۱۱ فروردین ۱۳۹۸، ۱۶:۳۱
کد خبر: 83260861
T T
۰ نفر
ايمپلنت جديد براي جراحت‌هاي استخواني با فناوري چاپ سه‌بعدي

تهران- ايرنا- محققان دانشگاه مريلند با همكاري محققان دانشگاه رايس واقع در آمريكا با استفاده از فناوري چاپ سه‌بعدي موفق به طراحي ماده‌اي شده اند كه براي درمان جراحت‌هاي شديد غضروف استخوان كاربرد دارد.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، از سال‌ها قبل استفاده از ايمپلنت‌هاي زيستي در پزشكي متداول است، ولي ماده جديد طراحي شده توسط فناوري چاپ سه‌بعدي، در مواردي قابل استفاده است كه مدل‌هاي قبلي كارآمد نيستند.
در بخش انتهايي هريك از استخوان‌هاي بلند موجود در دست‌ها و پاها، لايه‌اي از غضروف نرم و انعطاف‌پذير وجود دارد كه به تدريج ساختار آن تغيير كرده و به استخوان‌هاي سخت تبديل مي‌شود. اين ساختار دوگانه به عنوان بافت غضروف اسخواني (osteochondral tissue) شناخته مي‌شود و در صورت آسيب ديدگي آن ممكن است عوارضي مانند آرتروز فلج‌كننده بروز كند. با وجود اينكه چنين آسيب‌هايي معمولا در بين ورزشكاران شيوع دارد، ممكن است براي سايرين نيز رخ دهند.
اكنون محققان ماده‌اي ساختند كه داراي يك ساختار دوگانه بوده و امكان ترميم غضروف استخواني را فراهم مي‌كند. بخشي از اين ماده، نوعي پليمر نرم با ساختاري شبيه به غضروف است و بخش ديگر آن يك ساختار سراميكي سخت شبيه به استخوان دارد. هردو بخش ماده داراي شبكه‌اي از حفره‌ها هستند كه سلول‌هاي غضروف و استخوان توانايي ورود به آن‌ها را دارند. اين حفره‌ها امكان عبور رگ‌هاي خوني را نيز فراهم مي‌كنند.
در حال حاضر محققان در تلاشند تا روش‌هاي مناسبي را براي چاپ سه‌بعدي ايمپلنت‌هاي منطبق بر جراحت هاي هر بيمار با استفاده از اين ماده جديد بيابند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Acta Biomaterialia‌ منتشر شده است.
علمي *9259 * 3063
۰ نفر