به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، بر اساس این مطالعات كورتكس اینسولار (insular cortex) مكان دقیق حس چشایی در مغز است. بر اساس مطالعات قبلی این ناحیه مسئول بسیاری از عملكردها از كنترل حركتی گرفته تا حس همدلی اجتماعی است.
مطالعات قبلی ارتباط این بخش از مغز جوندگان با طبقه بندی طعمهای مختلف را نشان داده بود ولی در این مطالعه جدید، نقش این بخش از مغز در نحوه دقیق رمزگشایی طعمها از طریق زبان مشخص شده است.
این مطالعه كه توسط محققان دانشگاه كرنل و با استفاده از تحلیل الگوهای مختلف و روش تصویربرداری fMRI صورت گرفته، نشان میدهد كورتكس اینسولار محل دقیق تمایز بین طعمهای مختلف است. در ادامه این مطالعه آمده است كه طعمهای مختلف لزوما بر بخشهای مختلف كورتكس اینسولار اثر نمی گذارند؛ بلكه الگوهای فعالیت این بخش متفاوت است و منجر به احساس طعمهای مختلف میشود.
قبل از این مطالعه محققان بر این باور بودند كه گیرندههای زبان مسئول اصلی درك طعمهای مختلف هستند؛ ولی بر اساس این مطالعه نقش اصلی بر عهده مغز است.
نتایج این مطالعه در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
علمی **9259**1485
تهران – ایرنا – مطالعات جدید نشان میدهد گیرندههای زبان مسئول اصلی درك طعمهای مختلف نیستند؛ بلكه نقش اصلی بر عهده مغز است.