۲۵ فروردین ۱۳۹۸، ۱۲:۱۶
کد خبر: 83277380
T T
۰ نفر
مقاوم سازي خانه ها از برنامه هاي آتي باشد

تهران-ايرنا- عضو هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي گفت:در آينده براي مقاوم سازي خانه ها و آزادسازي حريم رودخانه ها بايد تلاش كنيم.

به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا، اكبر رنجبرزاده نماينده اسدآباد و عضو هيات رييسه مجلس در جلسه علني امروز - يكشنبه - مجلس شوراي اسلامي درباره سيل اخير اظهارداشت: باوجود اقدامات انجام شده و همكاري مردم گلايه‌مندي‌ها زياد است زيرا پيش بيني‌هاي لازم در جهت پيشگيري انجام نشده و همه توجه براي مديريت خشكسالي بوده است كه اكنون بعد از وقوع سيل كشاورزان و روستاييان با مشكلات زيادي مواجه شدند.
وي افزود: استان همدان سومين استان پربارش كشور بود، با توجه به تلاش دستگاه‌هاي اجرايي بخش خصوصي و پاي كار آمدن مردم كمترين آسيب وارد شد اما از لحاظ مالي بيش از سه هزار و 293 ميليارد تومان خسارت به اين استان تحميل شد.
عضو هيات رييسه مجلس همچنين گفت: خسارات وارده به ابنيه و راه هاي مواصلاتي 80 ميليارد تومان بود، بيش از 1500 رأس دام تلف شد 5 نفر جان خود را از دست دادند و اثر تاريخي فرهنگي يخچال ميرفتاح ملاير تخريب شد. همچنين بيش از 8000 واحد مسكوني تخريب يا دچار آسيب جدي شد.
رنجبرزاده خاطرنشان كرد: در آينده در جهت مقاوم‌سازي خانه‌ها و آزادسازي حريم رودخانه‌ها بايد گام برداريم، ضرورت دارد كه دستگاه‌هاي اجرايي در مقطع فعلي با سرعت بيشتر به مردم كمك كردند و اولويت را در اسكان مردم قرار دهند و پرداخت خسارت به كشاورزان هم در اسرع وقت انجام شود.

**600 ميليارد خسارات بر اثر سيلاب‌هاي اخير به استان چهارمحال و بختياري وارد شده است
علي كاظمي باباحيدري نماينده مردم اردل و فارسان در مجلس درخصوص حوادث سيلاب‌هاي اخير در كشور گفت: از سوم فروردين ماه بارش‌هاي سيل‌آسا در استان چهارمحال و بختياري آغاز شد كه كانون آن در كوهرنگ بود لذا 600 ميلي متر بارش همراه با ذوب شدن برف سبب طغيان رودخانه‌ها گرديد.
وي افزود: با اقدامات به هنگام مسوولان به ويژه استاندار شاهد خسارت كمتري در اين استان بوديم، اما خسارت مالي شديدي را متحمل شديم، همچنين رانش زمين سبب شد تا 30 روستا تحت تأثير و 3 روستا به طور كامل تخليه شوند.
نماينده مردم اردل و فارسان در مجلس ادامه داد: مشكلات در سه بخش زيربنايي، جاده‌ها و موارد آب، برق و گاز و حوزه ساختمان‌هاي مسكوني را تحت تأثير قرار داد به نوعي كه حدود هزار و 500 خانوار از 20 تا 100 درصد تخريب را متحمل شدند؛ از سوي ديگر نيز مشكلاتي براي مزارع، باغات و به ويژه شيلات استان كه قطب اول ماهيان سردابي است، به وجود آمد.
كاظمي باباحيدري يادآور شد: بيش از 600 ميليارد خسارات به استان چهارمحال و بختياري وارد شد كه اين آمار طبق نظر مديريت بحران است با اين حال مسائل آينده كشور به ويژه در حوزه انتقال آب نيز بايد مورد توجه قرار گيرد زيرا ما در آينده با خشكسالي روبه‌رو خواهيم بود.
وي همچنين گفت: در تنظيم آب زاينده‌رود به شيوه درست عمل نشد، پس از اين لازم است ضمن توجه به نكات مذكور، بانك‌ها نسبت به جبران خسارات اقدام و همدلي و همراهي افزايش يابد.

**نماينده اراك: هزار و صد ميليارد تومان به زيرساخت هاي اراك خسارت وارد شد
همچنين مهدي مقدسي نماينده مردم اراك درباره وقوع سيل در استان اراك گفت: براساس اعلام سازمان هواشناسي ميزان بارش‌هاي صورت گرفته در استان مركزي بسيار زياد بود اما با اقدامات بسيار خوب مديريت بحران آب استان، شوراي تأمين، فرمانداران و ديگر دست اندركاران، خسارت‌هاي اين استان تا حد زيادي كاهش يافت.
وي افزود: با وجود اين حدود هزار و 100 ميليارد تومان به زيرساخت‌هاي استان اراك براثر وقوع سيل و سيلاب‌هاي اخير خسارت وارد شده است.
نماينده مردم اراك از رييس مجلس شوراي اسلامي براي بازديد از مناطق سيل زده تشكر ويژه كرد.
وي اظهار داشت: متأسفانه همه شهرهاي استان مركزي براثر وقوع سيل آسيب‌هاي جدي ديده اند كه لازم است اين خسارت‌ها پرداخت شود.
مقدسي گفت: مجلس با آمادگي لازم در خدمت دولت است تا از اين مشكل عبور كنيم، از مردم عزيزمان تشكر ويژه داشته باشم كه نمايش بسيار خوبي از همبستگي و نوع دوستي را نشان دادند و همه ما بايد در كنار هم اين مشكل را حل كنيم.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا، سيل اخير در كشور، ميزان خسارات وارده و چگونگي امدادرساني به سيل زدگان در جلسه علني امروز - يكشنبه - مجلس با حضور وزيران نيرو، جهاد كشاورزي ، راه و شهرسازي، كشور ، رييس سازمان هواشناسي و رييس سازمان امداد و نجات مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
سيام**9121**1058**1336