به گزارش خبرنگار ايرنا، كاميل كريميان سه شنبه شب در جلسه هم انديشي، نقد و بررسي جشنواره بين المللي تئاتر كُردي اظهار داشت: همدلي، اتحاد و انسجام تمام هنرمندان در كيفيت و نحوه برگزاري اين جشنواره موثر است.
وي اضافه كرد: جشنواره بين المللي تئاتر كُردي سقز باعث پيشرفت و ارتقاي سطح تئاتر شده و برگزاري اين جشنواره ها براي هنرمندان و عموم مردم مفيد خواهد بود.
كريميان با بيان اينكه با گذشت هر دوره از جشنواره تئاتر كُردي شاهديم كيفيت و ماهيت آن بهتر مي شود، افزود: اين جشنواره در سطح كشور به عنوان يك برند شناخته شده و حضور قطب الدين صادقي هنرمند نام آشناي كردستاني بر اهميت آن افزوده است.
وي با اشاره به اينكه تبديل اين جشنواره به كارگاه توليد هنرمندان با استعداد و نمايش ماهيت زندگي عموم مردم سقز از جمله اهداف است، يادآور شد: هنرمندان با روحيه اي صادقانه و هنري فعاليت مي كنند و اين اتحاد و انسجام و همكاري بايد براي شانزدهمين جشنواره هم اتفاق بيافتد تا شاهد رونق و ترقي بهتر آن در كشور باشيم.
فرماندار سقز تاكيد كرد: انتخاب دبير بومي براي جشنواره ضرورتي ندارد و هر كسي كه توانايي، شايستگي و تخصص داشته باشد همانند قطب الدين صادقي و به تاييد هنرمندان سقز برسد براي اين منظور انتخاب مي شود.
رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي سقز نيز در اين نشست گفت: قبل از تعيين دبير جشنواره براي دوره شانزدهم، تمام شدن مراحل ساخت پلاتوي سقز بايد در اولويت قرار گيرد تا در نحوه اجراي تعدادي از نمايش ها استفاده شود و هم هزينه ها و ترافيك اجرا در سالن آمفي تئاتر اداره ارشاد كمتر شود.
هيوا حاج محمدي با بيان اينكه تجهيزات و تعميرات لحاظ شده براي سالن آمفي تئاتر سقز جوابگوي چنين جشنواره هاي مهمي نيست، افزود: ضروري است مدير كل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كردستان در راستاي برگزاري بهتر جشنواره تئاتر كُردي سقز اعتبارات لازم را تامين كند.
وي به نقش جشنواره تئاتر كُردي و دستاوردهاي مهمي كه براي سقز دارد، اشاره كرد و يادآور شد: بيشترين بيننده تئاتر كُردي، سقزي ها هستند و اين نشان دهنده آن است كه يك به يك مردم اين شهر اهل هنر و فرهنگ هستند.
در اين نشست جمعي از هنرمندان سقزي مشكلات و نگراني هاي موجود بر سر راه تئاتر كُردي را بيان كردند كه شامل عدم حمايت از هنرمندان، عدم اختصاص اعتبار كافي به تئاتر و حوزه فرهنگي هنري، عدم هماهنگي و همكاري بين هنرمندان، ضرورت اهتمام جدي به جشنواره از سوي مسئولين، ضرورت آسيب شناسي و ارزيابي دوره هاي قبل، عدم پشتيباني مالي از هنرمندان براي توليد اثر، نبود بولتن خبري و رزومه كاري جشنواره هاي قبل و عدم بهره گرفتن از فرهنگ غني كُردي در آثار است.
يكي از هنرمندان هم در اين نشست با اشاره به اينكه از هنرمندان حمايت آنچناني نمي شود و جشنواره تئاتر كُردي با كمبودهاي مواجه است، اظهار داشت: براي چنين جشنواره اي بايد حامي مالي در نظر گرفته شود تا هزينه هاي جشنواره را تقبل كند.
محمد زارع زاده به ضرورت يك مكان براي دبيرخانه اين جشنواره نيز تاكيد كرد و افزود: وجود دفتر نمايندگي صدا و سيما در سقز نيز ضروري است.
به گزارش ايرنا، شانزدهمين جشنواره بين المللي تئاتر كُردي سقز قرار است امسال برگزار شود ولي هنوز دبير جشنواره از سوي مسئولان انتخاب نشده است.
7345/9102
يك ميليارد ريال براي بازسازي سالن نمايش تئاتر سقز اختصاص يافت
۲۱ فروردین ۱۳۹۸، ۸:۲۲
کد خبر:
83272007
سنندج - ايرنا - معاون استاندار و فرماندار ويژه سقز گفت: يك ميليارد ريال اعتبار براي بازسازي و تجهيز سالن نمايش آمفي تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي اين شهرستان اختصاص يافت تا اين سالن براي شانزدهمين دوره جشنواره تئاتر كردي آماده و مجهز شود.