۲۴ فروردین ۱۳۹۸، ۸:۳۴
کد خبر: 83275475
T T
۰ نفر
همكاري ستاد علوم شناختي با بيش از 40 مركز دانشگاهي كشور

تهران- ايرنا- ستاد توسعه علوم و فن آوري شناختي با هدف توسعه و گسترش اين دانش با بيش از40 مركز دانشگاهي استان‌هاي مختلف همكاري و مشاركت دارد.

به گزارش روز شنبه خبرنگار علمي ايرنا، كارشناس ارشد گروه پژوهش، فناوري و زيرساخت ستاد علوم شناختي در تشريح فعاليت هاي اين ستاد گفت: ستاد توسعه علوم و فن آوري هاي شناختي براي ترويج و ارتقاي دانش علوم شناختي و پيشبرد اجراي طرح هاي تحقيقاتي اكنون با بيش از 40 مركز دانشگاهي در استان هاي مختلف كشور همكاري و مشاركت دارد.
«حسين عزيزي» اظهار داشت: ستاد علوم شناختي مي كوشد با حمايت از طرح هاي پژوهشي، فرصت ها و بسترهاي لازم را براي ارتقاي حوزه هاي شناختي در كشور فراهم آورد و با تامين نيازهاي اين حوزه در داخل، مسير دستيابي به خودكفايي و كاهش وابستگي ها را فراهم سازد.
كارشناس ارشد گروه پژوهش، فناوري و زيرساخت ستاد علوم شناختي بيان داشت: ستادعلوم شناختي راهبرد حمايتي ازطرح هاي پژوهشي را با رويكردهاي هدفمند وداراي نتايج و دستاوردهاي مشخص پيگيري مي كند تا با استفاده از دانش بومي، زمينه براي پيشگيري وتسهيل بازتواني ودرمان بيماري ها ونيز ابداعات در بخش فن آوري‌هاي علوم شناختي در كشورمان مهيا شود.
به گزارش روابط عمومي ستاد علوم و فن آوري شناختي ، عزيزي ادامه داد: به منظورتوسعه وگسترش دانش علوم شناختي و بهره مندي محققان و دانش پژوهان از چتر حمايتي ستاد توسعه علوم و فن آوري‌هاي شناختي، در 9 مرحله فراخوان حمايت از طرح هاي پژوهشي از سوي ستاد توسعه علوم شناختي بيش از 200 طرح پژوهشي ومطالعاتي درحوزه علوم و فن آوري هاي شناختي در مراكزعلمي كشور زير پوشش حمايت هاي اين ستاد قرارگرفت.
وي يادآورشد: در راستاي فراخوان طرح هاي پژوهشي وحمايت از اساتيد در مراكزعلمي ودانشگاهي كشور، محققاني كه به شيوه هاي مختلف درطرح هاي علوم شناختي مشاركت و يا همكاري دارند، از حمايت هاي ستاد برخوردارخواهند شد تا از اين طريق نسبت به انتقال تجربيات و يافته هاي علمي ونيز افزايش همكاري هاي متقابل اقدامات مفيدي درحوزه علوم شناختي صورت پذيرد.
به گفته اين كارشناس ارشد ستادعلوم شناختي به واسطه حمايت هاي صورت گرفته، هم اينك طرح هاي متعددي در زمينه نگاشت مغز، ايمپلنت هاي مغزي، ارتباط بين مغز و ماشين و سايرحوزه ها در حال اجرا است كه نشانگر كسب پيشرفت هاي علمي و تحقيقاتي گسترده در علوم شناختي است.
عزيزي با اشاره به اينكه يكي ديگر از اهداف ستاد توسعه علوم شناختي ايجاد و فعاليت گروه هاي 'پيشران' براي تسريع در اجراي طرح هاي پژوهشي و زمينه سازي براي بومي سازي توليد، ساخت و تامين تجهيزات وفن آوري هاي شناختي است، گفت: براساس اين راهبرد، تاكنون چهارگروه 'پيشران' درمراكز تحقيقاتي دانشگاهي تشكيل شده كه فعاليت اين گروه ها منجر به توليد فن آوري‌هاي بومي و خدمات شناختي مي شود.
وي با تاكيد بر اينكه ساخت انواع دستگاه هاي ثبت سيگنال هاي مغزي و تحريك مغزي از جمله دستاوردهاي اجراي طرح هاي تحقيقاتي در امر توليد و ساخت فن آوري‌هاي شناختي در داخل كشور است، افزود: تلاش ها براي دستيابي به تامين نيازهاي داخلي و كاهش وابستگي ها با اجراي دقيق طرح هاي تحقيقاتي همراه با ارزيابي و نظارت مستمر بر اجراي اين طرح ها به عنوان يك اولويت و راهبرد از سوي ستاد توسعه علوم شناختي با جديت ادامه دارد.
وي همچنين اعتمادسازي در ميان محققان و نخبگان براي اجراي طرح هاي تحقيقاتي و حمايت هاي گسترده از فعاليت هاي آنان را از برنامه هاي عملي ستاد توسعه علوم شناختي ياد كرد و گفت: تبادل ديدگاه ها ميان مجريان و ناظران طرح هاي تحقيقاتي براي پيشرفت طرح ها به طور جدي در دستور كار قرار دارد.
وي اضافه كرد: سال گذشته با حمايت هاي ستاد توسعه علوم شناختي از ميان طرح هاي پژوهشي بخشي از دستاوردهاي طرح پيشران پژوهشي درحوزه نورواپتيك و تصويربرداري از مغز در پژوهشكده ليزر و پلاسماي دانشگاه شهيد بهشتي با همكاري مركز تحقيقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي راه اندازي و مورد بهره برداري قرارگرفت.
كارشناس ارشد ستاد توسعه علوم شناختي يادآورشد: ستاد توسعه علوم و فن آوري هاي شناختي به منظور تسهيل در امر ارايه طرح هاي پژوهشي توسط محققان، ساختار ثبت طرح هاي پيشنهادي را بر اساس تجربه هاي فراخوان طرح هاي پژوهشي ستاد و الگوهاي معتبر بين المللي، استاندارسازي و به روز رساني كرده است.
عزيزي با بيان اينكه اين ساختار به گونه اي طراحي و تنظيم شده است كه پژوهشگر بتواند طرح پيشنهادي خود را به اختصار اما به طور كامل و با دقت زياد كه قابل ارزيابي كمي و دقيق باشد، ارائه كند، افزود: ساختارجديد ثبت طرح پژوهشي پيشنهادي علاوه بر ارتقاي كيفيت داوري، ارائه پيشنهاد طرح براي پژوهشگر را نيز آسان مي كند و زمينه براي بازبيني، مطالعه و بررسي دقيق طرح در كميته داروي را سرعت مي بخشد.
كارشناس ارشد ستاد خاطر نشان كرد: در طرح هاي تحقيقاتي 'بازتواني و ارتقاء توانمندي‌هاي شناختي'، 'پژوهش‌هاي كاربردي و بنيادي در آموزش و پرورش شناختي'، 'پژوهش‌هاي كاربردي و بنيادي در علوم شناختي زبان (زبانشناسي شناختي'، 'پژوهش‌هاي شناختي مبتني بر نگاشت مغز'، 'توسعه ابزارها و فن آوري هاي مطالعه رفتار زماني- شبكه اي مغز'، 'پژوهش هاي شناختي در حوزه هاي باليني و علوم اعصاب شناختي'، 'توسعه فن آوري‌هاي شناختي مرتبط با ارتباط بين مغز و ماشين و مغز با مغز'، و نيز 'مطالعات بنيادي و نظريه پردازي در حوزه علوم شناختي' ،'مدل سازي شناختي' و 'روانشناسي شناختي' در اولويت ستاد قرار دارند.
علمي **9340**1883
۰ نفر