به گزارش جمعه شب ايرنا به نقل از خبرگزاري اسپوتنيك، اليوت آبرامز نماينده ويژه آمريكا در امور ونزوئلا گفت كه مايك پمپئو وزير خارجه كشورش به زودي پاسخ واشنگتن به حضور نظامي روسيه در ونزوئلا را اعلام مي كند.
آبرامز با اشاره به اينكه فهرستي از اقدامات تقابلي در روابط آمريكا و روسيه آماده شده است، افزود: روسيه بايد هزينه اين اقدام را بپردازد.
ساعاتي پيش نيز جان بولتون مشاور امنيت ملي كاخ سفيد در ارتباط با استقرار نيروها و تجهيزات نظامي روسيه در ونزوئلا گفت كه آمريكا استقرار نيروهاي خارجي در اين كشور را تهديد مستقيم عليه صلح بين المللي و امنيت منطقه مي داند.
يكشنبه گذشته دو هواپيماي روسي با محموله كمك هاي 35 تني به همراه 100 نظامي اين كشور وارد ونزوئلا شدند كه روسيه اين اقدام را در چارچوب قرارداد دوجانبه سال 2006 ميان مسكو و كاراكاس عنوان كرد.
بولتون پيشتر نيز در واكنش به اعزام نيروهاي روسيه به ونزوئلا گفت: آمريكا دخالت خصمانه قدرت هاي نظامي خارجي در برقراري دمكراسي، امنيت و حاكميت قانون در نيمكره غربي را تحمل نخواهد كرد.
دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريكا نيز روز چهارشنبه خواستار خروج نيروهاي روسيه از ونزوئلا شد اما در عين حال گفت كه همه گزينه ها عليه كاراكاس روي ميز است.
در همين رابطه «مايك پمپئو» وزير امور خارجه آمريكا در تماسي تلفني با سرگئي لاوروف همتاي روس خود، مسكو را به تشديد تنش ها در ونزوئلا متهم كرد و گفت: ايالات متحده و كشورهاي منطقه اي (در آمريكاي لاتين) مقابل روسيه بي كار نخواهند نشست.
وي همچنين تاكيد كرد: ادامه اعزام پرسنل نظامي روس براي حمايت از نظام غيرقانوني مادورو، رنج مردمي را كه از گوايدو حمايت مي كنند، بيشتر مي كند.
لاوروف نيز اتهام زني هاي پمپئو را بي پاسخ نگذاشته و در بيانيه اي خبر داد كه در تماس با وزير امور خارجه آمريكا «از تلاش هاي واشنگتن براي سازماندهي كودتا در ونزوئلا» انتقاد كرده است.
تاكنون 56 كشور به تبعيت از آمريكا خوان گوايدو سركرده مخالفان را به عنوان رئيس دولت موقت در ونزوئلا به رسميت شناخته اند، اما مادورو همچنان از حمايت روسيه و چين و نهادهاي دولتي كشورش از جمله ارتش برخوردار است.
شبد**9416**1379
تهران - ايرنا - نماينده ويژه آمريكا در امور ونزوئلا با بيان اينكه واشنگتن به زودي پاسخ مناسب براي حضور نظامي روسيه در اين كشور را مي دهد، تهديد كرد كه مسكو هزينه اين اقدام را مي پردازد.