۱۷ فروردین ۱۳۹۸، ۱۵:۳۷
کد خبر: 83266678
T T
۰ نفر
مدير سياسي ناياك: بازگشت به برجام اعتبار آمريكا را احيا مي كند

تهران - ايرنا - ' رايان كاستلو ' مدير سياسي شوراي ايرانيان آمريكا (ناياك) در تحليلي نوشت : بازگشت واشنگتن به برجام، اعتبار از دست رفته آمريكا در ميان متحدان اروپايي اين كشور و ايران را احيا خواهد كرد.

به گزارش ايرنا، در اين يادداشت كه ديروز (جمعه) در تارنماي نشريه آمريكايي نيوزويك منتشر شده، آمده است: برخي از صاحب نظران در واشنگتن با القاي اين امر كه ترامپ با خروج از توافق هسته اي و بازگرداندن تحريم ها اهرم فشار آمريكا بر ايران را تقويت كرده است، ظاهرا به دام مخالفان برجام افتاده اند. اين نظريات با حقيقت فاصله زيادي دارند. در واقع، آمريكا در بيرون از توافق هسته اي هيچ اهرم فشار كارآمدي براي گرفتن امتيازهاي جديد از ايران ندارد.
قانونگذاراني كه به اندازه كافي هوشيارند تا اين مسئله را درك كنند، از همراهي ساير قدرت هاي جهان برخوردارند. همزمان با آن كه همپيمانان سابق ما در مذاكرات هسته اي به تلاش ها براي حفظ برجام ادامه مي دهند، انزواي دولت ترامپ در مورد مسئله ايران نقل مجالس مربوطه است.
برخلاف تلاش هاي دولت اوباما در همراه كردن جامعه بين الملل در هر دو مقوله تحريم و تلاش ديپلماتيك براي مهار برنامه هسته اي ايران، رويكرد ترامپ در اين باره با مقاومت روبه رو شده است.
اروپا نگران از انعكاس اين شكاف ها در اتحاد خود با آمريكا، وزارت خارجه واشنگتن را متقاعد كرد تا نشست ماه فوريه در ورشو را از يك فستيوال ضدايراني به همفكري در مورد اوضاع خاورميانه تقليل دهد.
با اين وجود، 'مايك پنس' معاون رئيس جمهوري آمريكا توجيه نشده و در خاك اروپا ضمن انتقاد تند از متحدانمان به دليل حفظ توافقي كه آمريكا در مورد آن مذاكره كرده بود، از اتحاديه اروپا خواست تا از برجام خارج شود.
اما طرف هاي باقي مانده در برجام در ماه مارس (اسفند-فروردين) بار ديگر بر حمايت از اجراي كامل اين توافق تاكيد كرده و از آن با عنوان 'يك دستاورد ديپلماتيك قابل توجه از ديپلماسي چندجانبه مورد تاييد شوراي امنيت سازمان ملل متحد' ياد كردند.
افزون بر اين، اروپا گام هاي اوليه اي را براي حفاظت از شركت هاي خود در برابر تحريم هاي فرامرزي آمريكا برداشته تا بتواند برخي از منافع حاصل از استمرار پايبندي به برجام را به ايران برساند. اگر آمريكا جنگ مالي خود را با متحدان دلسردمان تشديد كند، بر اين گام ها افزوده خواهد شد.
حتي اگر دولت ترامپ بتواند با قلدري همپيمانان سابقمان را با رويكرد تشديدي خود همراه كند، بازگرداندن تحريم ها نخبگان سياسي و جمعيت ايران را نسبت به غرب خشمگين كرده و اتخاذ موضعي سختگيرانه تر در برابر خواسته هاي آمريكا را تضمين كرده است. همان طور كه آمريكا ليست بلندبالايي از شكايت ها عليه ايران داشته، جمهوري اسلامي نيز ليست مشابهي از شكايت ها را از رفتار واشنگتن دارد. هم رهبران ايران و هم مردم اين كشور اين كه آمريكا از ديكتاتوري شاه و جنگ شيميايي صدام حسين عليه ايران حمايت كرد را به ياد دارند.
كاستلو در بخش ديگري از يادداشت خود با اشاره به وعده نامزدهاي دمكرات انتخابات آمريكا به بازگشت به اين توافق، نوشت: هرچند اين اقدام راهكاري جادويي براي پاك كردن آسيب هايي كه تيم ترامپ برجاي گذاشته نخواهد بود، اما در كنار ساير تصميماتي از قبيل بازگشت به پيمان اقليمي پاريس، اعتبار ديپلماتيك آمريكا را در دل متحدان و همپيمانان سابق ما در مذاكرات هسته اي احيا خواهد كرد و با پايان دادن به 32 ماه نقض برجام به دست آمريكا، شروعي براي آن خواهد بود تا ايران بخشي از اعتماد خود را بر اين امر كه آمريكا مي تواند به تعهدات برجامي خود براي لغو تحريم ها، پايبند بماند،بازيابد.
اروپام**9418** 1546