به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری یونایتدپرس، نزدیك به 61 درصد از افرادی كه در این تحقیقات مورد بررسی قرار گرفتند، ساكن مناطق روستایی بودند و به دلیل شیوه و شرایط خاص زندگی خود در معرض دود حاصل از سوختن توده زیستی از جمله چوب و سایر گازهای سمی قرار داشتهاند. در واقع حدود 46 درصد از غیرسیگاریهای مبتلا به بیماری انسدادی ریه كه در این تحقیقات مشاركت كردند، در محیط حاوی گازهای حاصل از توده زیستی قرار داشته و 26 درصد از آنها در معرض گازهای سمی بودهاند.
به گفته محققان قرار گرفتن در معرض دودهای صنعتی، آلودگیهای زیست محیطی و دود خانگی، دلایل اصلی ابتلا به بیماری انسدادی ریه محسوب می شوند.
بیماری انسدادی ریه موجب اختلال در توانایی تنفس شخص شده و زمینه را برای ابتلا به سایر بیماریها فراهم میكند. در مورد زنان بین بیماری COPD و چاقی ارتباط وجود دارد. در واقع بر اساس یك تحقیق علمی، زنان غیرسیگاری كه دارای شاخص توده بدن 40 و بالاتر هستند، 13 درصد بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماری انسدادی ریه قرار دارند.
شاخص توده بدنی (BMI) مهمترین فاكتور در تعیین وزن نرمال، اضافه وزن و چاقی است. شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (به كیلوگرم) بر توان دوم قد (به متر) به دست می آید. شاخص توده بدنی كمتر از 18.5، نشان دهنده كم وزنی غیر طبیعی است. اگر عدد بدست آمده بین 18.5 تا 24.9 باشد، یعنی وزن فرد طبیعی است. عدد بزرگتر و مساوی 25، نشان دهنده اضافه وزن است. عدد 30 به بالا نشان دهنده چاقی است، كه به ترتیب به چاقی درجه یك (بین 30 تا 34.9)، چاقی درجه دو (بین 35 تا 39.9) و چاقی درجه سه (40 به بالا) تقسیم بندی می شود.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی در سراسر جهان بیش از 250 میلیون نفر به بیماری انسدادی ریه مبتلا هستند و بیش از 90 درصد مرگ و میر ناشی از این بیماری در كشورهای با درآمد متوسط و پایین رخ میدهد.
قرار است گزارش كامل این تحقیقات در كنفرانس CHEST Congress 2019 ارائه شود.
علمی **9259 ** 1200
تهران - ایرنا - محققان دریافتند تعداد افراد غیرسیگاری مبتلا به بیماری انسدادی ریه (COPD) در جهان افزایش قابل توجهی داشته است.