به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای ' دی ان ای ایندیا' در روز جمعه، كارشناسان حقوق بشر سازمان ملل در گزارش های خود از تصمیم هند برای اخراج پناه جویان روهینگیا به كشور میانمار ابراز نارضایتی كرده اند.
در بیانیه مشترك این كارشناسان آمده است: ما از ادامه تصمیم دولت هند برای بازگرداندن اجباری مسلمانان روهینگیا به میانمار ناراضی هستیم. این افراد به دلیل هویت مذهبی و قومی خود با خطر حملات، بازداشت و سایر اشكال خشونت در میانمار روبه رو هستند.
راویش كومار سخنگوی وزارت خارجه هند ضمن اشتباه خواندن گزارش كارشناسان حقوق بشر سازمان ملل اعلام كرد كه تصمیم برای اخراج 'مهاجران غیر قانونی' بر اساس حكم دادگاه و قوانین هند انجام شده است.
وی افزود: تفاسیر انجام شده از واقعیت ها اشتباه هستند و اخراج مهاجران غیر قانونی به كشورهای خود بر اساس قوانین هند انجام می شود. دولت هند بر اساس قانون و دستورات مراجع قضایی، به این گونه اقدامات ادامه خواهد داد.
هند هفته گذشته سه پناهجوی روهینگیا كه از سال 2013 به دلیل ورود غیر قانونی به خاك هند در زندانی در ایالت اسام واقع در شمال شرق این كشور حضور داشتند را به مقامات میانماری تحویل داد.
این كشور در ماه ژانویه سال 2019 نیز 5 مسلمان روهینگیا را به میانمار اخراج كرد. همچنین در ماه نوامبر سال 2018، هند 7 مسلمان روهینگیا را اخراج كرد.
این اقدامات پس از موافقت دادگاه عالی با تصمیم دولت هند برای اخراج مسلمانان روهینگیا به میانمار انجام شد.
هند در ماه های اخیر به دلیل تحویل چندین پناهجوی روهینگیا به مقامات میانماری با انتقادهای شدید روبه رو شده است. همچنین سازمان های بین المللی ارتش این كشور را نیز متهم به خشونت علیه مسلمانان روهینگیا كرده اند.
ناینا بوز سخنگوی گروه هماهنگ كننده بین سازمانی (ISCG) كه وظیفه مدیریت سازمان های خیریه وابسته به سازمان ملل و سایر گروه های خیریه را بر عهده دارد، اعلام كرده است كه از آغاز سال میلادی جاری تاكنون، بیش از یك هزار و 300 مسلمان روهینگیا به دلیل هراس از بازگشت به میانمار، هند را به مقصد بنگلادش ترك كرده اند.
هند كه كنوانسیون مهاجرت سازمان ملل را امضا نكرده است در سال 2018 بیش از 230 پناهجوی روهینگیا را بازداشت كرد. هندو های تندرو خواهان اخراج دسته جمعی مسلمانان روهینگیا از هند شده اند.
ترس از بازداشت و همچنین بازگشت به میانمار سبب شده است تا تعداد بیشتری از پناهجویان حاضر در هند به بنگلادش سفر كنند.
با بالا گرفتن تب انتخابات هند در دو ماه گذشته، مساله مهاجران وارد جریان اصلی سیاست در این كشور شده است. دولت هند به تازگی طرح ثبت نام ملی شهروندان این كشور را در ایالت آسام به اجرا گذاشت. این طرح با هدف شناسایی مهاجران غیر قانونی بنگلادشی معرفی شده است.
دولت هند اعلام كرده است كه مسلمانان روهینگیا به صورت غیر قانونی وارد هند شده اند و یك تهدید امنیتی برای این كشور محسوب می شوند.
بر اساس آمار منتشر شده توسط دولت جامو و كشمیر حدود 10 هزار مسلمان روهینگیا در جامو و كشمیر زندگی می كنند. در حالی كه تعداد كل مهاجران روهینگیا در سرتاسر هند 40 هزار نفر تخمین زده شده است.
اگرچه حدود 14 هزار روهینگیا مورد حمایت سازمان ملل متحد هستند، با این حال دولت هند آنها را به عنوان پناهنده به رسمیت نمی شناسد.
بسیاری از مردم میانمار روهینگیاییها را مهاجرینی غیرقانونی میدانند و لذا این مردمان از تبعیضهایی كه علیهشان روا میرود در رنج هستند. دولت میانمار با روهینگیاییها همانند مردمانی فاقد ملّیت و بیخانمان برخورد میكند و به آنها تابعیت نمیدهد. روهینگیاییها با محدودیتهای سفت و سختی مواجه هستند؛ از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امكانات پزشكی و آموزشی.
به گفته مقامات بنگلادشی از ماه اوت( مرداد) سال 2017 نزدیك به 700 هزار مسلمان روهینگیا وارد بنگلادش شده اند درحالی كه پیش از این حدود 400 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف بنگلادش زندگی می كردند.
هم اكنون بیش از 900 هزار مسلمان روهیگنیا در اردوگاه های مهاجران در منطقه 'كاگس بازار' بنگلادش حضور دارند. نزدیك به 688 هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونت ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.
آساق**267**1144
انتقاد هند از گزارش كارشناسان سازمان ملل در خصوص اخراج پناهجویان روهینگیا
۱۶ فروردین ۱۳۹۸، ۱۰:۳۳
کد خبر:
83265182
دهلی نو-ایرنا- وزارت خارجه هند از گزارش پنج كارشناس شورای حقوق بشر سازمان ملل در خصوص اخراج پناه جویان روهینگیا از هند به میانمار انتقاد كرد.