعتبار و حسن نیت و مبنای اخلاقی است چرا كه این كشورها نسبت به قساوت های نظام مند هر روزه متحدین شان در منطقه ما بی اعتنا بوده و در برابر تحریم های ضدبشری و غیرقانونی آمریكا كه ناقض حقوق بشر در سطح كلان است سكوت پیشه كرده اند.
سفیر ایران در ژنو ضمن اشاره به تداوم تلاش های ایران برای پیشرفت مستمر و ارتقاء و حمایت از حقوق بشر و همچنین تعاملات با دفتر كمیساریای عالی حقوق بشر و سایر سازوكارهای بین المللی حقوق بشری، از سوئد خواست به این شیوه غیرسازنده و زیان بار خاتمه دهد.
صبح امروز، 2 فروردین، قطعنامه ای با محور تمدید مأموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران در شورای حقوق بشر به تصویب رسید. بیش از نیمی از 47 عضو این شورا، نسبت به این قطعنامه، موضع مخالف یا ممتنع اتخاذ نمودند. این قطعنامه در چند سال اخیر با هدف تمدید سالانه ماموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر ایران از سوی سوئد، انگلیس و چند كشور دیگر پیشنهاد و تصویب شده است.
سیام**1058**1601**
۰ نفر