۴ فروردین ۱۳۹۸، ۱۵:۲۴
کد خبر: 83252923
T T
۰ نفر
بی‌ثباتی سیاست‌ها بر ریسك فعالیت‌ها در بخش معدن افزوده است

تهران- ایرنا- رئیس خانه معدن ایران گفت: تغییر در سیاست‌های بخش معدن موجب شده این بخش به ‌عنوان یك حوزه پرخطر به سرمایه‌گذاران معرفی شود.

«محمدرضا بهرامن» روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: برای جذب سرمایه های داخلی و خارجی دولت باید تكلیف خود را با بخش معدن روشن كند.
وی یادآور شد: معضل اصلی فعالان این بخش نبود ثبات در تصمیم‌ گیری ‌هاست، طوری‌كه تغییر در سیاست‌ ها در بخش معدن موجب شده این بخش به‌ عنوان یك حوزه پرخطر به سرمایه ‌گذاران معرفی شود. با وجود اینكه، منابع معدنی در ایران بسیار بالاست و از این منظر كشور یك قطب بزرگ معدنی در جهان محسوب می‌شود.
بهرامن ادامه داد: سهم بخش معدن از كل ارزش افزوده كشور رقمی بین پنج تا هفت درصد و بسیار پایین است.
رئیس خانه معدن ایران اظهار داشت: از دیگر معضلات این بخش آن است كه تاكنون فقط در هفت درصد از مساحت ایران اكتشاف تكمیلی برای شناسایی ذخایر معدنی انجام شده كه این میزان تنها با میانگین عمق حفاری 20 متر و صرف هزینه حدود سه صدم درصد از كل هزینه اكتشافات جهانی، به سه میلیون و 200 هزار متر می‌رسد.
وی با بیان اینكه در كشورهای مطرح مواد معدنی سالانه حدود چهار میلیون متر حفاری انجام می‌شود، بیان داشت: كشورهای هند (نیم درصد)، استرالیا (12 درصد)، كانادا
(16 درصد)، آمریكا (هشت درصد) و برزیل (سه درصد) از كل هزینه‌های اكتشاف جهانی را به خود اختصاص داده‌اند.

** سهم بخش معدن در اقتصاد ایران
بهرامن ادامه داد: سهم بخش معدن و صنایع معدنی از تولید ناخالص ملی ایران در شرایط كنونی حدود 6 درصد است.
وی یادآوری كرد: در سال 96 صادرات محصولات معدنی و صنایع معدنی حدود 30 درصد از كل صادرات غیرنفتی كشور را تشكیل داده و اكنون نزدیك به 139هزار نفر به طور مستقیم در معادن كشور مشغول به كار هستند.
رئیس خانه معدن ایران افزود: به دلیل استفاده نشدن از فناوری روز استخراج در معادن و نبود مكانیزاسیون، ضریب بهره وری در معادن ایران پایین است.

** صادرات محصوات معدنی
وی گفت: سنگ آهن و كنسانتره، سنگ مس و كنسانتره، شمش فولاد، محصولات طویل فولادی، شمش آلومینیوم، شمش روی، كاشی و سرامیك، چینی بهداشتی، شیشه ساختمانی، سنگ تزئینی كار نشده و سنگ تزئینی كار شده؛ از جمله مهمترین محصولات معدنی و صنایع معدنی هستند كه در هشت ماهه 97 صادرات آنها بین 10 تا 300 درصد رشد كرد.
رئیس خانه معدن ایران ادامه داد: بازارهای اصلی صادراتی ایران در محصولات صنعتی و صنایع معدنی؛ شامل چین، عراق، هند، امارات، اندونزی، افغانستان، تركیه، تایلند و كره جنوبی است.
به گفته وی، در این مدت مواد معدنی و صنایع فلزی شامل سنگ آهن، فولاد، فلزات رنگین و لوله و پروفیل پنج میلیارد دلار صادرات داشته است.
رئیس خانه معدن ایران اضافه كرد: همچنین صادرات صنایع غیرفلزی شامل سیمان، كاشی، سنگ‌های تزئینی و دیگر اقلام این گروه نیز با یك میلیارد و 600 میلیون دلار صادرات، رشد چهار درصدی را نسبت به سال 96 نشان می‌دهد.
وی بیان كرد: ارزش صادرات 10 ماهه 97 چدن، آهن و فولاد به بیش از سه میلیارد و 220 میلیون دلار رسید كه در مقایسه با دوره مشابه سال 96 رشد 27 درصدی دارد.

** تولید و صادرات فولاد
بهرامن خاطرنشان كرد: سهم ارزش صادرات فولاد كشور از ارزش كل صادرات در 10 ماه امسال 9.1 درصد بود.
وی اظهار داشت: انتظار می رود امسال مجموع تولید فولاد خام میانی به رقم 24 تا 25 میلیون تن رسیده و از این رقم بیش از 50 درصد در داخل كشور به مصرف برسد.
رئیس خانه معدن ایران یادآور شد: در 9 ماهه پارسال 18 میلیون و 700 هزار تن فولاد در كشور تولید شد كه در مقایسه با مدت زمان مشابه سال 96، 16 درصد رشد داشت.
وی بیان داشت: مجموع صادرات زنجیره فولاد كشور در سال 96 نزدیك به 9 میلیون و 480 هزار تن بود كه رشد 39 درصدی نسبت به سال 95 را به دنبال داشت.
بهرامن گفت: آمارها نشان می دهد، اكنون ایران دهمین فولاد ساز جهان محسوب می شود و ظرفیت این بخش به رقم 35 میلیون تن رسیده و تا دستیابی به سطح پیش بینی افق چشم انداز 1404 ( ظرفیت 55 میلیون تنی) افزون بر 20 میلیون تن اختلاف وجود دارد.
وی اظهار داشت: نزدیك به 250 معدن درحال تجهیز و راه اندازی و آماده سازی، بیش از 6 هزار و 100 معدن فعال، نزدیك به چهار هزار و 200 معدن غیر فعال در كشور وجود دارد.
رئیس خانه معدن ایران گفت: در سال 96 حدود 460 میلیون تن مواد معدنی از معادن استخراج شده كه از این میزان حدود 30 درصد سهم واحدهای بزرگ معدنی بوده است.
وی خاطرنشان كرد: حدود 97 درصد معادن كشور كه همگی از واحدهای كوچك و متوسط بوده توسط بخش خصوصی اداره می شود.
اقتصام*3065**9157