به گفته دست اندركاران، طی 2 سال گذشته سینما در مشهد نفس تازه كرده است، سرمایه گذاران جدید وارد این عرصه شده و به توسعه سالن های سینما و تجهیزات سینمایی كمك شایانی نموده اند.
بی تردید یكی از شاخص های مهم رشد و توسعه فرهنگ و هنر در هر شهر، وضعیت سینمای آن است، سینما جزو مولفه های مهم جوامع شهرنشین تلقی شده و در هر دورانی دوستداران خود را حفظ كرده است.
شاید با رشد فناوری و دیجیتالی شدن تولیدات تصویری، رفتن به سینما برای برخی یك نوستالوژی به شمار آید اما در اوج دوران مدرنیته هم، صندلی های سالن های سینما از كسانی پر شده كه از دیدن فیلم از روی پرده نقره ای لذت می برند.
طی دو سال اخیر چندین سینمای جدید به مشهد افزوده شد و سالن های سینما از رشد تجهیزاتی برخوردار شد.
استقبال از سینما در این شهر به نحوی گسترش یافت كه حتی صاحبان سالن های قدیمی در شهر نیز به فكر بازسازی و توسعه تجهیزات سالن ها برآمدند و سینما سیمرغ در منطقه قاسم آباد از آن جمله است.
مدیر پردیس سینمایی سیمرغ گفت: این سینما نخستین پردیس سینمایی كشور است كه در 13 آبان ماه سال 1377 راه اندازی شد.
امیرحسین دبیرزاده افزود: با توجه به افزایش تماشاچیان سینما در مشهد، پروژه بازسازی و توسعه سینما سیمرغ در سال 96 آغاز شد و هم اكنون این پردیس دارای پنج سالن با هزار و 264 صندلی است كه بیشترین ظرفیت پذیرش تماشاچی را در بین سینماهای خراسان رضوی دارد.
وی اظهار داشت: بعد از اجرای طرح توسعه سینما سیمرغ، تماشاچیان فیلم های سالن های این پردیس 35 درصد نسبت به سالهای قبل افزایش یافت كه این مهم نشان از تاثیر توسعه ساختار فیزیكی سالن ها و تجهیزات آن در جذب مخاطب دارد.
وی با اشاره به اكران فیلم های جشنواره فیلم فجر در سینما سیمرغ مشهد گفت: طبق نظر كارشناسان و روزنامه نگاران، با توجه به تبلیغات و فضای سالن ها، پردیس سیمرغ تنها سینمایی بود كه حس واقعی تماشای جشنواره فیلم فجر را به مخاطبان انتقال می داد.
دبیرزاده افزود: در طرح توسعه و بازسازی پردیس سینمایی سیمرغ تمام استانداردهای لازم رعایت شده است و با نصب صندلی جدید در 15 اردیبهشت ماه امسال، این پردیس به شاخص 100 درصدی استاندارد سینمایی دست خواهد یافت.
وی اظهار داشت: هم اكنون هر روز صبح 2 تا پنج هزار دانش آموز برای تماشای فیلم در سالن های این سینما حضور می یابند و اكثر شبها ظرفیت های سالن ها از دوستداران فیلم پر می شود.
وی گفت: یك پردیس سینمایی دیگر در بازار بزرگ ملل مشهد در دست ساخت است كه افتتاح آن به توزیع عادلانه سینما در این شهر كمك خوهد كرد.
مدیر پردیس سینمایی سیمرغ افزود: در شرایطی كه دوستداران سینما در مشهد رو به افزایش می باشد بهتر است ساخت سالن های سینما در این شهر به صورت عادلانه توزیع شود تا همه مردم دسترسی به سینما داشته باشند.
وی در باره اكران فیلم های روز كشور در سینما سیمرغ اظهار داشت: سالها قبل سیستم پخش فیلم آپارات در سینماها معمول بود لذا برخی سینماها دیرتر موفق به اكران فیلم های جدید می شدند.
وی گفت: با دیجیتالی شدن سیستم های پخش فیلم، هم اكنون 99 درصد سالن های سینما در مشهد فیلم های جدید را به صورت همزمان اكران می كنند و شهروندان در هر منطقه برای دیدن فیلم های جدید به سینما می آیند.
* آغاز دوران طلایی سینما در مشهد
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به رویكرد توسعه زیرساخت های فرهنگی و هنری بویژه بخشهایی كه از منظر سرگرمی بیشتر مورد توجه مردم قرار دارد، توسعه سالن های سینمایی در شهرها حایز اهمیت است.
محمد جواد استادی افزود: از سال 1396 شاهد جهش جدی در توسعه سالن های سینمایی در مشهد بودیم بویژه در سال گذشته كه بهره برداری از این سالنها آغاز شد و تاثیر بسیار در جذب مخاطبان و حضور آنان در سالن های سینما داشت.
وی اظهار داشت: توسعه سالن های سینما در مشهد با رویكرد عدالت در توزیع آنها در دستور كار قرار گرفته و طراحی این زیرساختها به نوعی انجام گرفته است تا مردم در هر نقطه از شهر دسترسی مناسب به سالن سینما داشته باشند.
وی گفت: توسعه سالن های سینما در مشهد با جلب مشاركت بخش خصوصی میسر است و در این راستا سرمایه گذاران بخش خصوصی تلاش می كنند كیفیت سالن های سینما را افزایش دهند كه این مهم منجر به رقابت سالم در این عرصه و توسعه كمی و كیفی سینما می شود.
استادی افزود: فروش بلیت سینما طی سال گذشته بویژه نوروز 97 در مشهد از رشد قابل ملاحظه ای برخوردار بود، حتی در روزهایی كه پخش مستقیم فوتبال بین تیم های مطرح كشور وجود داشت، باز هم سالن های سینما از جمعیت تماشاگر پر بود.
وی اظهار داشت: حضور پرشور مردم در سالن های سینما نشان می دهد كه آنان به سینما علاقه دارند و توسعه كمی و كیفی سینما به افزایش تعداد تماشاگران كمك می كند.
وی گفت: امسال مجوز ساخت برای دو سالن دیگر سینما در مناطق كم برخوردار مشهد صادر می شود تا بهره برداری از این سالن ها به عدالت در توزیع آنها كمك كند.
استادی ادامه داد: مشهد در اكران فیلم های سینمایی تابع تولیدات در سطح ملی است و همه نوع فیلم در این شهر مخاطب خود را دارد.
وی گفت: طی دو سال اخیر تحولی در ذائقه مخاطب فیلم های سینمایی در این شهر به وجود آمد به طوری كه پیش از این مردم بیشتر به سوی فیلم هایی كه جنبه سرگرمی داشت سوق یافته بودند اما سال گذشته مخاطبان فیلم های محتوایی افزایش قابل توجهی یافت.
وی افزود: با توسعه و تجهیز سالن های سینما در مشهد ، مطالبه دوستداران سینما نسبت به تماشای فیلم های خوب در ژانرهای مختلف افزایش یافته است لذا باید در این زمینه برنامه ریزی لازم انجام گیرد.
* استاندارد سینما برای هر 100 نفر یك صندلی است
رئیس اداره سینمایی و سمعی و بصری اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: استاندارد جهانی برای سالن های سینما به ازای هر 100 نفر یك صندلی است.
سید حجت طباطبایی با اشاره به جمعیت 3.5 میلیون نفری شهر مشهد افزود: در این شهر هشت سینما با 34 سالن و 6 هزار و 600 صندلی وجود دارد.
وی با تاكید بر بومی سازی استاندارد جهانی سینما در مشهد اظهار داشت: طی دو سال گذشته سینماهای اطلس، گلشن و ویلاژتوریست در مشهد افتتاح شد و با ساخت 2 سینمای دیگر، این شهر به استانداردهای لازم در این زمینه نزدیك خواهد شد.
وی گفت: پراكندگی یا توزیع سالن های سینما در مشهد تقریبا مناسب است و ساكنین مناطق كم برخوردار شهر به سینما دسترسی دارند، با این حال امسال 2 سینمای دیگر به مجموعه سینماهای مشهد افزوده می شود تا دسترسی به آن در این شهر كامل شود.
طباطبایی افزود: امسال درصدد تعریف پیوست های فرهنگی برای سینما هستیم كه به عنوان مثال در كنار اكران فیلم های سینمایی، كارگاه های نقد و بررسی فیلم یا كارگاه های آموزشی در حوزه مخاطب شناسی توسط موسسات برگزار شود.
وی با اشاره به وجود 9 سینما با 21 سالن و چهار هزار و 100 صندلی در سایر شهرستان های خراسان رضوی اظهار داشت: به زودی كارگروه سینماداران خراسان رضوی متشكل از مدیران سینماهای استان تشكیل می شود كه این مهم به پیوست فرهنگی برای سینما كمك می كند.
7489 / 6053
مشهد- ایرنا- این روزها سینما در مشهد سكه بازار شده و همه جا صحبت از فیلم های سینمایی و سالن های مدرن است كه نشان از نفس تازه سینما و آغاز دوران طلایی آن و گسترش پرده نقره ای به وسعت شهر دارد.