به گزارش روز یكشنبه ایرنا، انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراكی ایران با انتشار اطلاعیه ای اعلام كرد: از میان بیش از یك هزار گونه قارچ كلاهك دار و چتری شناسایی شده در كشور حدود 50 گونه آنها سمی و خطرناك تشخیص داده شده اند، كه برای انسان سمی هستند.
با توجه به شباهت های بسیار زیاد بین قارچ های سمی خطرناك و غیرسمی، عملا تشخیص این دو حتی برای افراد متخصص در خارج از محیط های آزمایشگاهی سخت و تقریبا غیرممكن است.
براین اساس هموطنان باید از لمس كردن و چیدن قارچ های خودرو و وحشی در رویشگاه های طبیعی و مصرف آنها به شدت پرهیز كنند.
مصرف كنندگان قارچ های خوراكی می توانند، قارچ مورد نیاز خود را تنها از فروشگاه های معتبر خریداری و مصرف كنند.
قارچ های خوراكی، منبع مهمی از عناصر غذایی مورد نیاز بدن هستند كه از یك سو سرشار از ویتامین ها، پروتئین ها و املاح و تركیبات مفید همچون كلسیم، سلنیوم، پتاسیم، ریبوفلاوین و نیاسین و از سوی دیگر فاقد چربی و كلسترول بوده و كالری و نمك آنها نیز اندك است و در نتیجه از ارزش تغذیه ای بالایی برخوردارند.
قارچ های خوراكی به دلیل داشتن بتا گلوتن و اسید لینولئیك برای پیشگیری از بروز انواع سرطان ها به ویژه سرطان سینه و پروستات بسیار مفید هستند، همچنین بتاگلوتن موجود در قارچ های خوراكی به تقویت سیستم ایمنی بدن كمك می كند و در نتیجه مقاومت بدن در مقابل بیماری ها بالا می رود.
مصرف قارچ های خوراكی به دلیل وجود مقادیر زیادی پروتئین قابل جذب، مقادیر كمی كربوهیدرات و عدم وجود چربی و كلسترول ضمن تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن باعث جلوگیری از چاقی می شود.
اقتصام**9186*9132**2022
تهران- ایرنا- انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراكی ایران از مردم خواست تا از چیدن و مصرف قارچ های خودرو و وحشی در رویشگاه های طبیعی (جنگل ها، دشت ها و ارتفاعات) و خرید این نوع قارچ ها از دست فروشان و مكان های غیرمعتبر خودداری كنند.