«محمد سپهر» روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا با بيان اينكه بخش عمده حمايتهاي مالي كه از اكوسيستم فناوري در كشور صورت مي گيرد به طرف عرضه فناوري اختصاص دارد گفت: متاسفانه ما در اين اكوسيستم، مرتب طرف عرضه را با ارائه انواع مشوق ها و تسهيلات خوب، تقويت مي كنيم درصورتي كه حمايت از طرف دوم كه همان طرف تقاضاست به اندازه كافي براي اين محصولات دانش بنيان وجود ندارد.
وي بيان كرد: اگر بتوانيم بخشي از مشوق هاي مالي درنظر گرفته شده در اكوسيستم فناوري را براي متقاضيان و مشتريان شركتهاي دانش بنيان اختصاص دهيم شاهد رونق اين اكوسيستم خواهيم شد.
وي ادامه داد: شايد 30 نوع مشوق و تسهيلات براي طرف عرضه محصولات دانش بنيان درنظر گرفته شده اما فقط دو مشوق اعم از تسهيلات ليزينگ و استثنا براي طرف تقاضا در اكوسيستم فناوري ديده شده است در صورتي كه حمايتهاي بيشتري از طرف تقاضا مي توان انجام داد و آن را تقويت كرد.
سپهر خاطرنشان كرد: حمايت از طرف تقاضا شايد منجر به اين شود كه كل مشوق هاي طرف عرضه را حذف كنيم و آن را به متقاضيان محصولات دانش بنيان دهيم، در اين اكوسيستم شركت اگر مشتري داشته باشد خود به خود بزرگ مي شود و توسعه پيدا مي كند، به نظرم از مشتريان و طرف تقاضاي اكوسيستم فناوري يك مقدارغافل شده ايم.
مديرعامل صندوق پژوهش و فناوري يزد بيان كرد: تسهيلات ليزينگ جزء معدود تسهيلاتي است كه براي متقاضيان محصولات دانش بنيان به آن توجه شده است.
وي درخصوص همكاري جديد صندوق نوآوري و شكوفايي با صندوق هاي پژوهش و فناوري گفت: صندوق پژوهش و فناوري استان يزد يكي از 9 صندوقي است كه در پايان سال 97 از سوي صندوق نوآوري و شكوفايي، تسهيلات ارزان قيمت و خط اعتباري براي حمايت از حوزه فناوري و نوآوري كشور دريافت كرده است.
سپهر افزود: در سال گذشته بر اساس قرارداد منعقد اين دو صندوق، 27 ميليارد تومان در قالب تسهيلات ارزان قيمت ارائه شده تا با توجه به شناختي كه اين صندوق از 260 شركت دانش بنيان و فناور فعال در داخل پارك علم و فناوري و خارج از پارك دارد، اين تسهيلات را در دوره چهارساله به اكوسيستم فناوري استان تزريق كند.
وي يادآور شد: حجم سرمايه هاي صندوق با اين تسهيلات در سال جديد، تقريبا دو برابر يعني 50 ميليارد تومان مي شود.
وي گفت: در سال گذشته ميزان تسهيلاتي كه از سوي صندوق پژوهش و فناوري يزد ارائه شده 20 ميليارد تومان بوده كه همان روال ادامه پيدا خواهد كرد و با تزريق اين منابع جديد ارائه تسهيلات به 50 ميليارد تومان خواهد رسيد.
سپهر يادآور شد: سال گذشته در اين صندوق حدود پنج ميليارد تومان وي سي (تسهيلات سرمايه گذاريهاي خطرپذير)، هشت ميليارد تومان صدور ضمانت نامه و تضمين پذيرش ريسك فعاليت شركتهاي دانش بنيان انجام شده است.
علمي** 9340** 1055
تهران- ايرنا- مديرعامل صندوق پژوهش و فناوري استان يزد معتقد است در حمايت هاي مالي در نظر گرفته شده براي توسعه اكوسيستم فناوري كشور بايد دو طرف آن يعني عرضه و تقاضا را در نظر گرفته شود.