به گزارش ايرنا،پيش از اين آمريكا، روسيه و چين از فناوري حمله موشكي به ماهواره برخوردار بودند.
تارنماي 'تايمز او اينديا'، روز شنبه در گزارشي نوشت ، نارندرا مودي نخست وزير هند پس از انجام موفقيت آميز اين آزمايش در يك پيام تلويزيوني گفت: هند با اين اقدام به جمع باشگاه آمريكا، روسيه و چين به عنوان قدرت هاي داراي توانمندي هدف قرار دادن ماهواره پيوست.
نخست وزير هند افزود،دانشمندان ما موفق شدند يك ماهواره مدار نزديك زمين را هدف قرار دهند. اين مايه افتخار هند است.
بر اساس گزارش هاي منتشر شده، اين ماهواره در ارتفاع 300 كيلومتري از مدار زمين قرار داشته است.
اين اقدام دولت مودي درحالي صورت مي گيرد كه برخي از مخالفان حزب حاكم هند ،هدف قراردادن ماهواره توسط مودي را اقدامي سياسي براي تحت تاثير قراردادن انتخابات داخلي كه هفته آينده آغاز مي شود،دانستند.
مامتا بانرجي سروزير ايالت بنگال غربي و يكي از مخالفان سر سخت حزب حاكم بهارتيا جانتا پارتي (بي جي پي) اعلام كرده است اين آزمايش موشكي نقض قوانين انتخاباتي است و به اين دليل وي قصد دارد عليه مودي به كميته انتخابات هند شكايت كند.
* واكنش كشورها
پاكستان در واكنش به اين آزمايش هند اعلام كرد كه دهلي نو نبايد آغاز يك رقابت تسليحاتي فضايي را ترغيب كند.
وزارت خارجه چين در واكنشي محتاطانه به آزمايش موشكي هند اعلام كرد: ما اميدواريم كه همه كشورها صلح و ثبات را در فضا حفظ كنند.
روسيه و آمريكا واكنش آشكاري به اين آزمايش موشكي هند انجام نداده اند. اما جيم بيردستاين رييس سازمان ناسا آمريكا هدف قرار دادن يك ماهواره توسط هند را اقدامي 'وحشتناك' توصيف كرده و اعلام كرد كه تخريب اين ماهواره بيش از 400 قطعه زباله را در مدار زمين پراكنده است كه جان فضا نوردان در ايستگاه بين المللي فضايي را تهديد مي كند.
شبكه خبري 'اينديا تودي' اعلام كرد: هند در سال هاي طولاني بودجه برنامه هاي فضايي خود را تامين كرده است. اين كشور به شركت هاي خصوصي اجازه داده است تا با استفاده از موشك هاي سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند(ايسرو)، ماهواره هاي خود را به فضا ارسال كنند اما هند به دنبال اهداف بزرگ تري مي باشد.
هند هم اكنون به چندين موفقيت بزرگ در عرصه فضا دست يافته است. اين كشور چندين ماهواره تصوير برداري از زمين را به فضا پرتاب كرده است و يك فضا پيما را با موفقيت در مدار كره مريخ قرار داده است. هند معتقد است كه پرتاب هاي اين كشور در مقايسه با غرب بسيار ارزان تر است.
در ماه دسامبر سال گذشته، هند يك بودجه 1.43 ميليارد دلاري براي اولين ماموريت اعزام انسان به فضا اختصاص داد. اين ماموريت قرار است در سال 2022 انجام شود.
هند قصد دارد به يك بازيگر مهم در صنعت جهاني تكنولوژي فضا تبديل شود.
سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند(ايسرو) هفته گذشته با موفقيت يك ماهواره جاسوسي به همراه 28 ماهواره متعلق به كشور هاي خارجي را با استفاده از موشك بومي پي اس ال وي در مدار زمين قرار داد.
همچنين هند در روز هاي پاياني ماه ژانويه سال ميلادي جاري ماهواره نظامي 'ميكروست آر' را با استفاده از موشك بومي 'پي اس ال وي سي-44' در جو زمين قرار داد.
** اهميت آزمايش موشكي هند
تارنماي 'ايندپندنت' در گزارشي نوشت: دستيابي هند به قابليت هدف قرار دادن ماهواره مي تواند عواقب جغرافياي و سياسي در منطقه داشته باشد. اگرچه قراردادن يك ماهواره در مدار زمين عملياتي پيچيده است اما منهدم كردن آن با استفاده از يك موشك به 'هدف قرار دادن يك گلوله با استفاده از گلوله ديگر' تشبيه شده است.
موفقيت هند در دستيابي به اين تكنولوژي يك موفقيت براي ارتش و برنامه فضايي هند است اما موفقيت در اجراي دوباره اين عمليات قدرت و توانايي واقعي هند را مشخص خواهد كرد.
به گفته كارشناسان دفاعي ،اگر كشوري بتواند ماهواره دشمن را نابود كند، اين امر به معني آسيب پذير شدن ارتباطات حساس اطلاعاتي است. در صورت قطع ارتباط با ماهواره هاي ارتباطي، عمليات هاي نظامي دچار اخلال مي شوند و مشكلات عمده اي در كشور مورد حمله ايجاد مي شود.
كشور پاكستان كه در همسايگي هند قرار دارد و ماه گذشته شاهد يك درگيري با جنگنده هاي هندي بوده است داراي ماهواره هاي مختلف در فضا است. اين ماهواره ها با استفاده از موشك هاي چين و روسيه به فضا پرتاب شده اند.
اما چين كه در سال 2018، بيش از 12 ماهواره را در فضا قرار داده است، دستيابي هند به تكنولوژي انهدام ماهواره را يك تهديد بزرگ تر عليه خود محسوب مي كند.
چين در سال 2017 براي اولين بار از يك موشك بالستيك براي ماهواره هاي هواشناسي قديمي در مدار 861 كيلومتري زمين استفاده كرد و روسيه نيز موشكي آزمايش كرد كه مي تواند براي هدف قرار دادن و انهدام يك ماهواره يا موشك بالستيك استفاده شود.
بر خلاف ادعاهاي منتشر شده، چين هيچگاه يك ماهواره هند را هدف قرار نداده است.
آمريكا و روسيه نيز در سال هاي گذشته آزمايش هاي مشابهي انجام داده اند و ماهواره هاي خود را در فضا منهدم كرده اند.
آساق**267**1600
دهلي نو-ايرنا-هند هفته گذشته با انهدام يك ماهواره فعال خود در مدار زمين با يك موشك به جمع چهار كشور دارنده تكنولوژي هدف قرار دادن ماهواره پيوست .