به گزارش روز دوشنبه ایرنا از رسانه های آسیایی، 'لوهات پاجایتان' وزیر هماهنگ كننده امور دریایی و مسئول امورخارجی ریاست جمهوری اندونزی Luhut Pandjaitan بدون ذكر جزئیات مطرح دراین نامه اعلام كرد كه این پیام كتبی به امضای مشترك دو رهبرعالی مالزی و اندونزی رسیده و به اتحادیه اروپا ارسال شده است.
استریت تایمز در این زمینه گزارش داد: این نخستین واكنش مستقیم و مشترك دو كشور به تهدیدات خارجی علیه صنعت روغن پالم بوده است.
این رسانه سنگاپوری افزود: مالزی و اندونزی به عنوان بزرگترین تولید روغن پالم در جهان در نامه مشترك خود همچنین تهدید كردند برنامه های اتحادیه اروپا برای قطع استفاده از روغن پالم تا سال 2030 به عنوان سوخت حمل ونقل تجدید پذیر را در سازمان تجارت جهانی به چالش خواهند كشید.
براساس توافق اتحادیه اروپا قرار است این بلوك اقتصادی و سیاسی بین المللی تا سال 2030 استفاده از روغن روغن پالم را از چرخه سوخت در صنایع مختلف حمل و نقل در كشورهای عضو پایان دهد.
البته طبق متن این توافق ، محدودیتها بر سوختهای زیستی متعارف در سال 2020 در سطوح ملی متوقف می شود، اما نباید از 7 درصد بیشتر شود.
برخی رسانه های خارجی پیشتر براساس مفاد این توافقنامه گزارش دادند قرار است استفاده از روغن پالم به عنوان سوخت صنایع دراین اتحادیه تا سال 2023 درهمان سطح سال 2019 باقی مانده و افزایش پیدا نكند و پس از آن نیز اعضای این اتحادیه ملزم هستند تا در یك برنامه زمان بندی شده، مصارف خود از این سوخت را تا سال 2030 میلادی به صفر برسانند .
اتحادیه اروپا اعلام كرده كه این برنامه و سیاست گذاری براساس تعهدات ناشی ازمعاهده آب و هوایی پاریس به منظور حفظ دمای زمین در كمتر از 2 درجه و جلوگیری از افزایش روند مخرب گرمایشی كره زمین اتخاذ شده است.
این برنامه تاكنون روابط تجاری مالزی و اندونزی را به چالش كشیده است و تولید كنندگان اصلی روغن پالم در جهان در یكسال اخیر واكنش های اعتراض آمیز متعددی را در مورد این سیاست گذاری اتحادیه اروپا داشته اند.
این دو كشور جنوب شرق آسیا كه تولید كننده حدود 85 درصد از روغن پالم جهان هستند، همچنین پیشتر اتحادیه اروپا را به تحریم خرید كالاهای اروپایی در صورت قطع كامل واردات روغن پالم از این دو كشور تهدید كرده بودند.
این تولید كنندگان می گویند برنامه های تحریمی اتحادیه اروپا علیه صنعت پالم زندگی و معاش 650 هزار كارگر ، كشاورز و فعال این صنعت را در این كشورها در معرض خطر قرار داده است.
روغن پالم مهمترین كالای صادراتی مالزی محسوب می شود 5 درصد از كل صادرات این كشور را به خود اختصاص داده است.
اتحادیه اروپا دومین دومین مقصد صادراتی روغن پالم مالزی و اندونزی است .
اعضای این بلوك 45 درصد واردات روغن پالم خود را به بیودیزل و 15 درصد دیگر از آن را برای ایجاد گرما و نیرو در صنایع خود اختصاص داده است.
آساق**1599**1663**
تهران - ایرنا - جوكو ویدودو رئیس جمهوری اندونزی و ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی در نامه ای مشترك به اتحادیه اروپا در مورد برنامه های این بلوك برای پایان دادن به استفاده از روغن پالم در صنایع خود اعتراض و در خصوص اقدامات تلافی جویانه علیه كشورهای عضو این اتحادیه نیز هشدار داده اند.