هرمزگان طی روزهای دوشنبه و سه هفته شاهد حضور مهمانانی از داخل و خارج كشور در حوزه های اقتصادی، انرژی، گردشگری، شیلات و كشاورزی بود كه به بیان دیدگاه و برنامه های خود در حوزه سرمایه گذاری پرداختند.
در نشست پایانی عصر امروز استاندار هرمزگان، دو هیأت عامل صندوق توسعه ملی ایران نماینده مردم بندرعباس، قشم، بندر خمیر و حاجی آباد در مجلس شورای اسلامی و رئیس سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان به موضوع اهمیت سرمایه گذاری در این استان پرداختند.
دراین نشست همچنین فرصتی برای شماری از مدیران جمله منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، انرژی بر پارسیان ، جهاد كشاورزی، صنعت، معدن و تجارت ، میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین برق منطقه ای برای بیان نیازمندی و طرح های قابل اجرا در استان هم بوجود آمد.
**توافق 100هزار میلیارد تومانی سرمایه گذاری در هرمزگان
استاندار هرمزگان گفت: افزون بر 100 هزار میلیارد تومان تفاهمنامه و توافقنامه در سومین همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری در این استان به امضا رسید.
فریدون همتی در آیین پایانی سومین همایش معرفی ظرفیت های سرمایه گذاری هرمزگان اظهار داشت: این مبلغ مربوط به 258 توافقنامه و تفاهمنامه سرمایه گذاری است.
وی ادامه داد: افزون بر 18 طرح دارای سند بی نام كه روز گذشته رونمایی شد به سرمایه گذاران منتقل و توافق نامه و آنها امضا شده و همچنین تفاهم نامه 240 طرح از 500 طرحی معرفی شده در پنل ها به سرمایه گذاران هم امضا شد.
وی اضافه كرد: برای عملی كردن ایده های سرمایه گذاری راسخ هستیم و این سرعت قابل توجه نشان دهنده پشتوانه علمی برنامه جذب سرمایه گذاران در هرمزگان است، همچنین اداره های دولتی استان هم برای پذیرش سرمایه گذاران رقابت می كنند.
رییس شورای اداری هرمزگان بیان داشت: نقش زمان در فرآیند سرمایه گذاری را به رسمیت می شناسیم و برای اولین بار روش توسعه سرمایه گذاری بی نام كه را حكایت از شناسنامه دار بودن ظرفیت های سرمایه گذاری هرمزگان دارد و بروكراسی اداری خاتمه می دهد روز گذشته رونمایی شد.
همتی افزود: سرعت واگذاری اسناد بی نام، فرصت های سرمایه گذاری با احراز صلاحیت سرمایه گذار و انتقال مجوزها را در كمترین زمان ممكن را عملی كرده است و مدل شناسنامه بی نام سرمایه گذاری در نوع خود اقدامی تازه و جدید محسوب می شود.
وی اظهار داشت: هرمزگان مثلث سود را در سه ضلع سود سرمایه گذاری، سود سازمان سرمایه پذیر و سود ذینفعان كلیدی ترسیم كرده و تلاش شده برنامه های استان را برای مهم ترین خاسته های سرمایه گذار كه شامل حمایت برای سود و داشتن امنیت است به صورت مستند و عملی نشان دهد.
**اختصاص 20هزار میلیارد ریال اعتبار صندوق توسعه ملی به گردشگری
عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی ایران گفت: این صندوق در سال جاری20 هزار میلیارد ریال منابع مالی برای بخش گردشگری اختصاص می دهد.
حمید رضا تیموری دراین مراسم اظهار داشت: بانك ها هم امسال 20 هزار میلیارد ریال به این بخش اختصاص می دهند.
وی اعتبارهای بخش گردشگری را 12 درصد و حوره آب و كشاورزی را 10 درصد از این میزان منابع مالی از محل صندوق توسعه ملی عنوان كرد.
عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی ایران گفت: این صندوق آمادگی صد درصدی پذیرش طرح های توجیه پذیر از هرمزگان را دارد.
تیموری ابراز داشت: سرمایه گذاری در این استان علاوه بر بازگشت منابع، سرمایه و سود آن نیز تضمین است.
وی معتقد است: مسیر توسعه كشور از بخش گردشگری می گذرد و سرمایه گذاران می توانند از این منابع استفاده كنند.
وی اظهار داشت: در سایر بخش ها مانند صنعت، معدن و تجارت هم آمادگی برای در اختیار گذاردن دادن منابع مالی به سرمایه گذاران وجود دارد.
**هرمزگان فرصت كم نظیر برای پذیرش سرمایه گذاران است
نماینده مردم بندرعباس، قشم، بندرخمیر و حاجی آباد در مجلس شورای اسلامی، استان هرمزگان را به عنوان بستر و موقعیت كم نظیر با ظرفیت های متنوع برای پذیرش سرمایه گذارداخلی و خارجی در سطح كشور معرفی كرد.
احمد مرادی عصرسه شنبه در مراسم پایانی سومین همایش فرصت های سرمایه گذاری استان هرمزگان افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای حضور سرمایه گذاران در مناطق خود تلاش می كنند و این رویكرد كلی مجلس دهم است.
وی از اصل 44 قانون اساسی به عنوان زمینه ساز تحولی در كشور یاد كرد كه باید از آن بهترین بهره برداری كرد.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: در هر زمینه، جا و فرصتی كه لازم باشد كمك و پشتیبانی و اطمینان خاطر به سرمایه گذاران می دهیم و در كنار آنان هستیم.
مرادی افزود: دیروز در وزارت نفت بودیم كه پیگیر كاری بودیم كه می تواند زمینه ساز تحول در این شرایط باشد.
وی بیان داشت: سرمایه گذار هم با سرمایه گذاری باید سود و منفعت خود را ببرد و به جامعه ای كه در آن هست فایده برساند.
عضو كمیسیون انرژی مجلس اضافه كرد: خروجی پنلها و همایش باید این باشد كه به تفاهم و باور مشترك برسیم و باور داریم در عمل باید كنار و پشتیبان سرمایه گذاران باشیم.
مرادی خاطر نشان كرد: باید شرایط برای سرمایه گذاران تسهیل شود و بروكراسی های اداری دست و پا گیر كاهش یابد.
وی افزود: اگر این اتفاق رخ دهد با توجه به ظرفیت ها و امكانات استان سرمایه گذاران در استان هرمزگان حضور فعال تری خواهند داشت.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس دهم اظهار داشت: مردم و جوانان این استان به سخت كوشی و صداقت معروف اند كه امید می رود این سرمایه های مادی سرمایه گذاران و سرمایه معنوی استان در كنار هم قرار گیرند.
**نرخ تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی سه ونیم درصد است
عضو هیأت عامل و قائم مقام رییس هیأت عامل صندوق توسعه ملی گفت: نرخ سود تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاران بخش های عادی سه و نیم درصد است كه از این حیث در دنیا بی نظیر یا كم نظیر است.
علیرضا صالح دراین نشست با بیان اینكه نرخ تسهیلات ارزی بخش نفت و گاز با سایر بخش ها متفاوت و 6 درصد است، اظهار داشت: 80 درصد منابع صندوق باید برای بخش خصوصی واقعی استفاده شود كه این در اساسنامه ذكر شده است.
وی ادامه داد: همچنین براساس اساسنامه استفاده دولت از تسهیلات صندوق توسعه ملی ممنوع است و نهادهای عمومی تنها می توانند تا 20 درصد منابع صندوق استفاده كنند.
عضو هیأت عامل و قائم مقام رییس هیأت عامل صندوق توسعه ملی اضافه كرد: اعتبار خریدار ظرفیت دیگری است كه می توان برای تامین منابع مالی استفاده كرد.
صالح گفت: در این روش اگر سرمایه گذاری یا صادر كننده ای در كشورهای دیگر بازاریابی كند صندوق توسعه ملی می تواند پول در اختیار شركت یا كشور خارجی طرف قرارداد بگذارد كه در این روش آن شركت و كشور خارجی بدهكار می شود.
وی با بیان اینكه برای هرمزگان در برنامه سوم توسعه دارای جایگاه خاصی لحاظ شده بود، افزود: این به دلیل داشتن ظرفیت دریا و سواحل مكران و اتصال آن به شبكه ریلی سراسری بود.
عضو هیأت عامل و قائم مقام رییس هیأت عامل صندوق توسعه ملی خاطر نشان كرد: سرمایه گذاری هایی كه در این استان انجام می شود باید رویكرد صادراتی داشته باشد.
**شیلات مهم ترین محور توسعه هرمزگان است
رییس سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان با اشاره به پتانسیل های موجود در بخش آبزی پروری گفت: شیلات از مهم ترین محورهای توسعه این استان شناسایی و به متقاضیان سرمایه گذاری معرفی شده است.
علی باقرزاده همایی در سومین همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری هرمزگان (پنل كشاورزی و بخش های زیر مجموعه آن) اظهار كرد: سالانه بیش از 22هزارتن میگوی پرورشی از مزارع این استان برداشت می شود كه از این جهت رتبه اول را در سطح كشور دارد.
وی با اشاره به مطالعات و برنامه ریزی های صورت گرفته در2 دهه گذشته و همچنین واگذاری افزون بر 15هزار هكتار زمین در نوار ساحلی خاطرنشان ساخت: با بهره برداری از طرح های جدید و در دست اقدام تولید 200هزارتن میگوی پرورشی در هرمزگان دور از دسترس نیست.
رییس سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان كه در ' پنل كشاورزی و زیربخش های' آن سخن می گفت ابراز داشت: تنها طی سه سال گذشته تاكنون میزان تولید میگودر سایت های پرورشی این استان با چهار برابر افزایش به بیش از 22هزارتن افزایش یافته است.
باقرزاده در ادامه به تغییر كشت سنتی سبزی و صیفی به گلخانه ای و دیگر روش های سرپوشیده افزود: سطوح گلخانه ای فعال این استان نیز در مدت یاد شده با10برابر افزایش هم اكنون به 500هكتار رسیده كه با توجه به استقبال متقاضیان این رقم رو به افزایش است.
وی خطاب به شركت كنندگان در این پنل یادآورشد: با توجه به ظرفیت های شناخته شده موجود، سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان سرمایه گذاری در بخش های شیلات با محوریت تولید میگو و كشت های گلخانه ای و بازگشت سود را برای سرمایه گذاران تضمین می كند.
رییس سازمان جهادكشاورزی هرمزگان در همایش فرصتهای سرمایهگذاری بخش كشاورزی و شیلات، گفت: بخش های كشاورزی و شیلات به عنوان یكی از پتانسیل های بسیار بالقوه هرمزگان محسوب می شود و میتوان به عنوان یك نقطه قوت برای ایجاد یك سرمایه گذاری پایدار در جهت توسعه اشتغال و رونق این استان بر روی آن تكیه كرد.
سومین همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری هرمزگان از روز دوشنبه با حضور 500 نفر از مهمانان داخلی و خارجی در تالار شهید آوینی بندرعباس آغاز شد.
در این همایش 2 روزه كه مهمانان زیادی از داخل و خارج كشور در حوزه های اقتصادی، انرژی، گردشگری، شیلات و كشاورزی حضور دارند، در بخش اول نخستین روز از همایش هفت مقام داخلی و خارجی سخنرانی كردند.
این همایش با 6 محور صنعت و معدن، انرژی، حمل و نقل و عمران شهری، شیلات و كشاورزی، گردشگری و مناطق آزاد برگزار شد.
در این همایش بین المللی رییس سازمان جهانی آتیك، انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه، رسولی معاون وزیر و مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران و موسوی رییس كل سازمان سرمایه گذاری و كمك های اقتصادی و فنی ایران سخنرانی كردند.
در بخش عصر گاهی این همایش نیز پنل های مختلف سرمایه گذاری حمل و نقل و عمران شهری، صنعت، معدن و تجارت و مناطق ویژه اقتصادی، سرمایه گذاری گردشگری، شیلات و كشاورزی توسط مدیران كل دستگاه های اجرایی استان ارائه شد. برپایی نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری استان هرمزگان در هتل هرمز از بخش های جانبی عصرگاهی دومین روز این همایش بود.
مراسم پایانی و دومین روز سومین همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری هرمزگان نیز امروز سه شنبه در هتل هرمز برگزار شد.
3219/6048
بندرعباس – ایرنا- سومین همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری استان هرمزگان درحالی پس از دو روز گفت و گوی فشرده عصر سه شنبه در بندرعباس به پایان رسید كه شركت كنند گان با رضایت و امیدواری این نشست را ترك كردند.