به گزارش ایرنا، شبكه تلویزیونی الجزیره قطر همچنین به نقل از دیپلمات های مستقر در شورای امنیت سازمان ملل اعلام كرد: «غسان سلامه» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور لیبی به این شورا گفت، حفتر در دیدار با گوترش وی را به چالش كشیده و با سخنان وی مخالفت كرده است.
این دیپلمات ها همچنین خبر دادند كه سلامه به شورای امنیت نسبت به كشیدن شدن نبرد نظامی میان طرف های درگیر و سرایت آن از پایتخت به دیگر نقاط لیبی هشدار داد.
نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور لیبی همچنین با ابراز نگرانی از دیدار حفتر با گوترش كه دیروز جمعه در پایگاه الرجمه در نزدیكی بنغازی در شرق لیبی انجام شد، اعلام كرد: این دیدار تمام امیدها را برباد داد.
الجزیره به نقل از این دیپلمات ها آورده است: سلامه به شورای امنیت همچنین اعلام كرد، وی امروز شنبه با «فایز السراج» رئیس شورای ریاست جمهوری دولت وفاق دیدار و همزمان، تلفنی با حفتر فرمانده ارتش لیبی گفت و گو می كند.
لیبی از روز پنجشنبه و همزمان با دستور حفتر فرمانده ارتش لیبی به نیروهای تحت فرمانش برای حمله به طرابلس؛ پایتخت بار دیگر متنشج است.
این درگیری ها روز جمعه و پس از درگیری شدید میان نیروهای تحت امر حفتر با نیروهای دولت وفاق ملی در 30 كیلومتری جنوب شهر طرابلس به اوج خود رسید.
در حالی كه «احمد مسماری» سخنگوی نیروهای تحت امر حفتر جمعه شب اعلام كرد كه این نیروها كنترل فرودگاه بین المللی طرابلس را در اختیار گرفتند، دولت وفاق ملی مستقر در غرب اعلام كرد، كنترل این فرودگاه از نیروهای تحت فرمان حفتر خارج و باز پس گرفته شده است.
تشدید تنش ها در لیبی، شورای امنیت سازمان ملل متحد را نیز به واكنش واداشت و این شورا به درخواست آلمان جلسه فوری تشكیل داد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیه ای از ارتش لیبی تحت امر حفتر خواست تا همه تحرك های نظامی را متوقف كند.
قرار بود دو كنفرانس مختلف در لیبی و اتیوپی برای حل سیاسی این بحران برگزار شود.
سلامه ابتدای ماه فرودین جاری نیز اعلام كرد، شهر «غدامس» لیبی میزبان «گفت و گوهای ملی» میان گروه های این كشور در روزهای 14 ،15 و 16 آوریل (25، 26 و 27 فروردین) خواهد بود.
همچنین قرار بود كنفرانس دیگری نیز در ماه ژوئیه (تیر/ مردادماه) آینده و با حضور گروه های درگیر لیبی و با نظارت سازمان ملل متحد در آدیس آبابای اتیوپی برگزار شود.
لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیكتاتور سابق این كشور در سال 2011 به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده است.
دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس غرب كشور تشكیل شد و مورد حمایت جامعه جهانی است.
همزمان یك دولت موازی دیگر در شهر طبرق در شرق لیبی به نخست وزیری «عبدالله الثنی» و «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان اعلام موجودیت كرد كه ژنرال حفتر مورد حمایت آنان است.
شبس**9363**1859
تهران-ایرنا-شبكه الجزیره به نقل ازدیپلمات های شورای امنیت سازمان ملل اعلام كرد، «فایز سراج» رئیس شورای ریاست جمهوری دولت وفاق ملی با پیشنهاد «آنتونیو گوترش»برای دیدار با ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش لیبی درشهر ژنو سوئیس موافقت كرده است، درحالی كه حفتر این طرح را نپذیرفته است.